• muggles

    Livets toppar och dalar

    Ibland känner jag mig "konstig" (läs: okvinnlig/omammig) som inte har ont av att lämna Moa på dagis. Men jag håller med om att tanken att jag träffar henne många färre timmar än vad dagispersonalen gör, är lite skum. Fast jag mår inte dåligt över att lämna henne. Jag är som Tinga och tänker inte mkt på henne när jag är på jobbet.


    AM: vad roligt med skarpt uppdrag! Det kommer du att göra galant!

  • muggles

    Lappis: tack för recept, har sparat det! Jag gillar plommon så det ska bli spännande att testa.

  • muggles

    Nenne: har receptet hemma i en bok, påminn mig så ska jag skriva in det. Mkt enkelt var det iaf!

  • muggles

    Nenne: hon garderade sig med "nästa gång vi ses" vilket ju inte är så ofta...


    Usch jag känner mig oinspirerad på jobbet idag. Har ändå fått gjort en massa men det känns liksom inget kul just idag. Vädret kanske?

  • muggles

    Lappis: jag ska komma och rigga så att du får en elstöt varje gång du loggar in där höhö

  • muggles

    Nenne: jag har faktiskt rantat in i v8...

  • muggles

    Jag är helt klart gravvo - har just nu mest lust att be en tysk fara och flyga! Har dragit igång att vi ska ha ett frukostseminarium för våra kunder och tyskarna (moderbolaget) skulle hjälpa oss med att lägga upp en webregistrering. Texten som de ska lägga upp är helt och hållet på svenska, de ska bara göra själva adminstreringen. Nu är det en jäkel som har synpunkter på innehållet - vi får inte kalla det seminarium jada jada. Ska väl han skita i?! Jävla typ. *osar*

  • muggles

    Nenne: recept på valnötsbröd (receptet kan dubblas för detta blir ett litet bröd):

    1/4 paket jäst
    1/2 tsk salt
    1 tsk honung
    2 dl ljummet vatten
    2 dl rågsikt
    2 msk olja
    100 g hackade valnötter
    2 1/2 - 3dl vetemjöl
    1-2 msk smör till formen

    (kommentar från mig: jag dubblade receptet men tog endast 100g valnötter till två bröd. Dessutom tog jag ett gäng fikon - ca lika mkt som nötter - som jag klippte ner i småbitar.)

    Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och honung. Häll på några msk av vattnet och lös jästen. Häll i resten av vattnet och rågsikten. Låt blandningen vila några minuter.
    Rör ner olja och hackade valnötter samt vetemjöl. Arbeta ihop och knåda lätt med trägaffel i bunken. Lägg över handduk och låt jäsa i 1h. Smörj brödform(ar), form ca 1,2 l.
    Knåda den jästa degen lite på mjölat bakbord. Baka ut till tjock rulle och lägg i formen. Jäs sedan i ca 30 min. Snitta brödet med en vass kniv. Grädda i 200 gr i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.

  • muggles

    Brödet blev kanongott med smör och en god ost, gott både med och utan fikonmarmelad. MUMS!

Svar på tråden Livets toppar och dalar