• muggles

    Livets toppar och dalar

    PB: du ska bara veta vad komplicerade bilar är idag - som rymdskepp! En Merca kan ha en sådär 60-70 olika små datorer inuti. Du kan tänka dig att det kan bli många fel...

  • muggles

    Oupsie: haha ja då var det inte många rätt där Jag kan inget om det rent mekaniska i bilar men en del om elsystemet (fast det är ju olika på olika märken förstås).

  • muggles

    Oupsie: kan du inte ringa Cefar och fråga dem? De har säkert support på sina grejer. Du har inte tänkt testa akupunktur?


    Lappis: jag är med i din klubb, skönt att strosa runt hemma i slappebyxor. Måste köpa nya för mina är verkligen utslitna nu.

  • muggles
    Telis skrev 2010-10-19 16:11:57 följande:
    Åh, vad skönt att det verkar lite ljusare för Elise! Fy sjutton vad du verkar ha det jobbigt, Oupsie! Kram!! Vi höll på att inte ta oss från bilverkstan en gång, motorn bara rusade, men det visade sig bero på att dom glömt att starta om datorn efter servicen. Jäkla bilar (och jäkla datorer).
    Det där låter jätteskumt. Datorn (för jag förmodar att du menar i bilen) borde starta (boota) när man startar bilen...
  • muggles

    Snorkis: usch vilken skitdag! Men oerhört starkt av dig att vara på jobbet när kollegan visade upp sin bebis. Vad omtänksamt av din chef att ringa och förvarna, jag blir impad av henne.

  • muggles
    viktualia skrev 2010-10-19 21:54:41 följande:
    Hattis - jag läste bara att säsongsvaccinet i år är mot flera influensor och att gravida rekommenderas att ta sprutan...  mer engagerade jag mig inte i..
    Jag såg däremot ett plakat på VC där vi gjorde VUL förra veckan. Det stod att svininfluensavaccin ingår i det vanliga säsongsinfluensavaccinet men att endast gravida som inte vaccinerade sig förra året, bör ta det. (Andra behöver inte verkar det som men får säkert om de vill.)
  • muggles

    Tinga: ja det "får" man el har du ngt val? Du känner det du känner (och jag förstår varför), det bästa du kan göra är väl att ventilera det här och med din man. Det är väl precis samma sak som att jag varit avundsjuk på magar...


    Snorkis: vilken skitchef din man har! Så dåligt att inte ens beklaga sorgen. Men vissa människor vet inte hur de ska hantera sådant här och då tycker de det är enklast att inte säga ngt alls.


    EA: så underbart med ett 6-celligt embryo i magen! Och 9 fina kvar i frysen. *tummarna är blå*

  • muggles
    Telis skrev 2010-10-20 09:33:55 följande:
    muggles, ja det har du ju rätt i, jag slarvar med uttrycken!  Dom skulle inte starta om datorn (i bilen, ja) utan resetta den. Före servicen fanns det något fel med bränsleinsprutningen som datorn i bilen kompenserade för. Felet fixades under servicen men eftersom dom inte resettade den så trodde datorn att felet fortfarande fanns och kompenserade fortfarande för det. Så tror jag iaf att verkstan förklarade det för oss, det var ett par år sen och jag är varken datatekniker eller bilmekaniker.
    Aha då fattar jag. Tror de glömde radera felkoderna. För det var det jag menade, att datorna resettar när man startar bilen. Var inte meningen att anmärka på ord, utan jag undrade verkligen bara vad de menade. Men förklaringen låter trolig, bilmekaniker har inte så vidare koll på datorer de heller har jag märkt...
  • muggles

    Sept: byt så fort ni kan! Vi bytte pga flytt i somras (visserigen efter uppehåll men tror inte det hade ngn betydelse) och jag tycker att personalen är det viktigaste för barnet. Så stor som hon är nu kan ni börja prata med henne om det långt i förväg, ni kan hälsa på det nya så hon får se miljön, hälsa på personalen osv. Sedan blir det ju antagligen en sorts inskolning. Förmodligen blir hon lite tröttare i början pga att allt är nytt men man kan ju planera för det, så man kör lite kortare dagar i början. Jag tror det kommer att gå skitbra! Moa älskar sitt nya dagis och jag är himla glad att vi flyttade och bytte (vi tyckte aldrig att det gamla var dåligt men det nya är ännu bättre).

  • muggles

    Har just fått reda på att en av mina kvinnliga kollegor är gravid och ligger 5v före mig (gjorde KUB igår). Första reaktionen var att jag blev jätteglad för hennes skull (vi står varandra hyfsat nära och hon vet om alla våra missöden). Men sedan kände jag att "gulp, vad är chansen för att vi kan gå hem och vara mammalediga samtidigt", så nu känns det som att vårt KUB kommer att gå åt helvete Helt ologiskt jag vet men hon är ju 33 och jag är snart 40...

Svar på tråden Livets toppar och dalar