• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Oupsie

    Äntligen är verkligen ett passande ord i sammanhanget. Ea du är gravid! . Och det tog ett bra tag innan jag också fattade, tror att det hör till . Kan fortfarande haja till när jag ser mig själv i en spegel och undra vad magen kommer ifrån .


     


    Håller tummarna för PB!


    Måste rusa, trevlig fredag allihopa!

  • Piggelin1

    EA - BF var nu i tisdags!


    Lappis - här i Götet kan man få gå upp til 21 dgr/tre veckor över tiden om det vill sig illa Fast att gå såååå länge har jag svårt att tro att jag ska behöva. Det är ju trots allt inte sååå många dgr ännu (fast känns som hur många som helst...)


    AM - min mage har inte vuxit alls ism de senaste kontrollerna, ligger konstant på 34-36 ngnstans, lite upp & ner från gång till gång. Är det fortfarande samma på kontrollen på måndag, så ville de tydligen göra ett extra UL för att hålla koll. Så vem vet, bebisen kanske de facto tillbakabildas, magen var ju 1 cm mindre i måndags


    Lappis - nu tycker jag att din förkylning/influensa ska gå & dra ngt gammalt över sig - dags att du får bli frisk igen!

  • Lapinette

    Ja, usch och fy för väntan pb. Själv hoppade jag högt när telefonen ringde här hemma.

    smint - trevligt med skaldjur! Här blir det hemmagjord pizza, önskemål från maken. Sen vill han prova en Bordeaux som vi har i vinkylen ... men jag är så otacksam eftersom inget smakar något de här dagarna ... och vin ger mig huvudvärk så han får nog ta nästan hela flaskan själv ... stackarn .  

    Och åter igen GRATTIS EA!!!

  • _koko_

    porchez - Jättetråkigt att du inte kommer, och det är väl visst vår förlust, jag hade sett fram emot att träffa dig! Men du har helt rätt i att DU är viktigast just nu, och jag (som förr i tiden tackade ja till 3 fester samma kväll för att jag inte klarade av att tacka nej till någon, och sen for som en skållad råtta mellan ställena och inte hade roligt alls) blir glad att se att du tänker lite på dig själv. Stor kram!

  • Lapinette

    Piggelin - tre veckor!!! Men det är ju omänskligt att gå och vänta så länge. Jösses, tror jag hade gett mig ut för att springa, tvätta fönster, hoppat hopprep, ätit annanas eller vad fasen man ska göra för att få ut ungen.

    Ja, en sån här förkylning har jag nog inte haft sen jag var liten. Den går liksom bakåt i utvecklingen för från början var jag varken förkyld eller snuvig (fast då satt skiten fast i skallen på mig istället).

  • _koko_

    lappis - Jag köpte förresten en bin28 igår som ska drickas i morgon tillsammans med en kompis. Har provat andra penfolds men inte den, och om det är ert husvin kan det ju inte vara annat än bra.

    Ikväll vet jag inte vad det blir till middag, orkar nog inte handla idag, så det får bli något av det vi har hemma.

  • passionsblomman

    Lappis, jag är så störd att när sambons telefon ringde så tänkte jag "jaha, nu är det honom de ringer för att de inte vill höra när jag klappar ihop" Fast de inte ens har hans nummer.

    Fy  vad seg med en sådan dyng-förkylning som du åkt på nu förresten! Jag vet precis hur du mår, för mina blir tyvärr sådär väldigt ofta. Och när folk lite nedlåtande påpekar att "vaffan, lite förklylda är vi väl alla så här års, men man jobbar ju ändå" så knns det inte så roligt när man själv är helt sänkt.

    LOVA att du aldrig mer tränar med virus i kroppen! Det är faktiskt ganska farligt.

  • Lapinette

    kokisen - jag hoppas du gillar den. Vi dricker den ständigt och jämnt men i förra veckan köpte maken en bin 389 på Arlanda (han flög till Geneve) och den var det heller inget fel på .

    pb - jag har tur som kan jobba hemifrån eftersom jag har/hade en av mina värsta veckor denna vecka. Har dock börjat senare (eftersom jag är manglad på mornarna) och sedan suttit till 18-19.00 innan jag intagit middag och soffläge. Köpte igår sista säsongen av 24 (som precis kommit ut på dvd) så vi hann avverka fyra episoder. Mycket tv har det blivit denna vecka ... orkar inte ta mig för något annat.

  • Lapinette

    pb - snart 10.30 och inget samtal . Håller tummarna så de är blå.

  • Fru E

    Piggis-aaahhhhh då förstår jag att du är otålig

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!