Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Kängu, bara tanken på att man kanske ska bli kräksjuk gör ju att man mår jätterisigt! Usch, stackare.

  • BrudSommar2006

    AM, nu är jag ju supernyfiken på vad karln ställt till med den här gången men jag får ge mig till tåls ett tag då. Tumhållning pågår!

    Vickan, det låter ju jättesynd att sätta för fönstret, gör inte det!

    Kängu, om han fortsätter kräkas, kolla att han inte har urinvägsinfektion, det sätter sig lätt på magen på småbarn.

    Parnassia, Iris började sova bättre när hon var runt tre år men det vill du väl inte höra. Någon förbättring skedde i och för sig redan när hon fyllde två. Upp till hon var ett år var ren katastrof. Astrid sover med napp och hon sover i vårt rum för jag orkar inte springa som vi gjorde med Iris. De nätter hon är en total katastrof, vilket i princip bara inträffar när hon mår dåligt, tar jag över henne i vår säng, mycket lättare att åtminstone få ligga ner medan man håller fast henne och försöker få henne att somna än att behöva sitta upp halva nätterna. Hon sov ju bredvid mig hela nätterna tills relativt nyligen och jag tar fortfarande över henne någon timme på morgonen om hon vaknar tidigt.

    Vad det gäller skötväska så väger väl inte de stora speciellt mycket de heller, inte så att vagnen kan bli ostadig i alla fall, problemet är väl vad man stoppar i dem! Jag använder ju vår även som handväska och har hur mycket som helst i den och det blir rätt tungt. Får hänga den så långt in mot vagnen som det går för att den inte ska välta, har ju en väldigt lätt vagn. Jag tog en i lämplig färg på Babyland, det är inte samma märke som på vagnen men det spelar ju ingen roll. Nu har jag en helsvart med glammigt blänkparti på!

  • BrudSommar2006

    Iris har ett par nallar hon alltid ska ha i sängen när hon sover plus minst ett par av sina andra gosedjur men vilka de är varierar. Astrid hade snuttefilt när hon var liten och sov i vagnen men nu verkar hon inte intresserad av det längre.

  • BrudSommar2006

    Mugglan, usch vilken dramatik!

    Angående induktionshäll så vet jag inte så mycket om sådana annat än att vi antagit att det ska bli en sådan när vi byter spis nästa gång men vi var hos bekanta i lördags och deras häll hade den irriterande funktionen att det inte gick att ställa saker på den avstängda hällen utan att det började pipa.

    Sjukstuga här, fast just nu sover Iris i soffan. Det har den nackdelen att man får försöka hålla Astrid därifrån vilket inte är lätt.

  • BrudSommar2006

    Snartis, ursäkta en som är korkad, men hur reglerar man värmen om man har flera olika saker på hällen samtidigt om man kan ställa dem huller om buller?

  • BrudSommar2006

    Både Iris och Astrid har ju inte kunnat sova utan att snutta sig till sömns och sedan har de fortsatt snutta varje gång de vaknat på natten, detta höll väl på de första tio månaderna eller så tills desperationen slog till och jag kände att jag inte orkade längre. Fast några sömnmetoder som leder till förtvivlad bebis skulle jag aldrig klara av. Nu är det nog däremot slutsnuttat ändå tror jag, de senaste två morgnarna har hon kommit över i vår säng vid sex och sovit vidare till sju enbart med hjälp av nappen. När Astrid blir övertrött tar det mycket längre tid att få henne att somna och hon hinner bli riktigt ledsen innan hon klarar av att slappna av.

  • BrudSommar2006

    Jag tycker att det är jättemysigt när hon sover i vår säng, även om jag sover sämre. Fast vi ska ju till Sälen en vecka i mars och sova i sådana där förbannade våningssängar och det har varit moroten till att få henne att sluta snutta och sova i egen säng för där får jag ju inte plats att ha henne hos mig tyvärr. Det finns ett rum med vanliga sängar men det måste mina föräldrar ta. Däremot fungerar det inte om inte vi båda sover i sängen för annars märker jag ju inte om hon håller på att krypa ur sängen på andra sidan. Nedåt har hon hittills inte visat några tendenser att ta sig tack och lov. Iris kröp ju över kanten på vår säng en gång när maken skulle lägga henne men somnade själv innan hon somnat och jag stod i duschen när jag hörde ett brak och illvrål och det har ja i så färskt minne att jag vaktat Astrid jättenoga på bekostnad av min egen nattsömn. Då har ju spjälsängen onekligen sina fördelar även om hon tar tag i kanterna och lyckas ställa sig upp i sömnen i den och blir ledsen och det händer ju aldrig när hon sover hos oss.

  • BrudSommar2006

    Regnsensor vet jag inte om jag är så särskilt beroende av, däremot undrar jag ofta hur jag klarade mig utan backsensorer förut!

  • BrudSommar2006

    Jag tror att jag har den där boken för övrigt men jag har hittills inte kommit så långt att jag öppnat den. Började läsa Morgan Allings bok i förrgår och blev tvungen att läsa ut den på en gång så igår var jag klar med den. Så otroligt sorglig.

  • BrudSommar2006

    Oupsie, vad bra att det känns lite bättre! Är det imorgon första försöket att känna på tappen ska göras?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!