Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snartis, det låter jättekämpigt och vad tapper du var. Vet man varför han inte kom ner? Var det bara att han var stor eller hade det med läget också att göra?

  • start september

    Hej Izzie förresten. Lycka till hos läkaren imorgon! Bra jobbat att kunna hålla dig samlad i relation till förra förlossningen.

  • start september

    Usch BS, men vad bra Iris reagerade. Självkänsla är viktigt men svårt och man vill så gärna att de ska få vara trygga och bra.

  • start september
    muggles skrev 2011-08-25 09:08:28 följande:
    Jag är väldigt nöjd! Man får samma effekt (dvs inte bättre) som man skulle fått utan men bara så mkt fortare. Särskilt efter en tvillinggraviditet så har den varit bra. De första veckorna efter förlossningen minskade magen mkt av sig själv (från midjemått 115 cm till 95 cm på en vecka) men sedan hände inte så mkt mer förrän jag började använda BB. Nu är mitt midjemått 81 cm.

    Om du har samma storlek som jag får du gärna köpa min för ett billigt pris, tror jag kan sluta använda den snart. Jag köpte en i storlek XS (www.lillabebben.se/belly-bandit-original--p-7...).

    Det som är fantastiskt med den är att den aldrig luktar svett oavsett om man blir varm. Jag har tvättat den några gånger med handtvätt.
    Det låter som att en sådan är värd sina pengar. tack för erbjudandet, men jag tror jag måste ha en större stl. Har dålig koll på magmåttet som ogravid, men just nu är jag 114 cm och lite till ska det kanske bli antar jag...

    Precis innan förlossning kan du dra bort 7,5-12,5cm från ditt nuvarande mått. Efter förlossningen gäller det verkliga midjemåttet.

     X-Small=71-83cm


    Small=84-95cm


    Medium=96-111cm


    Large=112-126cm


    X-Large=127-145cm


    Är du på gränsen mellan 2 storlekar rekommenderar vi att du väljer den mindre för att undvika att din Belly Bandit blir för stor alltför snabbt

  • start september

    Och klokt att man ska markera sina egna gränser istället för att slå tillbaka verbalt. Håller med, men jag har ju lite yngre barn och är ändå imponerad av att Iris stod upp för sig själv.

  • start september
    nennesjuttioåtta skrev 2011-08-25 08:33:36 följande:
    September – eftersom du också fick ett stort barn sist, kollar de dig extra nu eller hur ser nya bebisen ut?  
    Jo, UL v 32 samt på BF-dagen. SF-måttet har varit en kurva under standard denna gång, men möjligen har det ökat nu. Vecka 32 var storleken precis enligt standard om UL stämde. Ska till BM idag, nu var det ett par veckor sen. Alla säger att magen är stor men annars är jag mig lik. Jag har gått up mindre generellt denna gång, ska fråga BM hur mycket det var sist, minns inte riktigt. Nu ligger jag på kanske 12-13 kg från startvikten (38+2 idag). Så who knows.

    Min inledande noja var att få stora barn, sen blev det att få för litet barn (tänk om moderkakan funkar kass trots fragmin, det är väl mest den teorin som framförts av läkaren) och nu är jag väl tillbaka på komplikationer med stora barn....

    Men att gå över jättemycket känns som risk åt båda hållen så det hoppas jag ju slippa. Max en vecka har BM och jag diskuterat, men sen ska ju en läkare godkänna när det väl gäller. Det är ju lättare att planera med Fragminet om man får en tid också. Men eftersom jag i en dröm skulle klara mig utan dropp är ju spontan start bättre.
  • start september

    Nenne, skrev ett inlägg tidigare som försvann.

    De har koll på mig pga Fragmin-behandlingen, inte för att hon var stor. Extra UL v 32 samt 39-40. Vi letar inte efter de stora barnen sade BM. Borde de göra tycker ju jag.  Fragminet ska ju fixa teoretiska proppar i moderkakan och om det nu finns sådana kanske moderkakan funkar sämre och barnet blir mindre och då ska man upptäcka det och kanske kuna plocka ut, så är väl tanken med de extra ULen. 

    Tjejen låg en kurva över på SF-måttet i hela vägen, gjorde UL med viktskattning i v 36 (för att de blev osäkra på om det var huvudet ner eller inte). Då skattades hon +13% vilket skulle ge ca 4 kg fullgånget. Hon är född i 41+4 och vägde då 4.5 kg. Så antingen var uppskattningen lite låg eller så växte hon rekordmycket sista 6 veckorna. Jag gick nog upp ca 18 kg minst.

    Denna bebis är nog liten istället. SF-måttet är en kurva under standard konstant. Jag har gått upp mindre också, men absolut inte ätit mindre godis denna gång. Jag har fått UL i v 32 som visade -2% - alltså i princip på standardmåttet, ger väl typ 3,5-3,7 kg fullgånget (40 v). Jag får även ett UL till för att hålla koll, efter BM-besök idag har det tidigarelagts till nästa vecka (skulle varit på BF-dagen). 

    Det finns en osäkerhet eftersom en sådär 6 olika BM mätt under resans gång så kanske kurvan är mer avtagande/stilla än vad man först kan tro, resonerade dagens BM som visade vara chef på stället och himla klok. Om det står still i tre veckor får man akut UL, ser det udda ut görs även flödesmätning. För säkerhets skull bokade hon därför in det redan planerade ULet snart, känns skönt.
    Bebisen är fixerad och har varit ett tag så jag tror inte att den sjunkit och därför påverkat SF-måttet. Idag var det34. Hon tyckte efter att ha känt på den att den känns "defintivt mindre än 4 kg".

    Jag har varit rädd både för för stora och för  små barn, men på sistone känt mig trygg i att det var  en normalstor bebis, men jag blev lite fundersam idag på om det växer för  långsamt. Bra med koll alltså.

    Sen kan tydligen Fragmin ge snabbare förlossningar fick jag bekräftat idag av henne, så länge jag hinner in är det väl bra...

  • start september

    7-årskrisen, tror att det var lite körigt då med mycket jobb och maken bytta jobb flera gånger och lite tid för varann. I allfall firade vi får 8-årsdag rejält, då kände vi att det vänt! Hade aldrig firat så tidigare men det var toppen med avsmakningsmeny och sen promenad hem genom stan...

    15 årsdagen var förra året när jag fått MA i v 14 så den blev inte mycket.

    5-åring bröllopsdag är nu i september, med nyföding blir det väl inget rejält firande men jag har längat efter bra vin och goda ostar så det kan det bli hemma . Mnnn.

  • start september

    Mmmm skulle det stå såklart.

    Är det förresten någon här som druckit Hallonbladste? Ska stärka livmodern och ge bättre värkarbete och andra bra saker efteråt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!