Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Liten, kök är kul! Den grunda skåpsraden är suverän för att röja av bordet på från teckningar, pyssel, post mm.

    Vi har blanka och det har gått bra med repor men visst är det en risk. Det blir en hel del städning, men jag är lyckligt lottad med städfirma...

    Glas är snyggt och kan kosta multum dessvärre. Viktigt är att det är härdat för att tåla värmen från spisen (har sett exempel på när det spruckit). Det går att beställa från glasfirma och sedan lämna för sprutlackering om man tex vill ha en målad baksida. det sparade vi en del pengar på. 

      

  • start september

    AM, ska klämma lite på Lindex-overallen också, vann ju något test förra året. Var de stora eller normal i storleken? Vad hade L och ungefär hur lång var hon?

    Är mest ute efter att det ska andas, vara smidigt samt torka fort, stora tjejen är varm av sig och nu när vi byter förskola kommer de vara ute mycket mer.

    Om det håller att ärvas är det kanon, men jag vet ju inte om det kommer att lyckas, alla barn växer ju olika.

  • start september

    Nenne, vecka 36+0 imorgon! Kan dessvärre inget om Hortensior mer än att de är fina, lammöron är också en favorit.  Sätter mest i krukor nu i väntan på en total trädgårdsmakeover.


     

  • start september

    Vad jag läst om den där eländeshistorien tultade hon i en trädgård, men hade blivit utlyft av en granne (?). Hemskt är det hursomhelst.

  • start september

    Detta med toaträning är inte lätt. Efter en semester där det mest varit blöja sade hon själv att stora tjejer inte har blöja och hon skulle ha trosor. De åkte på vid 9 efter att det hänta både nr 1 och 2 i blöjan efter frukosten. Jag frågade varje timme om toan, hon följde med och satt där vilket var kul flera gånger,men inget kom. Vi var trötta så det blev vila i sängen och blöjan åkte på. Kissade som bara den. efter vilan var det trosor igen, samma process med toaförsök men inget kiss hela eftermiddagen.

    Efter ett antal timmar var hon så nödig att hon inte kunde sitta still men inget kom. Hon ville inte ha blöja heller men var absolut inte kissnödig. Efter lång övertygan satte vi på blöjan och sen kom kisset, Stackars liten- hon ville så gärna men verkar ha glömt? Nu föreslår vi inget mer på ett antal månader helt enkelt.

  • start september

    Tack Am, var tredje timma låter ju mer vettigt. Det var nog inte ner än så på fm.  Men det hade gått 5 h och 50 min inklusive både mellanmål och middag med dryck på eftermiddagen/kvällen så något lurt är det. i början av sommaren när vi försökte lite sist sprang hon jätteofta för att det var kul och kissade ibland. Så någon spärr har kommit. 

    Försöker att inte stressa, för min del spelar det mindre roll, vill bara inte att andra barn ska säga något dumt. Alla kompisar är blöjfria dagtid och ny förskola på måndag...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!