Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Semperdroppar tror jag på, hjälpte oss mot kvällsskrikighet tror jag.

  • start september

    Kanske är det onödigt med en sådan hink ändå? Vi har kört med vanlig hink och gått ut ofta och det har funkat. Ska titta på Korbell också, tack Ore. Och tack ändå för erbjudandet MSW! Låter nog bli boxarna då.

    Ska föra statistik lite bättre över torra nattblöjor innan vi tar det och ge en viss leksak om hon försöker vara torr på dagtid under de närmaste tre veckorna. Välling samt hyfsat ny föräldrasäng känns lite komplicerande...

  • start september

    Usch, har klåda igen. Gyn trodde inte det var svamp längre utan bara dåliga slemhinnor och att jag såg frisk och fin ut. Nu har fasat ut Canesten precis och försöker med lugnande gel och en annan PH-neutral tvål. Har läskiga flytningar, det klias och får byta trosor stup i kvarten. Kul på jobbet, not. Men jag vill ju bli av med eländet och inte vara resistent mot Canesten heller så det är värt ett försök. Tydligen kan man pensla med något hos Bm, någon som känner till det? Ska nog be om det det nästa gång om det fortsätter vara så här.

    Imorgon UL, ser mycket fram emot det.

  • start september

    AM - låter som en härlig resa! Bonti lagar vagnar också vet jag. Tur att det gick bra, vi har ju den Chicco vagn som Ore skrev om och den ska slitas i rejält innan vi litar på de hjulen. 

    Tur att ni hittade babyvakten - det är riktigt svårt med bra tycker jag, särskilt om man vill att de ska varna om babyenheten går ner eller inte är på, det gör inte alla har jag insett. 

    Grattis Fru E - vad roligt att ni kunde få er Buster lagom till semestern!

    Ego: Åter från UL där det visade vara en bebis precis på normalkurvan, med huvudet långt ner och på rätt håll. Moderkakan var fin och inget konstigt sågs. Jätteskönt, trots SF-mått en kurva under snitt var barnet precis genomsnittligt. Funderar ju både på vad ev blodproppar kan göra i form av tillväxtbegränsningar samt på att jag fått ett stort barn sist - nu vet vi att allt ser ok ut per idag. Sen får man ju hålla koll när jag ska sluta med Fragmin på slutet, men det här rä ett bra utgångsläge.

    Jag var lite nojig över ett ev vändningsbehov eftersom en vikarierande pensionerad BM i förrgår var helt säker på att huvudet var uppåt och hela alltet lite lätt på snedden. Antingen hade hon fel eller så har barnet snurrat utan att jag märkt det sedan i förrgår...

     

  • start september

    Blöjfritt på dagis har gått strålande ett antal dagar. Nu har hon vid flera tillfällen ställt sig på golvet, dragit ner trosorna och kissat. Sådär mitt på golvet och intresserat iakttagit resultatet samt reaktionerna.  Pedagogerna tror att det är småsyskonkommersnarttrotsen. Nu är det snart sommarlov så de kämpar på två dagar till sedan är det upp till oss. Vi tänkte ju köra stenhårt och med belöning i form av en hett efterlängat sak om hon fixar det. Blir det fel tro? Kan man köra incitament mot en psykologisk reaktion?

    Hur ska vi prata med henne om det?

    Hon ska byta dagis också vilket hon nu vet om och inte ä nöjd med så det är mycket på en gång såklart.

    Tips någon?

  • start september

    AM, kanske är det för mycket på en gång. Samtidigt är hon tre nu och sist i sin dagisgrupp. Sommaren är ett bra tillfälle känns det som.  Ska man säga att hon bestämmer själv helt enkelt och låta bli att fråga ett tag?

  • start september

    Tack AM,

    kanske ska vi backa ett litet tag. Det är himla lätt att tänka att hon borde kunna, hon är ganska lång, tidig med tal och sådant. Men självklart ska vi respektera henne.

  • start september

    Har en Maxi Cosi Mobi och en Be Safe Izi Kid. båda är jättebra stolar om de funkar i bilen. Be Safen kommer vara utväxt till hösten, bältet är på allra sista mm nu och med overall funkar det inte. Hon är 99 cm vilket är lite över mitten kurvan men inte enormt. Så vi köper nog Britax Hiway så att hon kan åka bakvänt ett drygt år till i båda bilarna. Nu är hon så stor att det får gå utan lutning.

    Sen har vi Isofizx till Be safen, då är den max 18 kg och det kommer också nås innan det är dags att vända framåt för oss.

    Skulle jag köpa igen skulle det blivit två Maxi Cosi, förutom att den räcker längre är den lättare att luta och har  bättre lutning för lite större barn tycker jag.  

  • start september

    Ore, visst ska man vara avslappnad och det har vi varit i ett drygt år. Hon har själv noterat att hon är sist bland kompisarna och något barn har sagt något lite dumt vet jag, det påverkar mig säkert. Att jag ska slippa två blöjbarn spelar mindre roll, det finns fördelar under vintern med blöja också, absolut. Det är just att jag vet hur kämpigt det är med vinter som gör att det vore så skönt att nyttja sommaren. Att det skulle vara tryggt för henne att kunna när hon börjar nytt dagis om en månad dessutom spelar dessutom roll.  Hon är så stor nu att hon kissar kontrollerat i blöjan och trots stor storlek läcker det ibland eftersom det är stora mängder och då blir hon såklart ledsen.

  • start september

    Ore,

    jag har gått på det där med att vändbara stolar inte är lika bra som bakåtvända. Maken är säkerhetsmetveten ännu mer  än jag, så vi väljer bort det och köper en till har vi sagt. Sen är det en poäng att Hiway är liten och lätt, den går att sätta på mittenplats i vår ena bil och det kommer vi nyttja i något läge när vi åker längre nästa år (en vuxen kan sitta bak med barnen utan att sitta i mitten i själv.  Den ska också få bli lånestol för syskonet till svärföräldrar etc när stora vuxit ut den och fått framåtvänd.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!