Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E, tror inte heller han gör IVF, men  kolla i Fl-tråden och ring sedan upp och de vad han säger som BS säger. Kanske samarbetar han med de lokala klinikerna?

    Nenne : - p

    Harttis, främst gällde det pooler och äventyrsbad som jag frågade om, och det avrådde hon från. När jag lade till vår närmaste lilla insjö, som bir jättevarm och där det badar massor med småbarn tyckte hon också att det var onödigt. Havet tänker jag absolut bada i. Fick tipset att torka med hårfön innan man smörjer salva, hoppas det gör tricket...Svaampbehandling med vagiatorer är läskigt, dagen efter kommer det rejält med tunn vätska och resterna av medicinen ut. Första gången trodde jag vattnet gått...

    Har varit arg sedan jag läste om Iris och de sk kompisarna. Men jättebra att fröken verkar ta i det! Jag har också inga roliga minnen och det känns som man idag är mycket mer medveten.

    Vi byter ju förskola i höst, jag har fått ett bra intryck  av den nya och hoppas så att de har bra rutiner i sådana här frågor. Vi väntar ju syskon typ vid inskolningen vilket inte känns optimalt alls så jag vill så gärna att hon ska få känns sig trygg på det nya stället.


     


     

  • start september

    Det är jättesvårt med tigerräkorna, håller egentligen  med Snaily och har precis som Hattis låtit mej luras av Coop. Samtidigt är det jättegott och någon enstaka gång köper jag det ändå. Så Mopedvins recept kommer väl till pass, tack för det! 

    Försöker tänka så mycket jag kan men är väl precis som de flesta inte bäst i klassen på allt.  

  • start september

    Sista rycket med jobb på väg mot en veckas semester! Packningen var ett gissel, en vecka men hur mycket grejor som helst, särskilt med detta väder.

    Känner också att jag inte har tid för shopping så tjejen får mest nätshoppade saker. Lindex webshop är en guldgruva, man ser direkt vilka storlekar som finns, gratis frakt om man hämtar paketet i närmsta Lindexbutik och man har 30 dagar på sig att byta eller returnera i valfri Lindexbutik.Superbra och är man clubmedlem får man ju bra rabatter, köpte klänningar som var halva priset och sen 30% på det. Fantastiskt. Lite Villervalla  ibland också. Fliur verkade jättebra också,  Skor blir mest Kavat från Ellos med bra rabatter, mäter hemma och det funkar bra.

    Blöjstorlek - vår tjej som vägrar toa hemma men kan ibvland på dagis väger nu 17 kg och ska inte ha byxblöjor. Pampers Comfort fit  5 eller vad det turkosa paketet heter har funkat till nu men bytte precis till Liberos nr sex. Fattar inte heller storlekar. Provade också ICAs nr sex,  satt helt ok också. 

    Glad midsommar till alla!
     

  • start september

    Nenne - Chicco Liteway är mitt sulkytips, funkar fortfarande jättebra.

    http://shop.alltforforaldrar.se/barnvagn/resevagn.html

    Sen har det kommit en ny som verkar smart där man kan välja sittriktning (den här bloggen är jättebra för att hitta info)
    http://barnvagnsblogg.blogspot.com/2010/07/quinny-zapp-xtra.html

    Hej förresten alla!

    Tittar in efter lite extxra midsommarledigt, nu jobb igen. Mycket tänkvärt här, återkommer.  

  • start september

    Det är svårt att veta vad som är lagom i relationer, det gäller nog alla tänkbara. Jag fick fräsa till min pappa som var stressad när jag gick över tiden (det är ju så mycket utflykter i nu i maj så då kanske vi är upptagna) att jag inte tänkte ta emot besök på BB utan efter en vecka minst så vi skulle nog hinna planera. De skulle åka 30 mil tåg för att komma till BB första dagen trodde han, så det var helt klart ett förväntningsgap.

    Pappa blev väldigt tagen av vårt MA i vecka 14 (de vet inget mer än så) och om denna graviditet berättade vi först i vecka 18 och inskärpte att det var en lång väg kvar.  De hade hållit tyst för hela omvärlden insåg jag nyligen när jag träffade släktingar som de träffat en del och som blev glatt överrraskade. Så  även sladdrande äldre generationen påverkas av att tråkiga saker händer, det här fallet till det bättre.

    Kompisarna som frågade om de fick komma efter en vecka när dottern var ny sade vi ja till, de var jätteförvånade över att bara någon förälder varit där. När de nu fick barn själva började de fatta. I mitt smsgrattis skrev jag hör av er när ni känner för det och det var mycket uppskattat.

    Svärföräldrarna som dottern älskar funderar jag på att be att komma (bor långt bort) om vi får en igångsättningstid alternativt när syskonet är nytt för att göra det till en kul happening för dottern. De har dock möjlighet att bo på annat ställe i närheten, ska jag lägga till.  Så tänker jag nu i alla fall, kanske ändras det. Jag var rätt trött på svärmor efter en knapp veckas semester ihop, men  fördelarna tror jag överväger i detta fall.

  • start september

    Vickan, jag har fått förklarat i en bra affär jag litar på att maxgräns 15 kg är en EU-standard - de kan tåla  och vara testade för mer. Chicco Liteway som jag länkade till är i USA godkänd till 18 kg - och det är samma vagn. Vår tjej närmar sig 17 kg och det funkar mycket bra. 

    Däremot behöver vår bilbarnstol med Isofix bytas vid 18 kg, det är jag noga med. Det var med ett nödrop overalltjej fick plats i mars, så det blir ny i september eller så ändå.

  • start september

    TBE- vi har vaccinerat nu inför treårssommaren. Vi har skogsakttig tomt med mycket rådjur på och det finns fästingar och TBE finns troligen. Hon måste få strosa fritt så vi valde att ge det. Enligt den länken jag hittade var det bättre att vänta några år efter ettårsdagen, men att man inte behöver avråda föräldrar till förskolebarn i riskområden.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!