• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman
    lanovia 08 skrev 2011-02-10 09:07:10 följande:
    Flamman hur var det igår? Var det bara en kompis eller var det något mer?

    Klart maken reagerar (därmed inte sagt att han har rätt!!!), han är väl livrädd för att han inte skall ha dig att vända tillbaka till om han ångrar sig.
    Nej det var bara en vän. Kollega. Vi snackade mest jobb. Och livet. Men det var trevligt ändå. Om inte annat så var det lite lustigt att se makens reaktion. Han höll på att gå upp i atomer
  • Norrskensflamman

    Jag har för mig att mina kids satt rätt länge vända mot mig. Jag vände dem när jag märkte att de började bli mer intresserada av vad som pågick runtomkring. Men ålder... Två? Äh, jag minns inte.

  • lanovia 08

    Flamman vad bra att ni hade trevligt. Och skönt att få göra maken avundsjuk.

  • Villemoa

    Flamman; voine, voine. Han ska ha kakan och äta av den...*suck* vad kul att du hade trevligt och bowling imorgon låter jättekul, kram!

    lanovia: Moa satt mot mig rätt länge hon också, kommer inte ihåg riktigt men jag tror hon var runt två. Jobbigt att hjulen går sönder hela tiden!

    Fru Bygg: jag var också extremt trött under början på båda mina graviditeter, mest med Ellie. Att jag sen också mådde illa gjorde ju inte saken bättre. Hoppas att ditt illamående inte blir värre och att tröttheten snart går över!

  • Villemoa

    Ninnis: fy för krånglande relativt nya bilar!! Demon Att det kan kosta så mycket pengar! Förvånad Hoppas maken får nytt jobb snart så ni slipper vara utan hans inkomst.

    Fru E: vad roligt med kompisens lilla E! Är också nyfiken på hennes namn

  • Hvidbrud

    Lanovia: vi började åka drammåt när e började på dagis. 1 år... Skulle ha paraplyvagn på dagis, så vår stora fick inte plats. Tycker att jag har bra kontakt med henne fortfarande. Vid långa promenader tar vi fortfarande den gamla vagnen (fast det var ju ett tag sen om jg tänker efter...)

  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2011-02-10 09:11:16 följande:
    Fru sy, hur har det gått med illamåendet? Har du kvar det ännu?
    Ja jag mår fortfarande illa när jag är uppe och igång. Märker det tex när vi åker in till sjukhuset på kontroll. Men eftersom alt görs väldigt lugnt nu håller illamåendet sig ganska bra.

    Var på kontroll i fm, vid "vilande" är tappen väl 3 cm så det ser ju bra ut. Dock fick jag en sd under kontrollen och det är tydligt att sd påverkar. Då öppnar sig tappen inifrån så att den stängda delen är knappt 2 cm, öppningen blir bredare upptill och som tratt ner mot den stängda delen. Men den stänger ihop sig sen igen när sd är över. Fortsatt sängläge alltså och åka in ifall sd ändrar karaktär eller kommer mer regelbundet.

    Eftersom vi inte ska gå föräldrautbildningen fixade vår bm att vi fick se de två filmerna som visas där idag ist, jag fick ligga på en bår under tiden. Kändes bra, då missade vi inte filmerna heller.
  • Fru sy

    Glömde ju skriva att de även gjorde tul, nu beräknas Orvar väga 1445g. Han växer som han ska vår lille kille

  • Ninnnis
    Fru sy skrev 2011-02-10 15:04:36 följande:
    Glömde ju skriva att de även gjorde tul, nu beräknas Orvar väga 1445g. Han växer som han ska vår lille kille
    Store lille Orvar! Hjärta

    Skönt att tappen håller sig någorlunda i schack. Var filmerna bra?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård