• Hvidbrud

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Steker anka och rödkål och brune kartofler- får danskt besök i kväll så ber blir lite Mårten-and som det heter i Danmark. Oj vad det doftar gott i huset!

    BS: e är två och trotsig som sin mor... Jag biter ihop och försöker vara den vuxna, men igår blev jag också två år och frustrerad och envis... Idag är hon på dagis med sina kompisar (igår sa hon i mellan tjuten: jåg bill ti dågis!...) Grejen är att de skulle ta gruppbild på dagis i går så jag fick hemta henne innan lunch och vila igår. Bad idea. Hon får skippa vilan här ibland (för att jag inte orkar sätta emot trotset) hon kan klara det och stupar i säng en timme tidigare än vanligt. Men i går var hon upplagd till att vila från dagis, och så plötsligt ville hon inte... Suck. Nä- ankan kallar!

  • Hvidbrud

    Puh, jag blir rent svettig av att läsa BS! Andra barnet lär sig nog en del av att se på första barnets uppförande och vad det resulterar i. Jag är själv ett envist andra Arn, men jag lärde mig snabbt vilka kamper jag skulle ta och vad min syster gjorde som inte var populärt... Igår när jag kom in till min lille gråtande son med mogna egna tårar som sprutade av frustration, så tittade han upp och log... Så smälte stenen om hjärtat igen...

  • Hvidbrud

    Flamman: *hjärta* så härligt det låter! Vilken guld gube, som min man säger! (gullegubbe var det nog han menade...)

  • Hvidbrud

    Flamman: jo, det gör förhoppningsvis det. Jag fick e till att ta på nya overolen idag- utan tårar! (hon har vägrat den i två veckor nu.) J fick också ny och de fick ligga brevid varandra när jag tog på js. E kunde nästan själv... Men det var en gång. Vintern är lååång i detta land...

  • Hvidbrud

    Leksigumman: pua att känna så. Att inte räcka till varken här eller där- sjukt barn som kräver 100% och jobb som kräver 100% där du vill ge 80%. inte konstigt att du blir stressad och irriterad och känner så. Man kan ju inte multiplicera sig. (men oj vad skönt det skulle ha varit!) Hoppas att À håller sig frisk, så att ni kan få in några bra rutiner igen. Kramar om!

  • Hvidbrud

    Knark, ja. Puha! Har bott länge i landet i väst (dk) att den svenska anti knark propagandan från min barndom lukrats upp lite. I landet dk där en joint i många kretsar inte är värre än att dricka alkohol. Känner folk som röker med sina föräldrar. Och tanken att alkohol är en lika stark inkörsport för tyngre droger. Personligt tycker jag att alla rusningsmedel är skadligt för unga hjärnor och hoppas innerligt att mina små frön ska vara fria från nyfikenheten i att se vad som gömmer sig bakom berusningens slöja.

  • Hvidbrud

    Hua flamman! Låter klokt att ta ut den! Ska tänka på dig! Ta en Alvedon innan iallafall. Du, kan verkligen rekomendera p-stavar!

  • Hvidbrud

    Kramar i oändlighet till dig heloise! Känner med dig och ställer mig brevid dig och tar varannan glasögonpåsättning.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård