• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!


    Hej alla glada tjejer!!!


    Jag blev jätteglad när jag upptäckte forumet och såg era kommentarer och tips, jag har nämligen fått lite panikångest Glad

    Mitt bröllop är bokat i augusti 2012 och jag har börjat leta klänning, jag hittade med detsamma min drömklänning på nätet och tyckte att det var jättebra eftersom man slipper åka till massor av affärer och städer för att hitta sin klänning. Men....idag när jag skulle leta upp min drömklänning igen, såg jag rubriker där det stog "fake" när jag googlade. Då fick jag panik och hittade massor med negativa kommentarer gentemot www.tidebuy.com

    Nu vet jag inte vad jag ska göra, och om jag vågar köpa min klänning. Vad säger ni? har ni handla på www.tidebuy.com ? hur gick det för er? kan ni ge några tips? såg längst upp här alla bra länkar! Tack dom har jag inte set hittills, slängde ett öga på Landy och klänningarna såg fina och proffsiga ut....är dom det?

    här är min drömklänning, skriv ärna om ni tidigare sett något liknande någonstans.
  • Jane
    Sara1291 skrev 2011-09-29 14:36:02 följande:
    vilka av kinaföretagen är det som syr upp klänning utefter bild? kanske kan skicka in en bild på ovanstående..

    Jag själv hittade en bild på en klänning på en annan sida, och jag tog email kontakt med både Landybridal och Millybridal, båda företagen ville och kunde sy klänningen, Milly hörde av sig efter en halvtimme och ville ha $ 345 utan frakten inkluderad.Jag frågade även om de kan skicka tygprover, och det kan de bara man säger till vilka tyger man vill ha.


    Landy hörde av sig efter en dag och ville sy klänningen för $ 349 med frakten inkluderad. Båda företag var trevliga och hjälpsamma, men det kanske var för att jag var trevlig och sa att jag hör så mycket bra om dem :)


    I alla fall så blir priset högre än vad jag skulle betala om jag köpte min klänning i ursprungliga företag, där den kostade $ 188 med inkluderad frakt. Jag tyckte priset låter för bra för att vara sant därför vet jag inte om jag vågar riskera, kvaliteten kanske blir dålig. Därför valde jag att ta kontakt med andra.

  • Jane

    Minuz: konstigt att dom inte har champagne färg??!! det finns ju många brudar med den färgen, jag menar att den är populär för brudklänningar.
    jag hade inte satsat på nougat färgerna utan tagit någon färg mer som nr. 2, 8 eller 67 om man vill ha mer champagne färgat, men bäst tycker nog jag är ivory


    04.08.2012
  • Jane
    NormaJean skrev 2011-10-02 11:08:28 följande:
    Om någon inte vill chansa, så syr jag  upp din drömklänning efter dina mått.

    Betalning sker först när klänningen är färdig och sitter bra. Ingen handpenning och inget köptvång erfordras. Alla typer av klänningar  kan sys (självklart även klänning till brudtärna eller brudnäbb)

    Ring mig så bokar vi ett möte där du får se på tidigare klänningar, känna på material och prata igenom allt.
    0766441122
    Åhh vad bra! I vilken stad befinner du dig?
    04.08.2012
  • Jane
    Minuz skrev 2011-10-03 12:59:55 följande:

    Eller kanske ska ta nr 67 + nr 1?


    Minuz: jag hade valt andra eller tredje alternatien, men det är min smak, jag tycker inte om för mycket färger på brudklänningar, jag själv väljer ivory, men den mellersta liknar nog mer det du är ute efter om det va champagne? risken finns nog att den första liknar mer brunt
    04.08.2012
  • Jane
    Minuz skrev 2011-10-03 14:38:24 följande:
    Fick nu svar av säljaren ang färg. Hon sa tidigare att hon använt nr 8 på bältet fast nu säger hon 67. Och 67  (mellersta färgen) Liknar mer "rätt" färg. Har kollat på bältet och tror jag kommer välja denna färg.....
    Jag har ju dock en liknande klänning i garderoben som är ivory + mörklila........
    Satsa på magkänslan! Flört
    04.08.2012
  • Jane
    raring skrev 2011-10-09 20:03:58 följande:
    här kommer min klänning från light in the box, fast nu med underkjol... Blev mycket bättre längd  

     
    Blev kvalitén så som du hade tänkt dig? Jättesöt klänning!
  • Jane
    Darling Daisy skrev 2011-10-12 11:22:50 följande:
    Ang vilken Kinafirma som är bäst:
    Så här tror jag (baserat på det som skrivits här och på andra fora det senaste året):

    Milly - mååånga nöjda kunder, man kan sätta ihop sin klänning från bilder och får en testklänning sydd så att man kan godkänna bilderna på den innan de börjar med den riktiga. Bra tyger och duktiga sömmerskor.

    Landy - mååånga nöjda kunder, man kan sätta ihop sin klänning från bilder, men får ingen testklänning sydd. Bra tyger och duktiga sömmerskor.

    My love bridal - har fått många nöjda kunder de sista månaderna. Snabba leveranser, men jag tror inte att de syr upp klänningar från bilder. Man får inte se nån testklänning. Ingen personlig erfarenhet av tyger och sömnaden, men kunderna har varit nöjda.

    Milly och Landy har ganska lika priser och dessa är något dyrare än Mylove.

    Om jag skulle beställa en egendesignad (ihopsatt från flera olika bilder) skulle jag välja Milly (pga testklänningen).

    Om jag skulle beställa en klänning där jag inte behöver se ev ändringar skulle jag ta Milly eller Landy.


    Om jag hade jättebråttom skulle jag ta Mylove.


    Vad bra inlägg! Jag själv har fastnat för en klänning på tidebuy, priset är $ 188 inkl frakt, vilket låter lite för bra för att vara sant Glad Och då tänker jag att kvalitén kanske är urusel, men det kanske inte behöver betyda det. Jag har inte bestämt mig om jag vågar riskera och beställa hos dem, annars har jag kontaktat både Milly och Landy och skickat den bilden Landy ville ha $ 345 exkl frakt, och Milly ville ha $ 349 inkl frakt. jag tänkte beställa från Milly då, och nu när du berättar att dom gör en testklänning innan låter det superbra!
  • Jane
    Solrosen1982 skrev 2011-10-12 13:19:42 följande:
    Jeni: Konstigt att Tidebuy kan hålla så låga priser om man jämför med de andra..
    Ja det tycker jag också och klänningen är inte enkel, utan man ser att det krävs lite mer arbete och mycket tyg. Jag har en väldigt låg klänningbudget så ju billigare desto bättre, men jag vågar inte betala så pass lågt som cirka 2000kr och sen bli snuvad, då läger jag hellre något rimligare belopp som 3500 och blir supernöjd.
  • Jane

    Solrosen1982: Nej jag har inte stött på så många här på BT som köpt från Tidebuy och på Tidebuys hemsida har dom jättebra skrivfält där man kan skriva en konsultation eller recension. Jag har skrivit bådadera men fått konstiga svar, och på några email har de inte svarat. Jag har inte heller sett någon annan kommentera någon klänning på deras sida. Ibland när man ser en kommentar undrar man ju också om det är en riktig person som verkligen har handlat hos dem eller om det är någon som är betald för att skriva så.


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!