• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    GuteCarra skrev 2012-04-13 10:23:42 följande:
    JAAA vad kul!! Då är vi tre st som väntar klänningar från Mylove nästa vecka!
    Delad glädje är dubbel glädje ;) 
    Jaa exakt, hoppas alla vi blir nöjda...håller tummarna för alla nuuSolig
  • Jane
    Vilse: Jag tycker den liknar något i silhouetten, men om du vill ha den mer A-linje så kanske man kan sy ut den lite vid höftpartiet? kolla om det finns några extra centimeter man kan jobba med där. Annars tycker jag den är jättefin faktiskt!
  • Jane
    GuteCarra skrev 2012-04-16 07:42:39 följande:

    Nu fick jag ett nytt mail att paketet redan lämnat arlanda!!! Kan jag ha sån himla tur att jag får dom redan idag?!?!


    Flyg till vår kära ö tar ju bara 40 min!! De innebär att den borde va några km bort NU.


    Jäklar vad nervös jag är nu!!


    Mitt aket skickades i fredags och jag hade ingen aning om att det hela bara skulle gå över helgen. Men nu har mitt paket lämnat Västerås och är antagligen på väg hem till mig ( 2 timmar kvar) Skrattande
  • Jane

     


    1700tal skrev 2012-04-16 09:53:36 följande:
    Åh, du måste visa bild sen!! Hoppas den blir fin! Hur ser orginalbilden ut nu igen?


    Det här är originalbilden, så jag hoppas min klänning liknar den så mycket som det går. Skrattande
  • Jane

    gaaahhSkrikandes Jag spårade mitt paket på DHL's sida igen och nu stog det att jag skulle kontakta DHL. Så jag ringde och hon berättade att mitt paket hade skickats och åkt till Örebro istället för Arlanda och sen till Nyköping, så nu får jag vänta till imorgon Rynkar på näsan ååå vad otålig jag är....


  • Jane
    GuteCarra skrev 2012-04-16 13:26:09 följande:
    Nej vad trist!!
    Jag fick ett sms från DHL nyss att dom kommer och levererar mitt paket imorgon mellan 13-15!!
     
    Samma sak för dig också....hoppas bara de är fint gjorda, sen om vi får vänta en extra dag spelar ingen roll. Klyschigt men.."den som väntar på nått gott...." Glad
  • Jane
    1700tal skrev 2012-04-16 13:41:07 följande:

    Javisst ja, det var du som hade beställt den där snygga! Hoppas den blir lik.


     


    Nu har jag iaf hämtat ut paketet med mammas klänning + 2 slöjor!!!


    ja vad roligt, vart beställde du dem ifrån? Du får visa bilder Glad
  • Jane

    Okej....jag väntade så himla otåligt idag.......men den gula bilen kom precis innan kl 12. Skrattande
    Ååå jag är så himla glad så bara tårarna rinner! Jag öppnade det första mindre paketet som innehöl underkjolen som de hade lovat mig. Den var jättefin men den var bred och med 3 ringar och jag vet inte om den kommer passa min klänning, då den ser ut att vara mer till en "princessklänning". Man kanske kan ta ut den översta ringen så att den blir mer A-linjeformad, men vi får se. Skitbra ändå!

    Sen öppnade jag det större paketet och ett smyckesset ramlade ut, vilket jag inte hade väntat mig då de sa att jag skulle få underkjolen som gåva. 2 gåvor alltså! + i kanten! Glad Därefter drog jag ut det stora vita fluffiga och fyyy faaaaannn vad glad jag blev! Den är precis så som jag hade tänkt mig den och mycket bättre till och med! Boleron som jag hade beställt fanns också med i paketet, men nackdelen med den var ju att de hade missat på framsidan, den är inte öppen och det skulle den vara. Knäppningen där bak går att öppna upp, men den ska ändå vara öppen där fram. men det är ett litet problem som säkert går att åtgärda lätt.

    Åter till klänningen....den är superfint och sydd väldigt noga. Under kjolen på själva klänningen finns det 3 knälånga lager med tyll, därefter följer ett tjockt och stadigt lager av matt satin, vilket toppas med 4-5 lager tyll. Spetskanten på kjolen är väldigt fint gjord. Samma med överdelen och dess pärlor och paljetter. Blomman är avtagbar som jag hade beställt. Överdelen har så kallade fiskben isydda och något som känns som BH-kupor. Snörningen där bak är jättefin och de satte dit en "fabric panel" som jag bad om.

     Det enda "felet" de har gjort är att den har släp och det skulle den inte ha. Men jag ska prova klänningen senare och sen se hur den ser ut ordentligt och se om man kan åtgärda det på något sätt. Om släpet inte är så långt så kanske jag kan sy fast ett handtag som jag kan lyfta upp klänningen med medan jag dansar eller lösa det på något annat sätt.
    Jag är såååå lycklig och kan knappt vänta tills kl. 16.00 då min mamma kommer och hjälper mig för att prova.Hjärta Här är några bilder på galgen iallafall, bilder då jag provar den kommer senare idag. Ursäkta om jag har gjort massa stavfel och har babblat - jag är så exalterad! Glad


  • Jane
    lyckliga jag skrev 2012-04-17 13:21:07 följande:
    Jane: Grattis till den otroligt vackra klänningen !
    Ska bli roligt att sen få se bilder på när du har den på dig.
    Visst är det roligt när man tar upp klänningen och man känner sig nöjd, synd bara att dom hade missat vissa småsaker som du hade viljat ha annorlunda.
    Tack! Jag är jätteglad och så nöjd så de små missarna blir pytte-pyttesmå så man struntar i dem. Det går att fixa. Jag var mest nervös och undrade om man skulle få hem en katastrof till klänning som vissa brudar har fått. Som tur är gick det jättebra för min del. Hoppas de andra som väntar sina klänningar nu i dagarna får en lika positiv upplevelse som jag fick.
  • Jane


    Okej, här är klänningen på mig. Den var skitsvår att få på sig, jag var tvungen att sätta på mig en gördel eftersom den är lite för liten över rumpdelen. Underkjolen gjorde att den stack upp fult och den fick inte plats, så den tog jag av mig, så bilden är utan den.Jag kommer behöva en underkjol som bara har en ring längst ner, men det såg jag efteråt att man kan minska och ta bort ringar på underkjolen. :)
    Men som sagt...nu trängde jag mig ner i klänningen, om de har sytt fel mått eller jag har mätt fel vet jag inte, men jag lade till några extra centimeter när jag mätte som tur var. Den är trång över rumpa och höfter, så jag MÅSTE träna och gå ner i vikt :) Den är inte så särskilt bra snörad heller....
  • Jane
    GuteCarra skrev 2012-04-18 12:35:34 följande:
    Nu har jag sprättat ur dom två översta ringarna i min underkjol och förminskat den nedersta.
    Tack för tipset tjejer, hade inte en tanke på att man kunde göra så.
    Nu kan vi testa och greja med olika antal ringar och olika stora :)

     


    ser ut som att vi fick samma underkjol (vilken inte passade våra klänningar alls hihi)...jag var tvungen att ta av mig min första gången jag provade klänningen och såg efteråt att man kunde förminska dem, men nu ska jag iallafall ta ur den översta ringen och prova så först. Funkar inte det så tar jag ut ring nr. 2 och kör med bara 1 ring längst ner.


     


  • Jane
    Lommila1 skrev 2012-04-18 17:01:16 följande:
    Den blev ju jättefin:) Syns int att du korvat in dig i den! Hur ser den ut bakifrån med släpet osv?
    Tack! På framsidan syns det inte så värst, men på baksidan syns det att min rumpa blir tillplattad :) inte snyggt alls. Och snörningen var jättebred, men det var delvis också för att min mamma inte orkade ta i och dra ihop allt ordentligt. Som sagt så är den enda missen på klänningen att de har sytt den med släp, ca 2 meter och den skulle egentligen vara utan släp. Det vet jag inte hur jag ska lösa då det är 10 lager tyll på klänningen. Jag vet inte om jag ska kapa av allt så den blir utan släp eller om jag kan hitta någon lösning där man kan lyfta upp/knäppa upp hela baletten när man t.ex. dansar.
  • Jane
    FruHassel skrev 2012-04-18 09:34:58 följande:
    Jane: klänningen är super fin!!!!! får jag bara kommentera nåt så hade jag tagit bort blomman, jag är inte förtjust i sånt.
    Tack! Jag bad dem göra blomman avtagbar, men vad jag tror så kommer jag behålla den för att den passar ihop med min hatt med floret som jag ska ha till. Ska dock prova hela utstyrseln någon annan gång för att se hur det blir och blir det kaka på kaka så tar jag nog bort blomman. :) tack för inputen iallafall!
  • Jane
    Lommila1: Båda klänningarna är jättefina och passar dig väldigt bra. Skillnadem mellan dem är att klänning nr. 1 är elegantare och mer "enkel" eller stilren, medan klänning nr. 2 är mer vintage och har WOW-effekt. Jag gillar speciellt det fina fallet samt att spetsen är placerad på "rätt" ställe och och bakdelen på klänning nr. 1 På klänning nr. 2 gillar jag spetsärmarna, vidden och vecken i kjolen, samt att din midja markeras med bandet väldigt mycket!
  • Jane
    moonias skrev 2012-04-22 20:31:36 följande:
    Ska se om jag hinner bort till närmaste tvätteri i morgon på lunchen, enligt deras hemsida kostar det 650-1000kr att tvätta en brudklänning, men om man bara ska ånga den kan det väl inte kosta så fasligt mycket tycker jag... Haha, blev helt nojig nu över tanken att lämna den ifrån mig, tänk om de lyckas ha sönder tyget på något sätt :S. På nått vis känns det "bättre" om jag själv har sönder den än om någon annan har det, ifall det skulle va...
    Har du testat att ånga klänningen själv med strykjärnet du har hemma?
  • Jane
    daniiel skrev 2012-04-23 10:19:56 följande:
    Jag vägrade snubbla fram, min absolut största skräck - att stupa i kyrkan! Jag hade ca 10cm klack, men klänningen var ändå lite lång. Jag bad mamma sy upp den bara framtill och man kunde se skospetsen. Då kunde jag gå helt som vanligt utan att oroa mig över att snubbla på klänningen och jag kunde inte bry mig mindre om att skorna syntes lite lite. De flesta väljer ju ändå speciella, fina bröllopsskor, varför inte låta dom synas lite då? :P

    På bilden här ser man att framtill nuddar inte klänningen marken.

     


    Jag tycker inte det är något fel alls att låta skorna synas lite. Precis som du sa så väljer man ju häftiga skor och borde visa upp dom lite. Jag kommer ha ca 10 cm klack och kommer säkert att korta av klänningen lite där fram så att skorna syns lite lite.
  • Jane
    daniiel: Jag tycker också det är konstigt att deras sida bara försvann och inte har kommit tillbaka. Kan det vara så som du säger att de har dykt upp med ett nytt företagsnamn och en ny emailadress? De kanske fick problem under det gamla namnet på företaget och bestämde sig för att byta för att kunna fortsätta produceringen? Den nya hemsidan du länkade till är ju jättefräsch, så jag hoppas verkligen det är dom (mylove-bridal). Har du testat att maila den nya emailadressen och frågat om det är samma företag, då deras namn är snarlika?
  • Jane

    En fråga bara....kan man inte sy själv eller sy upp en underkjol hos en sömmerska? Efter sina egna mått och önskemål. Jag tycker det ser jättelätt ut ...


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!