• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    gbg2012 skrev 2011-10-19 12:54:19 följande:
    Ska jag göra. Känns som att det bli onödigt att betala för två klänningar sen så beställde jag efter mina mått. Då mina höfter och midja är st 34 och bröst st 36.

    Tror klänningen skulle se helt ok ut utan de pålimmade tygblommorna. Så ska försöka komma på vad jag kan göra åt detta.
    Finns det ingen chans att man kan skicka tillbaka och få klänningen omsydd? Eller har du för lite tid kvar?
  • Jane
    Tinzi skrev 2011-10-21 09:42:49 följande:
    Ps. vad tror ni om 0,5 meters släp? Kommer det se fåningt ut?

    Jag vill ju inte ha massa släp, tror ni på att jag skall be dem göra det precis till marken, eller på 0,5 meter dvs så det hänger pytte lite? Allt eller inget? :)

    Kan nån hjälpa mig att beskriva att jag vill ta bort brodyren som är i 6 st "klumpar" på baksidan men INTE brodyren längst ner baktill för de verkar inte fatta hur jag än skriver, de svarar bara:" Ta bort allt baktill....."

    Vill ju ha kvar spetsen längst ner ...*urk*
    0,5 m släp blir nog jättebra om du tycker det är fint, jag själv gillar inte heller släp och kommer nog ha liknande 0,5 m. Om du inte kan förklara det där angående broderierna åt dem och de inte förstår, kan du ju lada ner bilden till din dator och öppna upp den med paint eller något annat "ritprogram" och stryka över det du vill få bort med en svart penna och sen skicka bilden till dem och skriva jättetydligt " det som är markerat med svart ska bort!" Glad Lycka till!
  • Jane
    marimekko86 skrev 2011-11-01 12:08:29 följande:

    Hej brudar.! Var längesedan jag var aktiv i tråden, haft fullt upp! Men jag köpte ju min brudklänning från landybridal och i lördags gifte jag mig ♥ Tänkte bara publicera nån bild, vet att sånt gillas
    Fick i alla fall så mycket komplimanger om att jag var så vacker och att min klänning var så underbar och sagolik.

    Betalade mellan 2500-3000 spänn för min klänning och kände mig som en prinsessa i den. Är glad att jag inte lagt ut en förmögenhet på den då den efter en helkväll med dans, fest och riktigt drag är mer grå än vit, nån vinfläck här o var osv . Klart jag ska tvätta den och lägga den i en låda och spara som ett minne, men hade jag betalt dyra pengar för en brudklänning kanske jag inte vågat släppa lös ordentligt.!

    Vår dag var iaf magisk, ni har nåt att se framemot brudar ♥


    Grattis! Väldigt fina bilder!
  • Jane
    FelizLane skrev 2011-11-01 20:51:45 följande:
    Förtsår ni den här bilden? Tror ni att företaget jag väljer att kontakta förstår det här? Vilket rekomenderar ni?


    Oj det är mycket du vill ändra :) hehe Jag förstår exakt hur du vill ha det i alla fall!
  • Jane
    FelizLane skrev 2011-11-02 08:45:22 följande:
    Ja, jag vet... Men hittar ingen klänning som jag känner är perfekt.Denna som jag har som grund tycker jag ändå väldigt mycket om. Det är sån jag tänker mig men utan axelband, spets på bysten istället för att det ska vara lika tyg hela vägen. Ett band i midjan som bildar släpet. Helst ska jag kunna ta bort det till kvällen när jag ska dansa :) 

    Vilken sida tror ni är bäst när jag ska göra om så här mycket? Har nån annars någon säljare på dhgate att tipsa om? 
    Jag vet inte vilken sida som är bäst, men jag skulle nog tippa på Milly Bridal, att dom är bra på att sy upp efter önskemål.
  • Jane

    Kinaklännings-experter!! Jag har visat vilken klänning jag ska köpa, vet inte om någon kommer ihåg den, men jag kommer behöv en underkjol. Då vill jag hitta en sådan med bara tyll (till för en ball-gown) utan stålringar. Jag hatar när någon ställer sig bredvid en och klänningen böjs upp på andra sidan.


     


    På vilken webbsida kan jag hitta en sådan med bara tyll?


  • Jane
    1700tal skrev 2011-11-03 10:38:56 följande:

    De finns i stort sett överallt. Jag har flera st från Milly, med olika antal ringar och utan. Tänk bara på att de utan ringar plattas till av tygmängderna i kjolen, så särskilt mkt vid ball gown blir det inte utan ringar. Snarare en "snäll" A-linje.


    Du kan även köpa såna väldigt billigt på ebay, det har flera andra i tråden gjort.


     


     


    Tack för svaret! Jag förstår att det kommer plattas till lite, men underdelen på klänningen är inte av ett så tungt tyg, det är organza som är ett ganska lätt material, eller är jag ute och cyklar? och på bilden ser det ut som att den är sydd "utstickig" så jag vet inte....vad tror du, kommer helhetsintrycket förstöras med en sån underkjol?


    här är bilden igen...


    The Newest  Ball Gown  Wedding Dress BGW0051


    Nu gjorde jag copy/paste hoppas den kommer med.


  • Jane
    1700tal skrev 2011-11-03 11:53:44 följande:

    Vet du att jag skulle be företaget som ska sy klänningen (för den är väl inte gjord än?) att göra/välja en som passar till just den modellen eftersom den är så mkt sjöjungfru.. Annars börjar både tyll och ringar (om man nu har det) för högt upp.


     


    Hm, jag tror att det kommer bli platt utan ringar, trots organzan. Både min tyllklänning och min lättare taftklänning (som inte väger mkt) plattas till. Men du kan ju chansa, om du har tid att ev fixa en till.


     


    Men - funderade lite på det där du skrev om att ringarna böjer ut/svänger ut kjolen när nån ställer sig bredvid... Måste säga att så gör inte mina med ringar alls, ringarna är jättemjuka. Om nån tex kramar en eller om man dansar nära intill nån så böjs de bara lite in mot kroppen. Samma när man sätter sig ner, en del tror att ringarna liksom "fjongar" upp i knät då men de gör de inte heller. De är helt flexibla och man kan röra sig helt fritt utan att man märker att man har en underkjol på sig. De i tyll däremot åker in mellan benen och hindrar både dans och gång.


    Ja har sett några brudar där de t.ex. ska fotas med sin man och när han ställer sig bredvid så "fjongar" klänningen upp på andra sidan. Men det finns kanske olika slags ringar. Klänningen är inte beställd än men den ska beställas från mylove-bridal så det var ett bra tips du gav mig, ska fråga dem om de kan göra en passande underkjol till med "böjbara" ringar :) Det där att tyllen går mellan benen när man t.ex. dansar tänkte jag inte alls på, tack! Ja då får det nog bli med ringar ändå.... :)
  • Jane

    Men nu blev det helt knäppt, och jag som skrev ett långt inlägg..... :)

    1700-tal: Klänningen är inte beställd men den ska beställas från mylove-bridal hade jag tänkt, då skulle det vara bra om jag frågar dem om en bra underkjol som passar till, som du sa. De flesta brudar jag har sett har haft sådana som svänger upp på andra sidan när någon kramar en, men om det är sådana böjbara ringar som du sa, så är det ju bättre. Du har rätt det kanske blir problem om man har en underkjol i bara tyll när man dansar, det tänkte jag inte alls på. Ja ja då får jag beställa en med ringar då :) tack för hjälpen, jättesnällt!


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!