• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    FrökenSnartFru skrev 2012-10-23 12:30:21 följande:
    Visst är det den matta organzan som används vid spets-appliktioner också?
    Ja, matt organza eller tyll, det är inte heller ovanligt :)
  • daniiel
    eml33h skrev 2012-10-23 19:18:23 följande:

    Så jag behöver inte oroa mig för att draperingen blir "bullig"?
    Eller det kanske bara gäller när dom är riktigt mycket draperade?


    eml33h skrev 2012-10-23 19:28:01 följande:
    Finns att välja satin, matt satin och silk-like satin... ?!
    Nej, det är så lite draperingar på den där klänningen att det tycker jag inte du behöver oroa dig över. Jag tycker du ska välja, som det står i texten ovan, "bridal satin 395". Vilket brudklänningar vanligtvis görs i och det är i ytan varken alldeles blankt eller helt matt, utan det har en härligt fin lyster. Silkes satin är onödigt dyrt, speciellt när du inte har hur mkt som helst att spendera. Väljer du det, så får du räkna med att priset på klänningen fördubblas, minst.
  • daniiel
    eml33h skrev 2012-10-23 19:38:20 följande:

    TACK!
    Känns som att när det här är över, är du den första som ska få ett tack-kort! :)


    Haha så länge vi får se en bild på dig i din fina klänning från bröllopet sedan, så kan vi nog alla här dela med oss av så många tips, råd och tankar som vi bara kan :)

    Beställer du en underkjol från Dino då också? Jag vet inte ens om dom har såna iofs...
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-10-25 18:34:12 följande:
    Woho, vad härligt med en uppdatering! :) Det låter ju som att du/ni verkligen är på gång, även om det finns lite kvar att göra. Det ska bli väldigt spännande att få se bilder på klänningen sen och båda klänningarna är fina, så det kommer bli bra oavsett!

    Rosen du har gjort är verkligen jättefin. Jag tvärkikade in här tidigare ikväll, men hann inte skriva något då, men min dotter satt brevid mig och direkt när hon såg blomman så sa hon "Wow, titta mamma, så fin!" och jag håller med henne. Den är betydligt mkt finare än rosorna på våran tårta.

    Jag tror en pälsbolero kan bli väldigt snyggt och passande till ett vinterbröllop, men behöver du en sån? Och känns det som att du har råd och tid så att säga?

    Men vad är det med buketten då, vad är du tvekar inför? Är det någon annan blomma du skulle vilja ha också? Jag trodde som att du var väldigt säker på din sak där.

    Det var inte ett dåligt kap du gjort med ringen där! Vart köpte du den?

    Pralinerna bör du väl kunna göra när som helst? Såna har väl en hållbarhet på typ 2 månader?, om man förvarar dom rätt.

    Det är ju många som inte träffar prästen förrän riktigt nära bröllopet, typ 2 veckor innan. Den enda anledningen till att vi träffade prästen över 1 månad före, var för att han hade semester ända fram till veckan före vårat bröllop. Känn ingen stress där iaf, ni kommer hinna träffa prästen, men om du vill kan du väl alltid ringa redan nu och boka in en tid, så du vet när ni ska dit.

    Och ja, du har gott om tid på dig att hinna fixa med allt som är kvar :) Det är över en månad kvar!
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-10-26 13:23:01 följande:
    åh, gulliga unge!!!! {#emotions_dlg.flower}
    Beställde idag en pälsbolero till mig och en likadan till dottern. Så de ska komma om ca 3 veckor..... på håret alltså.
    Buketten - Känns som allt helt plötsligt har blivit vitt, rent och städat så att säga men jag vill ju ha perfekt kaos! Hoppas du förstår vad jag menar...... Så tvekar lite inför buketten då jag kanske bordet göra den "vild" och julig?
    Ringen köpte jag på tradera av en pantbank i gbg.
    Va? Håller praliner sååååå länge? Trodde bara 2-3 veckor max.
    Haha inte lika gulligt att hon nu vill att jag gör likadana rosor på hennes födelsedagstårta ;) Pffft...

    Det blir säkert jättebra och det blir ju som sagt passande till ett vinterbröllop :) Men även om dom skulle bli en vecka sena, så bör ni ju hinna få dom i tid då :) Hur ser dom ut?

    Kan du inte gå in till en florist och säga precis det där. Att du vill ha en lite vild och julig bukett som inte bara är vit och sedan ge personen fria händer att hitta på något? :)

    Ja, dom håller typ 4-10 veckor, beroende på om du har någon fyllning och vad isåfall. Så det bör inte vara några problem med att börja göra dom snart :)
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2012-10-26 18:32:46 följande:

    Hej alla brudar!!!


    Hej och välkommen hit :)

    Om jag var du, så skulle jag ha mejlat bilder till Landy på klänningen. Gärna så många bilder som du bara kan hitta. Jag skulle känt mig mer trygg i deras händer, trots att dom inte har klänningen i sortimentet, än en okänd sida. Att sidan har klänningen i sitt sortiment är ju långt ifrån en garanti för att den kommer bli bra.

    Oavsett vart man beställer en kinaklänning ifrån, så ska man aldrig räkna med att den ska bli exakt likadan. Om man kan leva med det och ha det i bakhuvudet, så ökar chanserna enormt för att man faktiskt ska tycka om sin brudklänning när den kommer och inte tänka på att spetsen har ett annat mönster än orginalet.

    När det gäller storlekar, så är det svårt att veta när man inte prövat exakt den klänningen. Snörning är ju bra för att öka chanserna att klänningen ska sitta bra. Man kan skicka in dina egna mått och få en klänning sydd efter dom, men det betyder inte att du är garanterad en klänning som passar som handen i handsken, tyvärr. Beställ hellre en klänning som riskerar att bli lite stor än lite för liten, då det är enklare att sy in en klänning än att lägga ut den.

    Camden är en väldigt fin klänning och jag hoppas att du beställer den (så vi får se) och får hem en väldigt fin klänning som är lik orginalet :)
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-10-26 14:36:42 följande:
    Jag tycker den här boleron är väldigt fin och kommer passa bra :) Och jag tycker nog att dottern kan ha en i samma färg, ivory alltså :) Om jag minns rätt, så är väl hennes klänning lila? Kan vara snyggt med något ljust som bryter av.
    Minuz skrev 2012-10-26 16:05:45 följande:
    Jag tycker den här buketten var fantastiskt fin! Tänk dig hjärtat spraymålat i guld, med lite lila rosor och vita amaryllis och kanske lite grönt. Så otroligt häftigt och annorlunda, ja och framförallt snyggt! :D
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2012-10-27 10:19:54 följande:
    Nja, ingen speciell anledning egentligen, förutom att det nog på senaste har det varit väldigt många brudar som är nöjda med Landy och Milly har under senaste året krånglat lite. Jag tror dock att det skulle bli bra vilket som.

    EUR är svensk storlek, ska vara det åtminstone. Jag har beställt mina klänningar i standardstorlekar och gått efter EUR-storlekarna och det har blivit bra. Det brukar stå måtten också i de där tabellerna, så du kan ju alltid kika där också.

    Det brukar inte vara någon lapp alls i klänningarna, alltså med företagsnamn.. så vitt jag vet. I mina har det bara varit en lapp med tvättanvisningar. Spelar det någon roll dock?

    Nu hade ju Missfish "real sample"-bilder på klänningen och den såg väl bra ut. Även golis klänning såg ju fin ut tycker jag. Du kanske ska beställa där ändå. Oavsett vart man beställer ifrån, så är det ju en chansning. Vad kostar klänningen hos Missfish?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!