• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • Chariot

    Absolut, 1an o 3 an


    Mamma till Alexander
  • Sara1991
    Chariot skrev 2013-06-02 20:39:06 följande:
    Absolut, 1an o 3 an
    Mamma till Alexander
    Då kanske du inte vill ha nåt annat imellan ?:) 1an och 3an har bara röda rosor , så de kanske är de du gillar bäst :)
  • Madicken

    TACK för tipset om dahlia blomman! Jättefina ju!!

  • Chariot
    Sara1991 skrev 2013-06-02 20:44:59 följande:
    Då kanske du inte vill ha nåt annat imellan ?:) 1an och 3an har bara röda rosor , så de kanske är de du gillar bäst :)
    Jo de är jättefina, tänkte bara om man kunde kombinera med någon mer blomma. Typ lilja eller så?
    Mamma till Alexander
  • blivande brud
    Sara1991 skrev 2013-05-31 07:47:22 följande:
    Hej ! Oj Vad svåra frågor . Allt när de gäller färg och form handlar enbart om tycke och smak . Alla florister jobbar väldigt olika och har olika estetik så när de gäller sådana frågor så avböjer Jag från att svara. Jag skulle föreslå att du bokar in ett möte med din florist , det är precis sådana här funderingar och frågor som man går igenom på en konsultation . Hon / han kommer kunna komma med massa bra tips och idéer och tillsammans komma fram till din drömbukett :) Att plocka liljekonvaljer 7 juni vilt är tyvärr för sent . Beror så klart på våren , hos mig blommar dem just nu och iår är våren sen . Så troligen är de lite sent :)
    Jo jag förstår att måste boka tid med en florist, men som sagt så gifter jag mig först nästa år så det är lite tidigt ännu. Undrade bara vad du tyckte och tänkte kring detta :)
    passionsblomman skrev 2013-05-31 19:33:45 följande:
    Ska du köpa konvaljer av florist, kommer det att vara fråga om odlade sådana och då är det en väldigt exklusiv (men underbar) blomma. Det är vanligare som brudbukett, just på grund av kostnaden. Du får räkna med mellan 700-1000 kr för en bunt på 25 stjälkar beroende på vart i landet du bor. Men, du får tag i dem året om och de är sagolika!

    Ska du plocka dem själv så sent, så behöver du nog bo mer norröver än söderut. Men, som Sara sa, så beror det ju helt på våren. Nu blommar konvaljerna som vackrast här i Småland-men det är sent i år!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ok, då får jag nog tänka om kring tärnbuketterna. Tack för ditt svar!
  • Sara1991

    Chariot : till en sån bukett som dem som var på bilderna så skulle jag personligen välja någonting mer diskret än en lilja :) kanske brudslöja, prärieklocka eller stjärnflocka. Lite beroende på vilken säsong du gifter dig :)

  • Sara1991

    Blivande brud : eftersom de är så pass lång tid kvar tills bröllopet så tycker Jag att du ska börja med att kolla massa bilder. Googla är mitt tips :) där kan du se en massa olika sorters buketter och genom de bilda dig en uppfattning om Vad du gillar . Hur många sorter, Hur många av varje osv är ingenting som du behöver ha koll på innan , de är sånt som vi florister kan och de är där vår expertis och kunskap kommer in :) Innan ett möte med florist så behöver man inte veta nåt , allting diskuteras på plats och tillsammans kommer man fram till den perfekta buketten för just dig :) men självklart kan man kolla lite innan om man Vill :) Men av egen erfarenhet så brukar man få ett bättre resultat om man är öppen för floristens kreativitet:) .

  • blivande brud

    Ok, tack för tipset, jag ska googla :) Tänkte att det kunde vara intressant och inspirerande att veta vad många väljer bara.

  • ebbus

    Jag undrar om du har några förslag på större blommor man kan ha som dekoration. Jag vill ha bara blomman i en låg skål. Helst i svart eller mörklila. Alternativt små låga blommor ex penseer/"våreld" som kan vara i små krukor, samma färger. Vi gifter oss i början av augusti.

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)