• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • knackamackadam

    Kylskåpssvalt? Funkar det att göra buketten redan på fredag kväll om jag ska ha den på lördagen och ska då blommorna stå i vatten redan från torsdagen?

  • SiriochPer


    Vad skulle du gissa att det är för sorters blommor i den här buketten? :)
    Tack! 
  • HelenaFredrik

    Lite frågor från mig då :0)

    Vi gidter oss i slutet av oktober och har tema höst + lite vintage på vårt bröllop. Med det menar vi natur, vilt (maten), eld, juteväv, spets och lite "blekta" höstfärger.

    Vår huvudfärg är brun (bla tärnklänningarna är mörkbruna) med rosa och typ champagne som accentfärger.

    Jag har hittat lite buketter som jag fallit för vilka  visas nedan:



    Här undrar jag bara vad det är för slags blommor?


    Denna är jag helt såld på. Den passar perfekt in i färgskalan. Vad är detta för blommor?


    Detta är mer en vinterbukett men iom att det finns en del brunt i denna så undrar jag vad det är för ngt (inte kottarna då) och om du har förslag på ngt liknande brunt (typ "pinnar och dylikt" som man kan lägga till i buketten ovanför denna för att få med det bruna i buketten?

    Jag är 185cm lång och ganska bred. Vill absolut inte ha ngn droppformad bukett utan det är just stilerna ovan som tilltalat mig. Hur bör jag tänka angående storleken på buketten? 

     
  • Sara1991

    Knackamackadam: kylskåp brukar fungera utmärkt :) ställ blommorna i vatten på torsdagen när du plockat dem så att dem hinner dra upp vatten och är stadiga och fina på fredagen då du ska göra buketten . Gör sedan nya snitt och ställ i vatten i kyl fram tills lördag :)

  • Sara1991

    SiriochPer: Hej :) Vad Jag kan se så är det : vita och rosa kvistrosor, vita prärieklockor, rosa ranunkler, echiveria och silverek

  • Sara1991

    HelenaFredrik: Hej :) ska försöka svara så gott Jag kan . Bild 1 har Jag faktiskt aldrig sätt nåt liknande tidigare, så är nog nåt ganska ovanligt . Men min gissning skulle vara dahlia, pion eller magnolia :) Bild 2 så ser jag vita / creme trädgårdsrosor, lila rosor och snitthyacinter:) De andra bruna sakerna i bukett 3 är juteväv, frökapslar och kvistar. Finns massa olika torkade material. Tycker personligen att de är väldigt fint med trollhassel och alkottar:) tillsammans med creme så tror Jag de blir superfint:) Då skulle jag tro att de skulle passa bra med en något större bukett . Ca 25-30 cm skulle jag tro . Tror de bästa vore bäst om du besökte din lokala florist . Så kan hon /han anpassa buketten efter din kroppsform och så kan ni även kolla igenom de olika blom alternativen :)

  • passionsblomman

    Den översta buketten kan jag nästan svära på är konstgjorda blommor.


    Sara1991 skrev 2013-07-04 19:33:13 följande:
    HelenaFredrik: Hej :) ska försöka svara så gott Jag kan . Bild 1 har Jag faktiskt aldrig sätt nåt liknande tidigare, så är nog nåt ganska ovanligt .
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Popruta

    Åh vilken bra tråd!

    Jag ska gifta mig 17/8 och skulle verkligen vilja ha en bukett i den här stilen. Den får dock max kosta 500 kr... finns det så fina, färgglada blommor på sensommaren? Och vilka blommor kan du rekommendera isf? :)



     


  • Sara1991

    Popruta: Hej :) fina bilder :) Klart att de finns :D Först vill jag bara säga att de buketter du visar bild på ovan ligger på mer än 500 :- , så något som bilderna kommer de inte riktigt bli . Dessa buketter innehåller exklusiva blommor som kallor, orkideer och rosor och de drar upp priset . Lite billagare blommor som finns på sensommaren är : Dahlia, kryssantemum, germini, gerbera, hupericum, aster, nejlika , solidago , prärieklocka mm :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)