• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • passionsblomman
    Popruta skrev 2013-07-04 20:38:07 följande:
     



    Stilen och färgerna är ju helt utmärkta för tiden du ska gifta dig, då höstblommorna börjat komma. Flera av blommorna som syns i buketterna är ju just säsongens blommor, som astrar, dahlior, ringblommor etc.
    Jag skulle påstå att den med dahlior och rosor och orange band utan vidare går att få ihop för en femhundring-den är dels rätt liten och är dessutom inte några särskilt dyra blommor i. Tar man bort kallorna ur den nedre så är det samma sak där. Den allra första, med mer grönt i och ringblommor, går också om du avstår orikidéerna och anpassar storleken efter din budget.
    Det bästa du kan göra är att lämna blomvalet fritt åt floristen och hålla er till färgerna och stilen. Då kan hon fynda det bästa för dagen och slippa fördyrande specialorder, vilket ger dig mer blommor för pengarna. Det finns många fina blommor som kan passa in-åt dagspris och kvalité avgöra.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • SiriochPer

    Tack för hjälpen - nätkärlek till dig!

  • Noli

    Hej! Slänger in en fråga här jag med och hoppas på svar :)

    Gifter mig i mitten av augusti och har en väldigt tight budget. Hade tänkt fixa blommorna själv men har börjat tänka om då det nog blir ett alltför stort stressmoment. Funderar på att ge floristen fria händer att ordna en bukett för max 500kr (helst 300-400kr). Problemet är att jag inte kan någonting om blommor och inte alls förstår hur en sådan kan tänkas se ut, jag inser ju att de flesta av de fina buketterna man ser i bildtrådarna här är mycket dyrare än så. 

    Känslan jag vill ha är romantiskt, spretigt, lite vintage. Inte tillrättalagt eller "stramt". I färgpaletten finns grått, teal, champagne, korall. Vill gärna ha mycket färg men kanske inte tex rött då det skulle skära sig ordentligt mot resten. Kan du tipsa om hur en sådan billigare bukett skulle kunna se ut? Kanske visa några bilder? 

  • FridaoJohan

    jag undrar om man kan byta ut en del blommor så bucketten blir billigare men att den ändå har samma form och färg? blommorna ska finnas i slutet på juli.

  • Eddans

    Jag gifter mig om 2 veckor och ska göra en enklare bukett själv. Vad kan pioner kosta styck? Jag vill enbart ha rosa pioner :)
    Hur många pioner tror du att man behöver till en bukett liknande denna?

     unaprimularossa.wordpress.com/tag/pionbukett/

    Behöver absolut inte vara en perfekt rund bukett :) Kan man göra buketten kvällen innan bröllopet?  

  • Sara1991

    Noli: Hej :) Det bör absolut inte vara några problem att få en bukett i din prisklass med dem önskemålen som du har . De bästa är att lämna blomvalet fritt för floristen så kan hon fynda de blommor som är fina och har bra priser den dagen . Då får du mest för pengarna :) Så gå till din lokala florist och förklara vilken sorts bukett du är ute efter och eventuella temafärger och berätta vilken prisklass du vill att buketten ska ligga kring :)

  • Sara1991

    FridaoJohan: Hej :) De bör inte vara några problem , beror såklart på vilken sorts bukett och vilka blommor de är :) Är de någon speciell bukett du tänker på ? Det bästa är att du pratar med din lokala florist . Förklara vilken sorts bukett du är ute efter och i vilka färger och låt sådan henne föreslå blommor du kan få som passar din budget :)

  • Sara1991

    eddans: Hej :) ca priset brukar ligga på ca 30- 65:- beroende på sorter . Priset kan variera mellan butikerna :) Antalet pioner beror på vilken storlek du vill ha på buketten och även vilken storlek pionen har :) men jag skulle tro kring 5-9 pioner :) Lite beroende på om dem är utslagna eller inte :)

  • FridaoJohan

    hoppas bilden kommer med den här gången. är en droppformad bukett i starkt rosa med rosor, liljor och lite grönt i. har lagt upp den tidigare i tråden.

  • FridaoJohan

    nähä fattar inte varför det inte går är samma bild jag lagt in förut utan problem. men det går att se om man trycker på visa endast

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)