• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Fru E

    Chokladcupcakes (ca 12 stora):
    - 1,5 dl kakao
    - 3,5 dl mjöl
    - 3,5 dl socker
    - 1 ½ tsk bikarbonat
    - 3/4 tsk bakpulver
    - 2 tsk vanilj socker
    - 3/4 tsk salt
    - 2 stora ägg
    - 1,5 dl varmt vatten
    - 1,5 dl mjölk
    - 1/4 tsk vinäger
    - 3 msk olja
    #
    Sätt ugnen på 180 grader.
    #
    Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat (ca 3 min).
    #
    Fyll sedan formarna till med valfri mängd och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du ticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.

    Jag rev även ner mörk choklad i smeten och lade i en klick med sjuden kondenserad mjölk = kolasås så att det blev en liten fyllning. Toppade sedan innan servering med vispad grädde blandat med kolasås. Behöver jag säga att de är oooootrrrroligt goda .

    Jag hade blandat ner både mariannegodiset och riven mörk choklad i smeten

  • Fru E

    Kom på att hallon kan vara väldigt gott att toppa med precis innan de ska in i ugnen, eller servera dem med hallon blandat med färskost

  • BrudSommar2006

    Bluebride, efter att Iris föddes så blev det inte mycket här heller på väldigt många månader, det löste sig egentligen inte på något bra sätt förrän Iris började sova i egen säng i eget rum.

    Så klart ringde de från dagis i förmiddags så att jag blev tvungen att åka och hämta Iris igen. Igår när vi var hemma med henne ringde de och sade att alla andra barn ändå också var snuviga så hon kunde lika gärna komma till dagis idag bara det inte var den här klara rinnsnuvan som man har i början av en förkylning och som smittar men den har vi ju klarat av för länge sedan. Fast idag hade hon tydligen för mycket snuva i alla fall, suck.

    Nu ska jag spana in galleriet.

  • Ore

    Ååååh, perfekt. Och jag har allt hemma dessutom!!! Måste bara fråga vilken olja som är bäst att använda?

    Fast jag bakar nog imorgon kväll, så att de är nybakade och mumsiga när jag kommer med dem till jobbet.

  • BrudSommar2006

    Det där låter väldigt gott men baka blir sällan av här tyvärr. Lika bra är det, annars äter man ju bara upp dem...

    Cicci, är superimponerad att ni fått på Victor ett par skidor, tror aldrig att Iris skulle gå med på det faktiskt! Och så sitter han på potta också, Iris är inte så jätteintresserad av sin, har suttit någon gång bara utan att det kommit något. Vi tänkte anstränga oss mer på den fronten nu i sommar när det är lättare att vara ute utan kläder.

  • Fru E

    Ore-använd en neutral matolja, tex solros eller raps

  • Fru E

    BS-jag hade kunnat baka mycket mer men vi äter inga stora mängder men skickar med maken till jobbet ibland också tar jag med mig eller bjuder vännerna på nybakat

  • Page

    Vad roligt med ännu fler kort! Jag vill också uppdatera mig, så jag skickar in något om jag bestämmer mig nån gång att bleka håret! Haha, det blir kanske kort på skalpen! Men en förändring iaf... :-O

    Telis, cykelhistorian kommer jag nog aldrig glömma själv! Fy, hur korkad och tankspridd kan man bli?! Angående bloggandet så har jag lagt av med det eftersom det skulle bli för deprimerande och tråkigt att skriva om min vardag.

  • Fru E

    Inte bra att prata om muffins eftersom jag blev hemskt sugen får nog göra en knäckemacka istället och låta nyttig

  • Frejis

    Äntligen tillbaka till tråden efter datorhaverier, jobb och annat trevligt

    Telis - det var ju en härlig nyhet, det här med ET och embryon i frysen. Jag kommer ihåg testdatumet och din uppmaning om att inte fråga för mycket, ska försöka med det

    Blir det en tråddejt nu på söndag? Har ni bestämt var vi ska vara? Har inte riktigt orkat läsa ikapp..., men jag kommer på söndag.

    Bakar i princip aldrig, mest av samma anledning som Brudsommar. Det finns inte heller så många som skulle äta upp allt förutom mig då och jag vill inte riktigt... eller vill och vill

    Det sparkar alltmer i magen nu och magen växer

    Är det någon vänlig själ som har lust att inboxa länken till bilderna? Har tappat bort den bland alla mejl, men vill gärna se de nya bilderna.

Svar på tråden Livets stora och små frågor