• Lapinette

    Livets stora och små frågor

    muggles - har en fd kollega som gick i pension för något år sedan och hon berättade att det var jättetungt när alla runtomkring dem fick barnbarn. Tror nästan att den sorgen var värre än när de höll på och kämpa för att få barn. De löste sin barnbarns situation med att köpa en hund.

    Oupsie - självfallet blir det besök på vingårdar. Ska bl a de sista nätterna stanna i Napa Valley. Tror inte vi kommer att ha behov av kontantkort då jag inte tänker springa ifrån maken några långa sträckor.

  • Lapinette

    Självfallet kommer ett adopterat barn kännas minst lika mycket som vårt som ett biologiskt men jag kan ändå inte låta bli att sörja lite att det inte blir något barn med våra gener. Våra vänner som adopterat från Ryssland vill absolut inte ha det annorlunda.

  • Lapinette

    Det är som Telis säger oftast så att man först provar IVF och om det inte funkar eller att man där tidigt märker att äggen inte blir befruktade så går man vidare med ÄD. Eftersom allt sett bra ut för vår del så har ingen ÄD-diskussion ens kommit upp till diskussion. Kön är lång och jag är gammal så något betald ÄD av landstinget kan jag glömma. Alternativet är att åka utomlands och göra ÄD på privat klinik vilket kostar typ 70-80 000 kronor. Billigare än att adoptera men samtidigt ingen garanti att man verkligen får ett barn.

  • Lapinette

    BS - gällande kön så visste jag inte om att det mest är pojkar som adopteras hit. Våra vänner fick först en dotter och nu en son. Själv har jag en dum bild av en liten söt asiatisk tjej. Dumt jag vet för kön ska inte spela någon roll.

  • Lapinette

    Får inget gjort idag utan har övergått från att läsa om olika gravsymptom till adoptioner.

  • Lapinette

    Oj, oj vad lugnt det är här inne idag! Sitter här i värmen och försöker jobba . Önskar jag vore mensfri och låg i något vattenbryn istället men, men ska snart springa iväg till SATS och få världens snyggaste mage till semestern !! innan jag går hem och sätter mig på balkongen och äter kall mat (för det är vad maken önskade sig).

  • Lapinette

    Kramas gärna Sweetan! Adoption känns helt ok för min del och mannen säger att det är ok men jag vet inte om det svider lite mer i hjärtat för honom. Jag har hela tiden varit positivare, mer påläst och insatt gällande adoption än vad han är. Han har nog hela tiden mera hoppats på ett biologiskt barn och trott att det ska lösa sig medan jag alltid springer händelserna i förväg. Så jag måste låta honom landa och komma ikapp mig utmed resans gång.

  • Lapinette

    Sweet ? jag har också läst om familjer som gått direkt till adoption istället för IVF och jag förstår deras tankesätt medan jag vet andra som nog känner som mig ? att man vill känna att man har gjort allt man kunnat innan man går vidare. Instämmer även med det där med generna. En av mina väninnor har sagt detta till mig detta och sedan tittat på sina egna blonda barn som inte är ett dugg lika henne, enligt henne själv. Som sagt, våra vänner som adopterat skulle absolut inte vilja ha det på något annat sätt men var sak har sin tid och jag tror det är viktigt att man försökt och sörjt innan man går vidare.

    Vickan ? tror bara att det är positivt att du mår illa även om jag förstår att det absolut inte är skoj. Det betyder ju att något händer och går framåt. Tror att den här gången kommer att gå vägen!

    Mrs B ? vad tröttsamt med rapporten. Konstigt att ni har missuppfattat varandra så pass.

    nenne ? kram till dig och styrka att möta kompisarna. Själv ska jag träffa en väninna för lite picnic på Djurgården idag på lunchen. Hon och hennes otroligt bedårande dotter. Min väninna är en otroligt vacker, rågblond svenska och pappan är en tjusig italienare. Det kommer säkert bli ett intressant samtal för denna väninna var själv helt inställd på ett liv utan barn (mannen hon är tillsammans med har haft något testikelproblem och blivit sagt att han inte kan få fler barn ? han har redan en dotter sen tidigare) och så ooophhs en dag visade det sig att väninnan var gravid. Hon tänkte t o m göra abort och var väldigt chockad. Så där har vi en av de få jag känner som tycker och anser att det inte alls är konstigt att välja ett liv utan barn. Även om hon nu tillslut valde och älskar sin dotter över allt annat ? så förstår hon tankesättet och tar inte för givet att en familj består av mamma + pappa + barn.

  • Lapinette

    snorfröken - välkommen till ångerklubben! Enligt statistiken här inne så kommer det säkert lösa sig för er.

  • Lapinette

    Man ärver inte fertilitet och åldern tar faktiskt ut sin rätt men genomsnittet är 7 försök om man är under 35 år och har det inte funkat på 1 år så går man vidare och kollar om man behöver hjälp. Är man över 35 år säger de att det är man bör ha lyckats inom 2 år.

Svar på tråden Livets stora och små frågor