• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • passionsblomman

    NU har jag läst tillräckligtmycket bakåt för att fatta att grattisarna till September inte ä r födelsedag utan PLUS!

    Hurra! Vad rligt! Stort grattis September!

  • Liten med Mindre

    Morrn morrn!
    Burr-kallt ute i morse, och snart får jag nog skicka ut maken att byta däck. Fördel med gravidmage är att jag slipper hjälpa till.

    Kan någon tipsa om en lunchrestaurang mellan Bromma och City/Centralen, för en sen lördagslunch under möhippa? Inte alltför dyrt. Funderade på ett café på Mäster Samuelsgatan, men det var ju givetvis stängt på lördagar enligt hemsidan.

    Vår lilla konstruktör hemma är heltänd på sina duplo-look alike klossar. Det första hon sa i morse när pappa kom in var givetvis inte pappa eller mamma, utan (L)EGO! Undrar om hon tjänar mer pengar som arkitekt istället för konstruktör månne???

  • Telis

    Morrn morrn!

    Nu har jag varit hos en sån där Aurora-barnmorska och det var en besvikelse. Hon sa att man inte behöver vara rädd för att det ska göra ont för det finns så många olika smärtlindringsmetoder och att först under öppningsskeendet så är det bara som mensvärk ("och det överlever du väl?") och efter det kan man få epidural och den tar bort 90% av smärtan.

    Visserligen lät det på ett par under brunchen i söndags som om att det var som paradisets portar öppnades när dom fick epidural men det låter ändå lite väl enkelt i mina skeptiska öron.

    Sen försökte hon dessutom köra med att nästan ingen dör av att föda barn i Sverige och att det är så många som har gjort det före mig och klarat det så det borde jag också. Men sånt snack funkar ju inte (inte på mig iallafall).

  • Liten med Mindre

    Oj, låter opedagogiskt Telis.

    Gissar att du redan läst på en del, men annars är ju kunskap bästa försvar. Låna "Att föda", gå en profylaxkurs och skaffa mer input, och fundera sen igen. Lita till dig själv. Och strunta som vanligt i FL.

    Eller strunta i andras berättelser helt, och läs bara fakta om vad som faktiskt händer i kroppen, hur det kan kännas etc.

    Har du funderat på någon gravidyoga eller liknande? Tycker själv att jag fick en massa bra tips om hur jag ska lyssna till mig själv och hur det känns där. Närvaroträning. Ingen hård fysisk ansträngning, mer åt det "mesiga" hållet, men mest skönt.

  • Liten med Mindre

    Och - japp, har sovit betydligt bättre inatt efter att ha klämt in ett mammayogapass före sänggåendet igår. Boken man fick på kursen funkar fint när man väl övat övningarna en gång.

  • Lapinette

    Telis - gör det inte?! Det är ju ungefär som "slappna av så blir du gravid". Vad trist att samtalet inte var vettigare än så.

    Själv läste jag ytterligare ett kapitel i adoptionshäftet igår och nu börjar det bli intressant. Det var om sorgen av att inte få ett biologiskt barn. Frågor ställs hela tiden i materialet som jag sedan diskuterade med min make som låg bredvid och löste soduko.

  • Fru E

    Telis-opedagogiskt värre ibland funderar jag på varför sådana här människor har ett jobb där deras huvuduppgift är att stödja och skapa trygghetskänsla när de knappt kan stava till det.....

    Lappis-måste kännas skönt att ni kan diskutera kring det mesta
    Jag har ännu inte ventilerat hur jag känner inför att IVF flyttades fram till tidigast februari med maken eftersom jag vet att han inte känner på samma sätt som jag gör eller tycker att det är något negativt

  • Telis

    Liten, jag började läsa första kapitlet i "Att föda", som beskriver en helt normal förlossning, men jag tyckte att det var så ruggigt att jag inte kunde fortsätta läsa. Sen är vi inbokade på en Annas profylaxkurs om en vecka eller två, jag hoppas att jag klarar den utan att svimma.

    Vet du gravidpilates är lika bra som gravidyoga? Jag såg att stället runt hörnet från jobbet kör det en gång i veckan.

    Lappis, låt mig säga att jag förstår mer och mer fördelarna med att adoptera.

    Men det är ju jättebra att diskutera igenom allt sånt där redan på förhand, det är ju säkert sånt som ni kommer att få prata om längre fram vid utbildningen och utredningen.

  • Lapinette

    EA - materialet jag läste igår innehöll vissa avsnitt från en bok. I vissa bitar kände jag igen mig så väl. Jobbar hemifrån idag så nu knatar jag in och hämtar texten.

    "Sommaren och hösten går. Sigge och jag gör inseminationer varje månad. Jag börjar misströsta, läser allt jag kommer över om infertilitet, och skulden rider mig. Jag borde sluta dricka kaffe. Jag borde börja med hypnos, akupunktur och healing. Jag är avundsjuk på Sigge som rusar runt i livet som vanligt. Inte för att jag vill sitta vid köksbordet och älta barnlösheten. Det känns farligt att krafsa för mycket, något kan gå sönder, särskilt det som anknyter till sex. Vi har våra roller. Han lyfter mig framåt. Jag håller in tyglarna, tvingar honom att nyansera sig och dra slutasatser av det som hänt."

    Ur Läntansbarnet av Kerstin Weigl

  • Lapinette

    Telis - kompendiet som vi ska läsa innan kursen går igenom varje avsnitt av det som kommer att tas upp så jag tror att dessa frågor kommer att ställas och diskuteras där.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor