• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Telis

    Snaily, lycka till på samtalet!!

    nenne, äsch, välj en annan organisation! Varför ska man svara på sånt där redan innan man har varit på utbildning eller pratat med någon?

  • Lapinette

    Förstår inte heller vitsen! Bestämma land är ju svårt för er att göra när ni inte ens vet vilka olika krav länderna har.

  • BrudSommar2006

    Vickan, sex timmar har ju alltid varit gränsen för att få åka hem, skillnaden är väl bara att de trycker lite mer på att man faktiskt ska göra det. Jag vet många bekanta som frivilligt bett att få åka efter de där sex timmarna.

    Nenne, hemma hos oss är det lika illa, katterna far runt som små troll på nätterna, det är ett under att de inte väcker Iris för de är ofta i hennes rum och stökar runt. Stänga dörrar går inte för det stör ju precis lika mycket att de står utanför och krafsar och skriker, plus att det förstör dörrarna. Sedan vill vi ha öppet mellan oss och Iris också så att vi hör henne.

    Telis, men vilket trist samtal. Tycker nästan att jag fått ut mer bara genom telefonsamtalet när BM ringde för att bestämma tid. Sedan ska jag få komma på ett till samtal i december för att få mer peppning innan förlossningen. Fast jag tror faktiskt att epidural är helt fantastiskt, bara det att jag kom in för sent tydligen. Plus att de inte vet om det går att lägga den bedövningen i min sneda rygg i alla fall. Annas profylax är jättebra, så bra att ni ska gå den, det kommer att hjälpa mycket.

    Usch, just nu känns det som att den bråkiga bebisen tar tag i min mage inifrån och vrider om samtidigt som den sparkar som en galning. Vad håller den på med egentligen, morr.

  • Liten med Mindre

    BS - möblerar om i systemet?
    Är det en livlig liten krabat?

  • muggles

    Hej, dyker upp ur mitt depphål. Fick en riktig deppsläng när Sept plussade (grattis Sept!). Själv har jag inte fått mensen vilken borde kommit senast i tisdags om man räknar 28 dgr cykel, så jag är väl fortfarande kvar i gravidstadiet. Känns helt hopplöst att komma ur det. Och det värsta är inte att vi inte kan försöka igen (vilket jag inte riktigt har fokus på nu) utan det värsta är att jag inte psykiskt kan komma över och förbi missfallet innan kroppen börjar funka normalt igen.

    Nenne: jobbigt med adoptionspapperen, att de vill ha sådan info redan nu. Hur mkt dyrare är AC?

  • nennesjuttioåtta

    muggles
    GROUMPPHFFFHHHHF !!!!!!

    Det skiljer sig några hundralappar bara, 800 spänn kanske. Men mannen nappade på AC istället så det blir nog det men jag tror vi först ska fokusera på nästa FET och IVF.

  • Fru E

    Lappis-den texten som du skrev från boken var verkligen träffande! Beskriver väldigt bra hur jag känner kontra maken. Dock har jag blivit mycket bättre på att släppa att räkna dagar, vet knappt vilken dag jag är på nu. Orkar inte riktigt bry mig men försöker ändå se till att vi övar flitigt minst varannan dag

    Muggles-känns lite skämmigt att erkänna ( Inte för att jag missunnar någon här inne ett +!! ) men även jag fick en liten deppsläng *KRAM*

    Adoption vågar jag nog inte nämna för maken förrän vi är framme vid första ivf. Är han inte redo för en köplats då så skickar jag in papperna ändå eftersom jag vet att han måste komma ikapp tankemässigt

  • Fru E

    Snaily-håller tummarna inför mötet i eftermiddag du får berätta hur det var så vet jag vad som väntar

  • muggles

    Telis: det lät verkligen inte som ett bra Aurorasamtal! Jag hoppas att profylaxkursen hjälper dig att komma fram till hur du vill föda - om det sedan är med kejsarsnitt/epidural el annat. Sällsynt opsykologiska saker hon vräkte ur sig!!! Eftersom det där med smärta är individuellt också så är det väldigt svårt att säga att bara för att alla andra har klarat av att föda så borde du också klara smärtan. Visst, klart man klarar den - för att man måste. Men, om du är rädd för smärtan och därför tex kniper och spänner dig så kanske förlossningen inte går så bra som den kunde ha gjort om du kände dig mer avslappnad. Att hon inte tog din rädlsa på allvar är kriminellt om hon är Aurora-BM!

  • Lapinette

    EA - så klart ni ska prova med IVF först men som både jag och Telis har sagt, att stå i kö innebär inte att man faktiskt har bestämt sig för adoption. Telis sa (rätta mig om jag har fel) att hon inte alls var inne på adoption. Antingen biobarn eller inget alls men ändå så stod dem i kön.

    Snaily - jag hoppas mötet kommer att kännas bra!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor