• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • passionsblomman

    Här snöar det mer än någonsin.
    Jag kråglar med vår vedpanna och svär och förbannar över att det är något jag inte får till så det aldrig svischar till och blir VARMT nån jäkla gång!

    Jag tror vi ska byta till pelletseldning istället. Fördelarna är att man bara behöver elda ngn gång/vecka och dessutom får en jämn värme. Jag gillar inte alls att vakna och det är kallt och ruskigt utanför täcket.
    Och så vill vi sätta in en vedspis i köket som det såklart var förr. Då kan man myselda och stödelda i den när andan faller på eller det är svinkallt.

    Dessutom vill vi ju få ut det gamla oljepannehärket som står nere i källaren och som gör att ena kakelugnen inte får eldas i eftersom de går på samma pipa. Den dagen det är gjort kan vi sitta framför brasa i biblioteket. Dvs det nedre tornrummet. (som just nu är fullt av böcker i kartonger och en gammal dubbelsäng som de förra ägarna fick lämna. Alltså mer ett gästrum nu än bibliotek med öronlappsfåtöljer, plädar och platsbygda bokhyllor med glasade dörrar.)

    *går ner i pannrummet och checkar statusen*

  • Parnassia

    Telis. Menar du anmälan eller begäran om FP? Jag har också varit tokig på det där men kommit fram till detta:

    Anmäla måste man samma dag som "behovet" uppstår, tex att ett barn föds eller blir sjukt. Men det går att göra i efterhand, men då får man också ange en orsak till varför man inte anmälde samma dag. Tex "vi var på BB", "vi fick åka akut till sjukhset med barnet". Jag har också skrivit att jag helt enkelt inte hade fattat hur man skulle göra ett par gånger. När jag gjort det två gånger ringde en trevlig (!) dam från FK och ville höra hur det var och ville förklara. Anledningen till att de vill ha anmälan samma dag sa hon var för att de ska kunna göra hembesök för att kontrollera att man tex verkligen är hemma med sjukt barn.

    Begära pengarna kan man göra senare. Det är ingen panik för deras del, det hänger ju mer på att ju snabbare man kan göra det, desto snabbare kan man få pengar.

  • Fru E

    Så husvisning bokad på söndag och tydligen var det MÅNGA intressenter vilket antagligen beror på stort hus och billigt men men

    Ja gasräkningen under januari - februari lär inte bli så munter...pengar som man kunde ha renoverat för

  • Parnassia

    PB- har du ack.tankar till pannan? OM du har det och vill ha det varmt snabbt, kan man stänga av alla utom en när man tänder. För om den första blir varmt fort och fylls kan den börja köra ut vatten till elementen snabbare, sen när den första är full, då kör man igång de andra igen.
    Fast det kanske du visste. Förlåt om jag föreläser, vill bara hjälpa.
    Vi har iaf gjort så många gången den här vintern när det varit extra kallt. Men vi får sätta en klocka så vi inte glömmer köra igång övriga tankar efter en stund.

  • Parnassia

    Fru E är det ett nytt hus på gång nu!? Eller är det något av de som ni varit intresserade av innan?

  • passionsblomman

    Parnassia, be inte om ursäkt för att du är hjälpsam!
    Nu har vi inga sådana där ackar, men planen är att vi ska skaffa när vi byter system och då är det ju väldigt bra att veta!

    Herregud, när vi kom hit fattade vi inte ens att cirkulationspumpen inte var på. Väldigt konstigt att elementen aldrig blev varma!

  • Fru E

    Parnassia-nytt hus som kom ut i helgen, dödsbo, billigt, bra läge och det mesta vi vill ha

  • Telis

    Parnassia, ja jag vet inte riktigt vad jag menar - anmäla eller begära, hur stor skillnad kan det vara?

  • Fru E

    PB-när vi flyttade in hade de andra ägarna stängt av gaspannan på on/off knappen och vi tänkte inte på att sätta på den och undrade över varför elementen var varma men vattnet kallt

  • nennesjuttioåtta

    bokat vaccination för missen *check*

    hörrni, måste jag ringa MVC för att säga att jag bytt bm? Fixar inte hon sånt?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge