• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Lapinette

    Telis - lycka till! Mitt dagsproblem är vilken klass jag ska stryka nästa vecka för att istället åka skridskor med en kompis. Jäklar vilken beslutsångest jag har.

  • Parnassia

    AM - Stackars Hektor och stackars resten av famlijen som inte heller kan sova så mycket om han är rädd och ledsen. Hoppas det går över snart! Finns det nåt man kan göra åt det egentligen?

    Telis - du är inboxad.

    Fru E - jag undrar också hur små muffins du brukar göra eller hur stora ketchupportioner ditt McD räknar med att man behöver. Jag har nog bara sett ketchupkoppar som varit mindre än ett snapsglas. Annars tycker jag absolut att du kan fråga om att få köpa sådana, det hade jag inte dragit mig för alls om jag nu hade velat ha sådana.

    Ego - min far har varit här och hjälpt mig skotta och lite annat som jag också behövde hjälp med. Fantastiskt!

  • Fru E

    Jag gör muffins i alla storlekar mycket roligare att göra små för då kan man göra desto fler men även äta

    Recpetet kommer här:

    CUPCAKE
    (halverar du receptet får du ca 30 mini cupcakes/ 12 normal stora)
    - 1,5 dl kakao
    - 3,5 dl mjöl
    - 3,5 dl socker
    - 1 ½ tsk bikarbonat
    - 3/4 tsk bakpulver
    - 2 tsk vanilj socker
    - 3/4 tsk salt
    - 2 stora ägg
    - 1,5 dl varmt vatten
    - 1,5 dl mjölk
    - 1/4 tsk vinäger
    - 3 msk olja
    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat.
    3. Fyll sedan formarna till hälften (inte mer!) och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du sticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.

    Jag bytte ut kakaon mot marsanpulver istället och stoppade ner ett hallon i formen

  • fru AM

    Telis: ang nattskräcken så stod det inte hur lång tidsperiod det brukar hålla på ... Jag hoppas det tar slut imorgon!

    Telis igen: angående att inte hinna duscha. Ja det är ju så - eller känns så. Det är där babysittern kommer in i bilden! Om du har honom i den i badrummet så kan du våga dig på att duscha trots att han är vaken. Då kan du ju sjunga för honom osv.

    Parnassia:
    citat från webben:
    Hur ska jag agera när det händer?

    Det är bäst att vara nära tills anfallet gått över. Du kan pröva att ta ditt barn till ett annat rum eller öppna fönstret så att rummet blir svalare. Detta kan göra att ditt barn går över i en djupare sömnfas.

    Inom 15-20 minuter brukar barnet ha lugnat sig och somnat om. Han eller hon kommer inte att komma ihåg det på morgonen och det är bäst att inte påminna om det.
    Hur kan jag förebygga mot det?

    Det finns saker du kan göra för att förebygga mot nattskräck. Sådana sömnstörningar är vanligare hos barn som går till sängs upprörda eller övertrötta. Barn under ett års ålder behöver vanligtvis 13-14 timmar sömn per dygn, iinklusive två sömnstunder på dagen, medan större barn kanske sover 9-10 timmar per natt och en timme mitt på dagen. Låt ditt barn sova middag längre, eller sova längre på morgonen, eller lägg honom eller henne lite tidigare för att vara säker på att han eller hon får tillräckligt mycket sömn. Gör godnattrutinerna sköna och lugnande, med bad, vaggvisor, godnattsagor och massor av kramar och pussar.

    Nattskräck tenderar att hända i början av natten, när ditt barn sovit 2-3 timmar och du kan också försöka förebygga genom att varsamt väcka ditt barn ungefär 15 minuter innan det vanligen börjar. Detta ändrar sömncykeln och brukar förhindra att barnet får nattskräck.

  • Parnassia

    Det låter superjobbigt AM! Hoppas ni får bukt med det asap! Tröst- och styrkekram!

  • fru AM

    Tack alla för medkänsla!

    EA: låter fint och roligt med minimuffins! Jag skulle inte heller dra mig för att fråga på McDonalds!

  • MSW

    ..och där tog motivationen slut... Precis när jag skulle börja med nästa veckas uppgift! Jaja, får kolla lite med böcker, vilka jag behöver köpa till nästa kurs, vilka jag inte behöver mer osv..

    Fru E: Tackar! Låter smaskigt! Får se när det blir av att testa.. Tänkte baka slätabullar till helgen..

  • Fru E

    *Fniss*
    Även semlor kan man göra i muffinsformat

  • BrudSommar2006

    Om man ska fylla de där små ketchupbehållarna till hälften får man väl nästan köra med förstoringsglas???

    Baaahhh, Astrid hinner knappt landa med baken i babysittern innan hon illvrålar. Inte sover hon heller om man inte sätter sig och åker bil med henne. Så fort man kommer hem vaknar hon. Inatt var hon missnöjd till två innan hon somnade och nu har hon varit vaken sedan nio imorse förutom när vi var iväg med bilen och handlade. Ger jag henne ersättning blir hon bara ännu piggare vad det verkar. Det ska snuttas och bäras konstant, zzzznark! Vi har fått en till Iris på halsen helt klart.

  • Fru E

    BS-nejdå vanliga teskedar fungerar utmärkt

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge