• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Har precis vaknat upp eftern en liten siesta. Har idag inte gått över heeeela Venedig utan bara halva samt åkt ut och tittat på glasblåsning på en ö. Åt sedan en helt underbar lunch bestående av ostar, sallad, charkuterier ... alltihop av prima råvaror och nedskölda av ett par glas vin.


    MEN .., nu var det inte semester dravvel jag skulle skriva om utan jag såg att september undrade om adoptionsorganisationer. De jag har hört mest talas om förutom AC är den som nenne nämnde Barnen Framför Allt men även FFIA. Mitt råd är att ni går in och tittar vilka länder respektive organisation har ... länder som inte AC har och sedan bestämmer ni er för det som passar er bäst. Jag ångrar att vi inte gjorde samma sak ... även om vi fick höra det flera gånger (att det är bra att stå i minst två köer).

  • Lapinette

    september - det jag menade är att när den dagen kommer och ni är utredda och klara och ska välja land så kan ni då t ex välja Sydkorea hos AC (det är endast AC som har Sydkorea .. har jag för mig) och sedan ta Taiwan hos BFA. Sedan tar ni det land som ni kommer fram först till.

  • Lapinette

    Godmorgon!


    Tugga på isbitar är det cravings? I sådana fall undrar jag vad det är min make har i magen ? Han tuggar alltid på isbitar när han får chansen.


    snaily - vad härligt att det såg bra ut!!!


    Sen måste jag nog ta och läsa ikapp för jag har bara läst de sista inläggen. Här i Venedig så är det snart dags för frukost innan vi ska släpa våra väskor till Hertz för att hämta vår bil och sen dra upp i bergen.

  • Lapinette

    Välkommen alla nya här på tråden!


    Snorkis - du lär nog få tvätta en massa tvätt när den lilla har kommit ut . Trist att du mår så dåligt men nu är det inte långt kvar.


    Oupsie - sjukt dyra flygbiljetter. Har ni bestämt ni för om det är värt det eller letar ni vidare efter några mindre kostsamma?

  • Lapinette

    Japp idag åker vi upp i bergen från Italien till Slovenien. Ska stanna i en liten alpby i 4 nätter. Det blir att vandra, bada i sjöar och se omgivningen. Venedig har varit härligt men 2 dagar i denna hetta kändes precis lagom.

  • Lapinette

    Så ert husdjur tycker ni ska ha flera husdjur! Nej, nu är det frukost som gäller och sen drar vi. Ha det så bra!

  • Lapinette

    Hej allihop!


    Även uppkoppling i Slovenien. Det tog bara ett par dagar innan vi orkade fråga om lösenordet . Igår vandrade vi uppe i bergen till ett vattenfall och tog sedan flera dopp i den kristallklara sjön som vi bor bredvid. Idag ska vi besöka den mer välkända grannbyn och ta en promenad runt deras sjö (som är mindre än vår). Tar det dock likte coolt nu på morgonen varpå jag ligger här och läser ikapp och maken sitter på balkongen med sin bok.


    Jag hoppas allt går väl för Hattis. Såg att det kommit mer blod . Tumhållning!!!


    nenne - så fler fåglar till samlingen!


    snorkis - hur går det för dig? Fortfarande kvar hemma?


    Oupsie - och du, är du kvar i USA eller har ni hittat flygbiljetter hem.


    sweet - blir det ingen semester i Sverige i år? Och jag förstår att ni har en massa annat att tänka på men skönt att det känns så bra mellan er så att det inte är runt ert förhållande (vilket jag självfallet aldrig trott) du behöver lägga din energi.


    september - jobbigt med gravida vänner ... I know the feeling!

  • Lapinette

    Omsan -  jag har en strulig väninna som är så där och numera så hör jag inte av mig till henne utan vi träffas om hon har hört av sig och då bokar jag alltid med ytterligare en väninna (som också känner henne) så jag inte blir själv . Supertrist!  

  • Lapinette

    Sweet - förstår känslan gällande skönt och jobbigt ... alla man måste hälsa på. Inte mycket vila och semester. Kan ni inte komma till Sverige oanmälda någon gång? Det har vi själva nämligen funderat på när vi åker till släkten i Frankrike. Inte berätta för någon att vi kommer och sätta munkavel på svärmor ... hur nu det skulle lyckas . Antar att ni lär ha fullt upp men utifall att ni får lite tid över är ni så välkomna hem till oss.


    Hattis - nej, vad ledsen jag blir! Hoppades så att blödandet inte betydde något. Är det ert andra mf? För det är väl efter tre man gör en undersökning? Kanske trombyl skulle hjälpa ... vad vet jag? Skickar massor av kramar och skäm bort er lite extra under semestern.


    andbeyond - tror inte vi har hälsat (så många nya som dykt upp den senaste veckan). Hej, hej! Jo, faktiskt är det så att Slovenien dök upp i min reseplanerare (har ett välkänt Excelark med semesterplaner) för några år sedan då en tjej här inne på BT rekommendenderade det. Hon och en väninna hade rest runt i landet i typ 10 dagar för några år sedan och sa att det var så vackert. Så nu är vi här! Först var vi i Venedig i några dagar, nu på ett ställe som heter Bohinj (uppe i bergen i en stor nationalpark) och om någon dag åker vi till Ljubljana som är huvudstad innan vi far ned till Istrien (norra Kroatien) för lite bad i Medelhavet.

  • Lapinette

    Ni får ursäkta mina konstiga stavningar! För litet tangentbord och liggandes i sängen är inte den bästa skrivar positionen.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen