• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sitter här med ett fett blodigt plåster på armen för när man ska adoptera måste man HIV-testa sig! Har pungat ut 1095 kr på läkarbesök och HIV-test och det verkar som jag är fullt frisk (ja, testet får vi svar på om ca 3-5 dagar). Maken ska dit lite senare och undersökas men det borde inte vara något problem där heller.

    Annars ... mugglan, jag är så naiv så jag ser sällan sarkasm (om det skulle ha varit det). Härligt med en halv semesterdag på tomten. Låter supermysigt! Själv körde jag pump efter jobbet men skyndade mig hem och lagade lite god mat (helstekt fläskfilé, grönsaker och tzatziki) som vi åt på balkongen. Satt kvar där rätt länge och njöt av den ljumna kvällen.

    Ore - om det är förberedelser inför barnet de vill se så kan vi inte visa mycket mer än att vi har ett "extra" rum som kommer att bli barnrum den dagen det är dags. Fast jag tror att när det väl är dags så kommer vi absolut att titta på hus mer seriöst.

    Telis - antar att det är nu någon gång under sommaren som ni firar bröllopsdag. Varför inte ta en båt ut i skärgården, ta med lite picnic och bara sitta på några klippor och ha det mysigt? Själv skulle jag vilja köra en repris från första sommaren med maken nu ikväll dvs picnic på Söder med champagne och sushi men jag måste släpa den förbenade datan med mig hem och har ingen lust att ha med mig den på någon mysig picnic. Svår kombi men imorgon är ju socmötet så vi ska jobba hemifrån.

  • Lapinette

    Telis - jag igen, vi firar ju alltid vår bröllopsdag på någon restaurang så jag tipsar även om Operakällaren där ni kan äta Victorias och Daniels bröllopsmeny.

  • Lapinette

    nenne - trist med sömnlösa nätter. Själv blir jag helt jäkla spak när jag inte får sova ordentligt men som tur är så zzzzz jag genom nätterna för det mesta. Det är mer maken som är uppe och vandrar omkring (som i natt).

    Jäklar i gatan vilket flyt jag har på jobbet just nu . Fast det blir inga extra timmar i solen (som jag annars brukar ta på sommaren) utan måste verkligen jobba!

  • Lapinette

    Tror det får bli Tingas rabarertårta imorgon på mötet. Fick med mig en knippe rabarber hem från landet.

  • Lapinette

    AM - vad trist! Varför vill han flytta in om det inte uppfyller hans krav på "duschar"? Då är det väl bättre om han flyttar någon annanstans? När är det ni sticker iväg och får lite lugn och ro?

  • Lapinette

    AM - vi får se hur öppen hon är och tack för tipsen gällande rabarbertårtan men jag tror det får bli glass eftersom det är så jäkla varmt just nu (fast imorgon ska det ju regna).

    Trist att behöva bråka! Och hur skoj är det att sätta sig på tvären med grannarna innan man ens har flyttat in?

  • Lapinette

    ... eller kanske vaniljvisp ... älskar det!

  • Lapinette

    Tingas Rabarbertårta


    Räcker till en form 24 cm i diameter


     


    Smet:


    100 g smör


    2 dl socker


    2 ägg


    2 dl vetemjöl


    ½ tsk bakpulver


     


    Rabarberfyllning:


    300 g rabarber


    3 tsk potatismjöl


     


    Topping:


    100 g mandelmassa


     


    Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter.


    Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver och det smälta smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen.


    Skär rabarbern i 1 cm långa bitar. Blanda med potatismjölet. Häll rabarbern över äggsmeten i formen.


    Riv mandelmassan över rabarbern.


    Grädda i 175oC, mitt i ugnen, i ca 25 min. Kakan ska vara gyllenbrun och smeten ska ha ”stannat”.


    Avnjutes med vaniljglass.

  • Lapinette

    mugglan - många av mina kunder är jäkligt "tröga" eller vill veta om de är "bäst" innan de beställer.

  • Lapinette

    Som sagt, helt ok att jobba. Får helt enkelt njuta av de vackra kvällarna istället.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen