• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Tinga - vad härligt med så mycket beröm!!!

    mugglan - kötiden bestäms efter hur länge vi har stått i kö hos AC och det är nu 2 år medan det är 3 års kö till Sydkorea (just nu). 3 år för att få skicka iväg papper och sedan 6-9 månader innan man får åka och hämta sitt barn ... så nästan 4 år! Vi hade hoppats på att få skicka iväg våra papper i höst men då kötiden har ökat med 1 år (sen i fjol) så är det tyvärr inte möjligt längre. Som sagt, vi får hoppas kötiden minskar men jag är rädd för att det snarare kommer att vara det motsatta.

  • Lapinette

    mugglan - japp så är det och det är en av anledningarna till varför jag "tjatar" på stackars IVF-are om att ställa sig i kö. Lyckas men får barn så har man "förlorat" några tusen men å andra sidan om man en dag bestämmer sig för adoption så kan man ha "vunnit" flera år!

  • Lapinette

    pb - låter som en helt underbar Midsommar. Vad skönt att allt flöt på och att det blev som du hade tänkt dig.

  • Lapinette

    pb - ja, vid olika familjekonstellationer kan det bli jäkligt trassligt och trist ibland men vad skönt att det funkade och alla hade det trevligt! Det låter så idylliskt med en stor familj som samlas på "Villa Villerkulla", barn med spring i benen, god mat, picnic osv.

  • Lapinette

    pb - men fasen vad bra det blir när någon visar med hela handen och talar om vad som gäller! .

  • Lapinette

    Åhhhh.. jösses vilket liv det måste ha varit!

  • Lapinette

    Förstår att de försvann utom synhåll! Jag gillar att träffa folk men måste få ha ett eget krypin dit jag kan försvinna och bara få "tanka" egentid emellanåt. Så gör jag när vi är hemma hos svärmor och huset är fullt med folk (fast då endast 2 barn ... men de låter som 10) .

  • Lapinette

    Hattis - supergrattis!!! Och visst måste du tillåta dig att vara glad! Vi här inne är iallafall JÄTTEGLADA!

  • Lapinette

    Ego - idag ska jag bara jobba typ en timma till sen drar vi ut till Mariefred för en sommarlunch på Gripsholms Värdhus (med jobbet). Sen kommer jag att stannar kvar, för att bli upphämtad av mamma och åka ut till vårt landställe . Istället för att ta datan över axeln (som jag brukar göra på fredagar) så blir det badväskan istället!

  • Lapinette

    För att inte ständigt skriva OT-inlägg här så vill jag bara återge en liten del av mitt samtal med en väninna igår. Hon är några år äldre än mig och har den senaste tiden försökt att bli gravid. Vi har haft några sådana "där" samtal tidigare i vintras.

    Hon säger: Ja, hon blev säkert gravid för att hon "slappnade av".
    Jag: (jag behöver väl inte säga hur adrenalinet for upp i knoppen) Men tror du verkligen på det?! Det finns inget som säger att man blir gravid för att man slappnar av... detsamma gäller skitsnacket med att man blir gravid för att man adopterar. Chansen att bli gravid när man adopterar är lika stor som om man inte väljer att adoptera.
    Hon: Jaaaa ... men jag har hört/läst att när man spänner sig och är stressad så bildar ett hormon i kroppen som gör att det blir svårare.
    Jag: Jaha, så din kompis som blev gravid genom IVF var superavslappnad när hon gjorde den?
    Hon: Men då fick hon ju hjälp, det är en annan sak?
    Jag: Jaha, är det??!! Jag kan lova dig att det finns ingen mer stressande och nervös situation som under man genomgår en IVF ... och förresten alla mina kompisar på BT som verkligen ville ha barn har ju förr eller senare lyckats ... trots att de verkligen ville och försökte dvs de slappnade inte av.
    Hon (lite försynt): Jaaaa... jag är ju inget "proffs" på det här.
    Jag: Nej och skulle du komma in på vår tråd och säga något liknande så skulle det bli ramaskri. Förresten ... om det gäller att slappna av så borde jag ha blivit gravid nu ... eftersom vi har gett upp och skiter i det hela.

    Varför kan inte folk fatta!!! Hon är ändå 40+, intelligent kvinna och ändå så repeterar hon detta varje gång vi träffas. SUCK!!!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen