Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Nenne, aaaah! Då förstår jag. Stackars P, det kommer han ju knappt att stå ut med! Han kommer att vilja åka hem medigenast och snusa Prick och pussa fru. Tror jag.

  • passionsblomman

    BS, ja jag är säker.
    Jag fick som sagt lov att sova med Revaxör i vad jag minns som ganska många nätter för att mjuka upp proppen så den skulle kunna släppa utan att skada innerörat. Min mamma försökte ett par ggr skölja med en liten gummituta, men det var ingen som helst effekt. Det var hos doktorn proppen kom ut och då jädrar var det en spruta med tryck i.

  • passionsblomman

    AM, hur gammal är Hektor egentilgen?

    Min son hade balans som var anmärkningsvärt bra och alla sa "uj uj han kommer att gå tiiiidigt den där". Det gjorde han inte alls. För det gick nämligen väsentligt snabbare att krypa. Så flera av de andra vingelpellarna gick före honom, men hade å andra sidan fler bulor. Ty de kunde icke styra sin ostadiga lekamen särskilt bra.

    Pratade gjorde sonen vrålsent. Men med egna ord och teckenspråk kommunicerade han mer än de flesta. Han gick tom mitten på första klass hos talpedagog i skolan och på dagis, men tillslut hittade tungan rätt i mun så det gick att säga alla konsonanterna. Förstått har han gjort lika bra som alla andra-minst, men som sagt-varför ändra ett koncept som funkar-alla förstår mig ju?

    Språket ska jag erkänna har oroat mig och hållit mig oerhört observant, eftersom jag vet hur mycket annat av lärande som hänger ihop med språket. Men efter att nu ha sett honom knäcka läskoden så känns det bra. Att jag själv läste när jag var fem och han vid 8 (mer flytande alltså) är inte längre jobbigt. Nu sitter han ju och läser högt för mig ur hundböckerna han lånat på bibblan. Vi vet snart allt om hur man sköter en hund...

  • passionsblomman

    AM, jag var tvungen att ta fram min lilla bok och se ifall jag hade vett att skriva upp något om sonens första steg osv. Precis sm jag vill minnas det utan bok, så kunde han ta ett par egna steg rätt tidigt-men ville inte mer än ibland. Däremot gick han gärna om han fick hålla i ett finger. För ren transport så var det krypa ett bra tag efter att han egentligen uppenbart kunde. Just det där att släppa sargen...

    Hur som helst, här får du ett tips ur min bok: när sonen fick ta dammsugaren-DÅ jäklar! Han gick med den där slangen och såg hur mallig ut som helst.
    -Du kanske ska avskeda städerskan?

  • passionsblomman

    AM, tänkte också direkt "jaha, nu ska Oupsies man dra hem oxen till grottan. Precis som alla andra."
    Folk har jämt tyckt att de måste försvara min stackars sambo med att "jamen han känner ju ANSVAR för er och familjen" Ja? Jättebra och det tycker jag dessutom bara är självklart. Om han inte skulle känt ansvar kunde han dra åt helvete, och just den egenskapen kollade jag nog av rätt noga. Dvs att detta inte var en party-nisse utan en seriös kille.
    Jag vill ÄNDÅ inte ta hand om allt hemma själv eller helt enklet bara bli alldelels ensam bara för att sambon tror att hans främsta uppgift är att jobba ihjäl sig.

    Fast nu, när jag just ropade hem en tavla på auktionen för en halvtimma sedan, så kan han gärna jobba lite..

    (obs det där sista var inte på allvar, jag har redan betalat den och den är till oss båda)

  • passionsblomman

     


    linvand skrev 2010-09-13 20:37:03 följande:
    Alltså är det vanligt att män får ett sådant grottbeteende och bara jobbar en massa när de ska bli pappor? Låter ju helt sjukt. Jag skulle nog få världens utbrott om jag var i Oupsies sits och min man betedde sig så.

    Ja det är vanligt. Det blir skarpt läge på att nu är det allvar och här måste säkras upp så vi överlever.

    Men apropå utbrott så skulle jag gissa att det finns ett ochannat beteende som män å sin sida gärna skulle slippa från oss kvinnor när vi är gravida....

    tårarna
    humörsvängarna
    utbrotten
    ge-mig-salta-fiskar-nu-or-I´ll-kill-you
    NU måste vi boa hela hemmet så det är klart tills bebisen kommer
    Om jag inte får köpa DEN DÄR skötväsjkan så kommer jag att gråta i tre dagar
    JA jag måste baka 15 sorters kakor nu två dagar innan förlossning-FRÅGA inte varför
    Jag är trött
    Jag mår illa
    Jag är hungrig
    Jag är mätt
    Du ligger aldrig nära mig
    Fan du ligger så jävla nära mig
    Fan vad det sparkar och lever om-jag kan inte sova för bebisen
    Hjälp, den sparkar inte! Tänk om nå´t är fel
    Du får ju aldrig något gjort på huset
    Du är ju aldrig hemma och bara är med mig

    Ja, eller jag vet inte, jag bara gissar här... och naturligtvis har jag aaaaaaaldrig betett mig illa eller egotrpppat en enda gång hemma hos mig.

    *håller på att kvävas av det jag just satte i halsen*

Svar på tråden Livets toppar och dalar