• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Lapinette

    Hej Piggis och kokisen!

    Parnassia - tack för din omtanke, jag går sakteliga mot ljuset . Har hostat mindre i natt och känner mig ganska ok (men får nog skippa träning och annat skoj den här veckan). För jag ska baske mig bli helt kry och upp på bananen igen !

    Gällande färg av hår vid graviditet så vet att jag min väninna inte gjorde det (vi går till samma frissa) men min frissa tyckte det var nonsens för hon använder "vänlig" färg. Själv skulle jag absolut inte klara av att gå 9 månader ofärgad ... skulle nog se ut som en grå tant à la 100 år då.

    kokosen - skönt att det inte är monsterviruset. Jag brukar inte heller få feber. Har haft det typ en gång de senaste åtta åren och det var vid halsfluss.

  • Piggelin1

    ....aldrig trodde jag väl att nya bebisen ska hamna så nära A's födelsedag  Om en vecka fyller hon tre!


    Nu ska jag se till så att Amanda & jag får på oss lite kläder, borsta tänderna & håret


    SHIT förresten vad det snöar ute!! "Nu e de vinter" som Amanda just sa.


     

  • Piggelin1

    Omsan förresten, vad skönt att det redde ut sig med bildläraren - skönt med ljus i tunneln!

  • MSW

    FruE: ang målningen, så har jag också hört att vattenbaserad färg är OK, men om du har möjlighet kan det kanske kännas bättre om du kan ha något fönster öppet under tiden, och vädra, så blir det juh ännu mindre att andas in... Hoppas frisör besöket blir bra!!


    Piggelin: Trist med magsjukan hos dagmamma! Och trist att hoan inte vill komma ut!


    Här i kommunen finns förresten inga dagmammor alls, det har kommunen bestämt, det är trist tycker jag.. Tror att A hade kunnat trivts bättre hos en dagmamma än på dagis.. (associerade(?) fritt...)


    Nu ska jag nog försöka flytta mig från datorn till soffan, gissar att pluggandet (mest läsning) går bättre så..


    Här snöar förresten nu, men blåser inte så farligt.. Kom lite snö i natt också!

  • _koko_

    piggis - Lider med dig, men vad gör man inte! Magsjuka vill man ju verkligen inte drabbas av i ert läge!! Men kom ihåg att risig mage kan vara tecken på förlossningsstart också.

    nenne - Efterlysning! Jag söker efter nånstans där man kan tillbringa en mysig weekend i januari/februari, äta gott och göra något roligt också (t ex åka på skotertur), och tänkte att det kanske finns något i dina krokar? Ja, hotell nenne, kanske?
    snaily - Hade ni bara bott lite närmare hade vi kommit åt ert håll. Maken din bör ju ha en del tips att komma med.
    Skriv gärna i restråden (nu när jag till slut hittat dit).

  • _koko_

    oms - Skönt att det inte var läraren som var puckad! Hoppas det börjar hända saker nu så er vardag kan bli lite enklare.

    msw - Hejja dig och böckerna!

    lappis - Skönt att du äntligen börjar må bättre... Feber är så vidrigt! Kanske just för att man så sällan får det.

    Barnvaktande till nästa onsdag har äntligen löst sig (har inte skrivit något om det, men både jag och sambon hade bokat upp oss den kvällen), så nu kan jag pusta ut och se fram emot ost och vin på riktigt!!

  • Lapinette

    Piggelin - min ena väninna samlade sina första barn i augsti med bara några dagars mellanrum. Fast sen började hon sprida ut dem lite mer ... hon har ju fyra nu.

  • Ore

    Min mammas fyra barn är utspridda med minst två månader mellan födelsedagarna. Jan, Juni, Aug och Nov Praktiskt, har hon tyckt. En annan sak som hon är väldigt nöjd med är att vi fått namn med helt olika begynnelsebokstäver. Då har det räckt att skriva i almanackan att "A tandläkaren 10:00", "P föräldramöte 18:30" eller liknande...

    Oms: Vad mycket du fått gjort igår!!! *ge dig själv ordentligt med beröm för det - riktigt bra jobbat!*

    Lappis: Synd att det går så långsamt med tillfrisknandet, men skönt att det i alla fall är på väg åt rätt håll!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!