Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jaja nu ska jag pallra mig iväg till dagis.

    Är i vilket fall såå glad över Hattis lilla "keps" som lever och mår bra, och är glad att allt gick bra för Smintfamiljen!

  • sweetstreet
    muggles skrev 2011-02-04 13:00:07 följande:
    Vi har inte mkt barngrejer i Moas rum, det blir nog mer "inrett" när hon blir större. Då ska hon får skrivbord etc. Nu har vi en massa av hennes leksaker och barnmöbler i rummet bredvid vardagsrummet (även gästrum). Där förvarar vi leksaker i backar, där finns  hennes barnbord med stolar, pyssellåda (där pennor, papper, klistermärken, vaxduk etc finns). Eftersom vi har 2-våningshus finns det inte att hon skulle sitta uppe i sitt rum och pyssla själv. Jag gillar inte att leksaker ligger och dräller i vardagsrummet när hon gått och lagt sig så hon får vara med och städa själv innan hon lägger sig och då är det käckt att allt finns i rummet intill. Ibland har jag försökt bära upp lite grejer som hon sällan leker med nu för tiden, in till hennes rum (typ leksakssulky mm) men det hamnar snabbt på nedervåningen igen...
    Det är nog en av de saker som gör att jag än inte tycker det är hemskt att bo så trångt som vi gör. Att alla som har barn i de yngre åren säger att barnen inte alls bryr sig om sitt eget rum utan alltid hänger dr alla andra är vilket oftast är köket och/eller vardagsrummet. 
    Här har vi ju endast ett sovrum så i det har vi förvaring förvaring och förvaring. Sedan har såklart Lilltjejen sin säng där men hon sover ändå mest hos oss...

    I vardagsrummet har vi fixat med lekgrejer til henne dock vilket blivit riktigt bra tycker jag. Vi vill gärna att man ska kunna plocka undan en del leksaker när de inte används så vi satsade på låg bänk med dörrar i samma serie från IKEA som vår TV-bänk. Sedan dörrar på nedre delen av bokhyllorna så man kan stänga och slippa se röran. Nu har vi dock köpt ännu en bokhylla och där har vi inga dörrar. Vi tänkte se om det fungerar ändå utan. Lite rörigt är det ju för de nedre hyllorna är dotterns men det är ok. Köpte även en stor förvaringsbox på ikea med en låda på hjul vilket fungerar utmärkt. Man kan då dra ut lådan hela vägen om man vill 8den sitter inte fast i själva stommen( och då blir stommen ett bord där hon kan sitta om hon vill. Än så länge använder hon inte det så mycket utan istället våra små låga soffbord (också köpta på ikea för länge sedan) där hon kan rita.  

    Jag tror att även om man har ett barnrum så kommer det dröja ett tag innan barnen verkligen vill vara där och leka. Så förvaring i ett sådant rum är nog smartare att satsa på??? De vi känner med barn i samma ålder 2,5 och som har barnrum har ändå alla leksaker i vardagsrummet typ... Just för att barnen drar ut dem dit coh leker där alla är. 
  • sweetstreet

    nenne
    vännen! jag tror att han är i en tillväxtfas! har tyvärr inga råd att ge mer än att prova emr gröt eller annan "mat" dagitd. Och sedan fortsätta amningen kvälls- och nattetid. förhoppnignsvis kommer den här superfrekventa amningen att leda till att du producerar mer mjölk men det brukar ju ta ett par dygn innan produktionen är ikapp.

    Är förövrigt himla imponerad av hur alla ni med större barn MINNS vad och när och hur mycket av olika saker ni gav era barn när de var små. Själv känner jag att jag knappt minns alls vad när och hur jag började med olika mat till Lilltjejen...!  
    Dålig mor....???
    Jaja, jag minns att vi började ge sk smakportioner när hon var kring 4-5 månader tror jag. Och att hon fick mer och mer "mat" senare. Ingen välling dock eftersom det ju inte finns utanför Sverige. Däremot åt hon olika sorters gröt. och så fick hon ersättning tills hon var ca 1. Min mjölk sinade ju efter ca 6-7 månader så då gick vi helt över till ersättning. 

  • sweetstreet

    Sommarbrud har du smygläst länge???

  • sweetstreet

    Hm ingen  aning.
    jag har hört så olika om det där.
    V vande av vår dotter vid ungefär den tidpunkten. Det innebar att hon vaknade  och skrek sig blå i en halvtimme eller så i 2-3 nätter sedan slutade hon. kan säga att det kändes HEMSKT och ar inte roligt alls!  
    men i vårt fall kändes det ändå nödvändigt eftersom vi båda jobbade heltid från det att lilla tjejen var 3 månader. och vi orkade inte med nattmatningen när vi visste att den inte längre var "nödvändig". men jag tror attt jag hade matat längre på natten om jag varit hemma?

    Å andra sidan är det verkligen personligt det där med hur ens barn är och hur man är själv så om du känner att detta är rätt tid för er att vänja av honom så gör bara så då. Att du inte ger ngt på natten. Efter 1-3 nätter kommer han säkert att sova vidare utan att ens vakna. 

    Men om du känner att det inte är ngt problem för dig att mata på natten kan du lugnt fortsätta ett tag till tycker jag. 

  • sweetstreet
    Sommarbrud skrev 2011-02-04 18:15:34 följande:
    Haha jag skulle säkert ge mig efter 5 minuter. Då får han mat.

    Oj vad tidigt ni började jobba jag är också lite sugen på att börja jobba men eftersom jag inte ens har satt in den här lilla minin på dagis så e jag nog hemma ett tag till :)
    Det var inte riktigt eget val. Vi bor i USA och här har man endast 6 VECKORS lagstadgad rätt att vara hemma med sitt barn. OM man är MAMMA! Många tar inte ens ut de veckorna p g a att arbetsgivaren inte vill och man kan riskera att bli av med jobbet..
    Min dåvarande chef var otroligt generös med amerikanska mått mätt och jag fick vara eldig 3 månader MED lön! Det är annars vanligt att man försöker vara hemma 2-3 månader utan lön för det är något många arbetsplatser godtar.  
    Jag tror jag hade haft svårt att vara hemma så länge som de flesta är i Sverige, men hade gärna varit hemma i 6 månader. Och sedan kanske inte arbetat heltid utan säg 3 dagar i veckan upp till att dottern var 1. Men det gick inte som sagt. 
    Men eftersom läget är som det är här så får givetvis barnen börja på dagis väldigt tidigt. Det går ju inte i Sverige. Vår tjej började som sagt när hon var 3 månader.  Hon och en annan var yngst i spädbarnsrummet. Nu är hon i ett småbarnsrum och är från i höstas äldst där.

    Dagisen här är dock lite annorlunda än i Sverige har jag förstått. och när de är så små barnen så MÅSTE de ju vara annorlunda (dagisen alltså). När hon gick i spädbarnsrummet var de 8 barn på 4 lärare. Nu de senaste åren i småbarnsrummet är de 10 barn på 3,5 lärare. Så det är helt klart färre barn per lärare här än vad det är på många svenska dagis.
     
  • sweetstreet

    Vickan,'vinkar tillbaka och önskar KRYA PÅ DIG!!!
    Det är ett skit att vara sjuk!
    Själv mår jag bättre idag hurra!!!
    men är fortfarande hängig.
    Igår var det dock verkligen inte bar. Mådde som en igelkott överkörd av en bandvagn.... .-o
    Sov i stort sett hela dagen fram till 16-tiden då vi hade telefonsamtal med en advokat ang green vard. och sedan hämtade jag lilla tjejen på dagis och så hade vi soft hemmakväll när maken var ute på partaj. Jag mådde ju itne bra så jag lade mig med henne och sov typ 12 timmar inatt!!!
    Tror kroppen behövde sömnen. 

  • sweetstreet
    Telis skrev 2011-02-04 21:03:56 följande:
    Åh, kom på en sak:

    nenne, dra mig baklänges vad Pricken kan sova!! Jag är alldeles ärtgrön i ansiktet av avundsjuka med tanke på att Televinken alltid bara sov 3 gånger 30 minuter, inte en minut längre.

    Nu blir det På Spåret.

    Ciao bellas!
    Telis,
    hm känner igen det där.
    Fortfarande sover vår tjej väääldigt lite jmfrt med andra barn i hennes ålder. Hon verkar inte behöva så mycket sömn. Bra ibland men jobbigt ibland... 
    Gissar dock att det är en ypperlig egenskap om den fortsätter senare i livet också. Jag önskar att jag itne behövde sova så mycket och ändå kunde fungera på topp!  
  • sweetstreet
    Oupsie skrev 2011-02-05 13:41:01 följande:
    Hej i tråden, vi är kvar på sjukhuset men väntar just nu på att få träffa barnläkaren. Värdena har blivit bättre i alla fall, men vi vet inte om läkaren tycker att de är tillräckligt bra för att vi ska få åka hem.

    Hoppas att ni alla har en trevlig helg
    Vad bra Oupsie!!!!!
    Härligt att värderna går ner.

     
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!