Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BS - snuva får man nog tåla från barn...  Äppelmoset - stoppade det i frysen. Tar fram när jag får sug på gröt med mos, skinkstek med mos, eller bara ljust bröd med...mos.   Men det ska väl gå att göra någon form av äppelkaka med smul på med? (Skånsk äppelkaka eller nåt sånt väl?)

    Sen igår så åt ungarna mos till efterrätt, med lite gräddmjölk är det riktigt gott.

    Fast mamsen fryser in äppelklyftor som de är och endera bakar eller kokar mos vid behov. Funkar ju när äpplena är fina rakt igenom. Men vi har så många som är dåliga redan på trädet. Sen trillar de ner med ett "splafs" på gatan eller bilar parkerade under. De får förbli mosade på gatan.

  • Liten med Mindre

    Snorkis - det kommer att gå fint att vara hemma själv! Fast visst känner man sig väldigt ensam trots grynet första dagen.

    Ang tråddejten - jag har fått ledigt! Och Snorkis - kanske ska maken din leka med flygande makapärer ihop med min man? I och för sig blir det inte så mycket flygande när Mindre och Lilleman är vakna, men ändå.

    Hattis - det blir fullt i min mage av hämtpizza med, förstår att det är ybertrångt när Kepsen är med och trängs också. Aj aj!

    Snartis? Hoppas du får annat för dig idag än att vara här! Vi har förvisso mycket äpplen, men hälften av dem verkar ruttna på trädet, eller sitter omöjligt högt trots nyinköpt äppelplockare. Men skulle vi få många över efter nästa omgång mosande så försöker jag höra av mig. Så får i alla fall maken din plocka...

    Och vill någon i Stockholm ha jordgubbsplantor får ni säga till nu. Började omplanteringen av det vildvuxna landet igår, och trots att jag bara grävde om 1/4 av landet blev det ett berg av plantor över. (Så inför nästa omgång kanske någon vill adoptera några tänkte jag. Ska kolla med grannarna med.)

    Fast det dröjer nog några dagar så att jag ser att det första överlever. Vet ju inte om det är rätt tillfälle egentligen...

  • Liten med Mindre

    Mopedvin - vad härligt det låter med semestern! Vill också ha heldagar på stranden!

    Vad gäller dagis förstår jag oron. Jag är inte helt lugn med nya dagmamman heller än. Jag har ju dock inte varit där, utan får andrahandsinformation från maken.

    Tydligen ska de störrebarnen iväg på allmän förskola/lekis på förmiddagarna, och det slutar vid 12. Då är hennes plan att barnen äter lunch när de kommer hem strax före 13. Hur tänkte de nu??? Mindre kan väl klara det med extra mellis. Men Lilleman är ju dödstrött vid 11 och behöver lunch och sova.
    Detta får hon fixa till - picknicklunch eller nåt så att han får sin långlur. Muttrar! Allt som har flutit så bra med gamla dagmamman och så ska vi flytta och bära oss åt. Maken tror förstås också att det ordnar sig. Men jag som sitter i tantträsket denna vecka ser allt svart.
    (Glömde jag nämna att hon tycks ha några budgetblöjor som kändes stenhårda. Visst är det enkelt att köpa med egna, men ändå. )

  • Liten med Mindre

    Muggles - tänder ni lampor när ni är uppe på nätterna? För mig hjälpte det lite med omsomningen när jag bara använde lilla röda nattlampan från IKEA. (Spöka). Fast på sommaren är det ju svårt med ljuset för alla.

    Njut så länge det är filbunke-tid med tvillingarna.

  • Liten med Mindre

    Mina fötter blev snyggt brunfärgade när jag plaskade hem i sommarsandaler här om dagen. Fick ta bort det med fotfil igår. får undersöka hur skorna tog det hela.

    Får väl säga något gott om nya dagmamman också - hon ringde och kollade med maken om vi ville att hon skulle "gnugga barnen" mot vattkoppsföräljaren i lekparken... Ja tack. Tycker ju maken kan ta några veckor hemma till - nu innan han börjar på nytt jobb. Fast det tycker ju inte han.
    Hur lång är inkubationstiden?

  • Liten med Mindre

    Angående att byta så finns det 3 ur-o skur i närheten, men de har ruskiga köer. Fast vi står ju i dem med. De andra / vanliga förskolorna ligger avigt till och flera verkar inte så jättebra heller efter lite skvaller o surfande.
    Nåja, vi får ge det hela mer än 4 dagar, vilket det ju lär bli ändå i väntan på andra platser.

    Somna om - jag har haft jätteproblem sen vi köpte huset, tills vi flyttade in. Har nästan aldrig problem annars (sen vi fick barnen att sova), så det kändes jättejobbigt. Men sen vi flyttade in har det bara varit 2-3 jobbiga nätter. SKÖNT! Förmodligen för att jag får utlopp för en del planerande och funderande i praktiska handlingar.

  • Liten med Mindre

    ´Barnaktiviteter - Mindre gick på gymnastik förut. Kul tyckte hon och rörigt/menignslöst tyckte vi föräldrar som fick springa med och försöka får barnen att springa åt rätt håll på redskapsbanan.

    Fast nu står vi i kö igen. Men attans vad dyrt det var på den här sidan stan. 1200/termin för ett barn! Vi fick en tid 17-18 på måndagar. Hur får man det att gå ihop med småsyskon, jobb och middag? Står i byteskö, och får vi inget byte får det vara. Ska kolla upp köer till simskola kanske istället.

  • Liten med Mindre

    BS - just den problematiken - Lilleman sitter inte still i ett hörn om han följer med, och mina föräldrar är upptagna just på måndagar. Och med nytt jobb för maken så kändes den tiden inte aktuell. Hoppas de fått avhopp i söndagsgruppen så kanske vi kan gå där istället. Det vore ju skoj att göra något lokalt för att lära känna lite barn.

  • Liten med Mindre

    Cicci - allt är tydligen relativt. I förra förorten betalade vi typ 700 för en termin gympa.

  • Liten med Mindre

    Parnassia - jag tror lokalhyran är en stor del av avgifterna. Sen kan det ju hända att ledarna får visst arvode med.
    Men inte äger de lokalerna - det är väl oftast skolgympahallar man är i.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!