Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag måste hålla med om att såna där öronproppar i mjukplast/gummi, julgransmodellen, funkat kanon mot vatten i öronen. Har dem när jag simmar crawl för jag hatar när det skvalpar i öronen flera timmar efteråt.
    Fast de kanske är svåra att sätta i ordentligt på små barn?

  • Liten med Mindre

    Ett möte och avtackning med tårta senare är jag i alla fall inte motiverad att jobba. Ett alltför uppdämt surfbehov från semester utan vettig dator, eller tid vid densamma, pockar på mer uppmärksamhet.

  • Liten med Mindre

    Grattis till stora lillebror Snartis! Vad skönt att han äntligen fick komma ut. Hoppas att du kan mysa och inte bara har ont av sprickor och annat.

    MSW - Mindre brukar hojta "Elaka unge" när vi gör något hon blir arg på... Ingen av oss känns vid att vi säger så - men nånstans kommer det väl ifrån.

    Hemma på inskolning idag - det är så jobbigt när lilleman står i dörren och gråter "mamma mamma" när jag går. Tur att maken hade första veckan för 2 veckor sånt hade nog inte gått.

    Annars har det varit en upptagen helg med många olika gäster och mycket äppelpajsbakande. Är inte van vid detta - men det är ju förstås kul att bli.

    dags att äta lunch och hämta grynen - det är en väldigt långsam inskolning tycker jag. Men vi får väl se hur det går.

  • Liten med Mindre

    September - jag frågade Mindre ang "Elaka unge" och fick veta att Madicken säger så. Skönt att det inte var något jag kläckt ur mig i obetänksamt ögonblick! *andas ut*

    Snartis - hoppas hemkomsten går bra!

    Vickan - dyker det upp fler kommentarer under veckan är det nog läge att höra sig lite för. Men jag håller med att bara baserat på första dagn så känns det lite tunt.

    Idag får vi sällskap av mormor och morfar efter lunchhämtningen. Gissar att äppelmos och hänga upp lånade lampor står på tapeten. Själv har jag grävt lite i gruset runt huset. Så mysigt att hitta ett gammalt avgnagt vitnande  laxhuvud under köksfönstret.

    Är det någon som vet var man hittar tips på hur man gör kanten närmast huset lite snygg? Typ lägger stor sten plus kantsten eller annat? Underlag som behövs och är bra för grunden. Just nu ligger det smågrus i bred rand runt hela huset och det är både fult och opraktiskt då det hamnar både i skor och gräsmatta.

  • Liten med Mindre

    PB - hoho, är du där? Jag har en kusin med studentlägenhet för uthyrning. Hör av dig! Om någon har mobilnummer till Pb kan ni väl inboxa det?

  • Liten med Mindre

    PB - jag har sms:at nr till dig. Hoppas att det kommer fram och att det kan vara något som funkar. Ursäkta dröjsmålet - har varit runt och letat golv till köket - måste ju hitta en parkett lik den vi har, med rätt yta etc. Djungel!

  • Liten med Mindre

    PB - vad skoj att det verkar ordna sig!

    BS - jag kan också rekommendera Riga och Jurmala med spa och promenad på stranden. I och för sig provade vi inte behandlingar på hotellet vi bodde, men det var rätt mysigt att bada i olika pooler och bastusorter. Promenera längs stranden. Maten är väl ingen kulinarisk höjdare, men det finns ju numer ett antal restauranger i Jurmala med. Riga har en fin gammal stadsdel som man väl kan ägna en dag åt eller så.

    I går knäcktes ju ett par grenar ur päronträden, så nu är jag i full fart med att ta in offerter för allmän trädbeskärning. Gräver rabatt för liljor vi har fått och funderar över färger o kakel i huset. Vi fick en liten funderare från färgrådgivningen igår. Blir säkert dyrt med renoveringstapet och allt, men tar vi lite i taget så kanske? Vem uppfann förresten otyget vävtapet?

    Nu, åter till golv-letandet.

    Och en sak till - även om jag mest häver ur mig alla bekymmer med huset så förundras jag varje dag att jag faktiskt ska få bo här, att så många av "vill-ha" delarna blivit uppfyllda. Fantastiskt!

    Snartis förresten - vill du skicka ut maken på äppelplock så kan han få komma o plocka sig en kasse eller två. Det är inte helt lätt att komma åt, men det räcker säkert. till er med.

  • Liten med Mindre

    Cicci - lite dåligt av dem kan tyckas. Åtminstone kan man ju kommentera att de är fina och att man funderar på något liknande.

    AM - krya på unge H. Och ni är välkomna på nästa backluckeloppis! Bussen stannar i närheten. Den begränsar ju storleken på shoppingen.

    Mindre såg till att hon blev försedd med älv-vingar, krona+trollstav, stor studsboll, magnetisk ritplatta, 2 dvd:er, burk med småpärlor, 2 solfjädrar o en docka. Fast de sista 2 fick hon gratis av grannen. Sen shoppade jag och mamsen diverse utebyxor till barnen.

    Jag funderar faktiskt på om vi ska sälja själva nästa gång. Eller göra som grannarna och smacka upp bord på uppfarten. Lite utanför området, men ändå.

    Nu, tillbaka på jobbet och försök att jobba 2 föräldrar. Jag förstår fortfarande inte hur vi ska få ihop nog med timmar med barn och jobb. Men vi lär oss väl som alla andra...

  • Liten med Mindre

    Jag kan bidra med en till in-the-pocket-stol om någon fler vill ha. Till Mindre använde vi den mycket för hon var så livlig och kladdig när hon åt. Lilleman satt mest still och svalde, så han satt i knät när ingen barnstol fanns.

  • Liten med Mindre

    Nenne - - vi har också mardrömmar, och många gråtanfall i vaket tillstånd. Fast det är Mindre som står för dem. Gissar att det är omställningen att börja dagmamma, nya kompisar etc.

    Måste leta upp någon form av aktivitet/träning för egen del nu när jag avsagt mig spinningen. Attans vad surt att behöva betala för gymträning för första gången på åratal. Måste inventera floran av lokala träningsmöjligheter, och fundera över vilka nya rutiner som kommer passa oss  och kroppen bäst. (Börjar hos naprapaten i dag för en "återställare".)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!