Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci - dina spekulationer kan säkert stämma. Vi har fler bekanta med hus i närheten och det lät som samma nivå. Förstår att ni hellre köper när ni ändå tänker bo ett tag.

    Träd - dyrt håller jag med om. Särskilt  företag nr 2 med fantasipriset. (offerten var på 9000 kr någonting, men den inluderade 1900kr för bortforsling som vi tänker göra själva).

    Jo - vindruvorna är vi lite exalterade över faktiskt. Det är många klasar med små druvor som häromdagen var supersura. Men igår började det anas lite sötma - så jag lever på hoppet. Nu har vi i och för sig en liten kille som gladelingen gnager i sig citron med skal o allt, så han bryr sig nog inte.

  • Liten med Mindre

    Ore - jag tycker det jobbigaste är när Mindre drömmer och skriker för fullt. När vi sen går dit för att kolla eller försöka väcka/prata med henne så blir hon vansinnig och sparkar o slår - fortfarande i sömnen. Då är det bara att gå igen och fortsätta lyssna på gråten. I alla fall tills hon når en lagom nivå av vakenhet att det går att resonera/prata/gå o kissa.

    Känns hemskt när det händer.

  • Liten med Mindre

    Godkväll från familjen på landet - maken är borta i helgen, så vi drog till föräldrarna i klorofyllen. Blir härligt bortskämda med god mat och sandlåda fylld med gegga.

    inledde dagen på loppis och fann jacka till Mindre för 5 kr, skor till Plutten för 30 och en fin taklampa till barnrummet för 50. Gillar såna affärer! Har sen hunnit besöka min mormor på hemmet - och är skraj varje gång att det är den sista.

    Tinga - jag får återkomma ang bröd när köket är på plats. Inspiration o bra recept är värt mycket - vi tröttnade på det enda enkla surdegsrecept vi bakade när lilleman föddes...

  • Liten med Mindre

    Heja oxå alla som kämpar med vikten. Jag har ju på något sätt lyckats krympa i de flesta av mina kläder även utan koll o träning. Men magen är kass igen, så lite eftertanke vore nog bra. Sen ska jag börja gymträningen igen nästa vecka - kan nog bli kul att bara köra för min egen skull - men lite konstigt.

  • Liten med Mindre

    Gemma - skrattar lite åt din beskrivning av trädgårdsarbetet - och tittar på mina egna avklippta pissehästar och loppisfyndade redskap. Men så har vi inte grannskapets vackraste gräsmatta heller. Nåja - när vi känner oss bekväma med resten av huset kanske det blir dags att rusta upp gräsmattan och kanske till och med trädgårdsmästaren.

    Välkomna hem resenärerna! Vad blev bästa shoppingen?!? Nyfiken!

    Izzie - hoppas att du hinner varva ner lite nu då och att ni kommer fram till en väg till den "perfekta" förlossningen denna gång. Hur har lilltjejen laddad för syskonankomsten?

    September - ha en skön dag och hoppas att den kassa magen är ett verkligt tecken!

    Ore - skoj att lillkillen är med ute o kuta! Det ska börjas i tid!

  • Liten med Mindre

    Lappis - de har nog döpt om jodopaxen till Nyodex. I alla fall var det vad jag fick. Tror till o med de försökt försköna smaken liiiiite. Varmt vatten med färsk ingefära, citron o honung är skönt om det är rösten som gör ont. Funkar ok när halsen gör ont med.
    Krya på dig och hoppas att du får kontakt med pappsen snart!!!

    Gemma - pissehästar är vad svärmor kallar avklippta gummistövlar (nåt lokalt fenomen kanske). Förvånansvärt praktiskt och skönt att lalla omkring i i trädgården och när jag springer in och ut. (Foppatofflor går ju med, men jag fick ju in så gräsligt mycket jord i dem. )

    Nä, vår gräsmatta är i alla fall grön, även om det är mest mossa och smultron, lite klöver och så några grässtrån. sen är det så härlig lerjord (eller nåt) under, så när det regnar kippar det om fötterna i gräset i flera dagar.

  • Liten med Mindre

    Snaily - Mindre hade inte många reserver när hon började gå, men inte försvann hon för det. Så länge Y är pigg o glad så kör på er bana. En god vän ammade sonen till 10 månader då han kunde tänka sig att börja äta, och ta själv.

    Sen kan jag inte säga emot att det är mysigt att se lilleman som fortfarande har lite hull att ta av (jämförelsevis i alla fall).

  • Liten med Mindre

    Parnassia - tror helt klart tanten spelar dig ett spratt. På mitt humör har hon i alla fall bänkat sin feta rumpa.

    Känner att det  blir en låååång dag idag - grym träningsvärk på ingående från gårdagens premiär-body pump (visste att det skulle kännas, men inte kul ändå), sömnbrist för att Mindre vaknade o skrek varje kvart i 3 timmar (tror i o för sig att hon aldrig somnade emellan), sen är det fulregn och tomt i huvudet. Och som sagt tant på gång i veckan.

    Mutter mutter

    September - hoppas du haft fullt upp i natt, och att det blev/snart blir en tur till förlossningen!

    Tinga - måste kolla bloggen vid tillfälle. Funderar på om vi kanske skulle fylla frysen före köksrenoveringen. Men vi borde kanske satsa på goda grytor istället för bröd. Nåt som funkar på en kokplatta... Någon annan som har goda mattips i tider av köksrenovering?

  • Liten med Mindre

    BS - får de inte vara barfota på gympan då? Annars är det väl någon balettshop eller sportaffär som har tossor?

    Måste nog själv undersöka vad vi har för shorts hemma till Mindre. Vi fick plats på barngympan på söndagar som vi ville ha. Velade annars mellan SATS show kidz och någon lokal balettskola. Men den senare gav mig lite rysningar då de ville att tjejer skulle komma i rosa balettdräkt och killar i blåa shorts o t-shirt. Urk!

  • Liten med Mindre

    BS - vi måste vara med på gympan 1 år till. Förstår det, för det är kaos trots föräldrar. (Eller i alla fall var det så på förra gympan.)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!