Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM - härlig kommentar från storsonen. Mindre har fått förklarat för sig av pappa, och upprepar gärna att "snopp sticker ut och snippa sticker in". Fast detta är ju nu vid 3 ½.

    Det låter lite knepigt med H's val av språk - ser ni på märkliga "Språka på..." -program hemma? Minns barndomens "språka på serbokroatiska" som inte var någon höjdare.

  • Liten med Mindre

    Nenne - hittar ni luckor ni gillar så finns det väl inte mycket anledning att skippa IKEA?

    Vi kikade ju på andra luckor först - och sen kunde vi inte riktigt tänka om. Så det blev Electrolux från Falun (sky Barkarby-butiken som pesten om du faktiskt vill ha service också). Har ni tid och lust så åk o prata med dom i Falun. Trevlig utflykt om inte annat.

  • Liten med Mindre

    Trevlig resa Smint!

    Snorkis - kram! Ögonen tåras när du skriver om S och sorgen.

    EA - saknar dig med, och vill gärna få en liten uppdatering kring Buster. Hur har det gått?

    Nenne - Electrolux kan skicka platta paket till reducerat pris. Fast det kanske andra tillverkare utöver IKEA gör med? Vi var nöjda med vårt gamla kök i lägenheten, det var IKEA, något i furu. Det var fint efter 10 år i alla fall. Det vi inte skulle ta från IKEA igen är diskho, blandare och bänkskiva. (Fast svägerskan har gjort det och hon är nöjd så det kanske har förbättrats.)
    Och hittills har vi inte fått ihop någon snickare som kan sätta upp vårt nya kök, så vi får väl göra massor med jobb själva. Det lär väl ta för alltid eftersom maken även börjar nytt jobb i oktober när köket kommer.

  • Liten med Mindre

    EA - de har snickare - men vi hade tänkt göra det själva först (när vi beställde), sen ångrade vi oss. Och jag tror inte maken fick något bra svar sen. Kanske ska kolla igen om de har någon öppning.

    (Å andra sidan får vi ju inget svar från de eländiga klåparna som ska göra om köksgolvet. Experter på att inte höra av sig. Bad även dem om offert för köket, fast jag vet inte om vi törs om vi nu någon gång får en offert.

    En av mina sista köksfrågor - är det någon som vill rekommendera sin diskbänk/ho? Vi letar dubbelho att fälla in i stenskivan, och jag fattar inte vad skillnaden är. Samma märke kan leverera en för 2500 och en för 5000, och jag ser eller läser ingen skillnad.

  • Liten med Mindre

    EA - beundrar ihärdigheten och försöker skicka lite mer ork och tålamod!

    Vi har kikat på smarthem - hittar ungefär 9 liknande dubbelhoar i olika prisklasser  (2 lika stora fyrkantiga utan bänk bredvid) - och bara en säger explicit att den är för planmontering. Resten måste vi väl ringa runt o fråga /kolla i mer detaljerade kataloger. Suck!

    Sen var det bara kakel kvar (vi har åtminstone enats om att det är kakel och inte glas eller emalj)

    Nenne - säg åt maken att akta de tjusiga armbågarna. En av killarna på jobbet har fått inflammerad armbåge, ev pga för mycket racercykling (nöter länge i samma position). Inte alls tjusigt med röd svullen armbåge.

  • Liten med Mindre

    AM - tack för tips. Har inte kikat på den modellen tidigare. Måste hitta lite mått någonstans för att se om lådorna är större än andra. Plåtdiskning är ju ingen favorit direkt.

    Själv vill jag nog gärna ha stora kakelplattor, men maken är inte övertygad alls. Får v'äl kika lite till - ska ta oss till Bromma på söndag tror jag. kakelpalatset och annat vad som finns där.

  • Liten med Mindre

    På väg hem efter lyckad shopping och väldigt trevlig middag. Tack alla fantastiska vänner! Skoj oxå att vi fick till rotationen kring bordet.

  • Liten med Mindre

    nenne - skönt att du kom hem ok i alla fall. Vi skulle ju ha en traditionell spiskåpa, men sen svängde det om av någon anledning och det blev en
    http://thermex.se/51-Yellow-Line/318-PRESTON---VERTICAL-600

    Inte deras dyraste modell, som var vad maken föll för först. Men 26000 för fläkt kändes lite saftigt. Och den ovan såg helt ok ut och lyste bra när vi såg den på MediaMarkt. Vi tar 90-modellen, trots att spisen är 60. Hoppas att det blir ok. (Och så fick vi bra rabatt från killen i köksaffären i Falun...)

    Idag kan alla hugade spekulanter hitta ett billigt barn i västerort. I alla fall om ni frågar mig. Fortsatt timvis med gnäll  på natten och "kissnödig" utan att det kommer något (hon har ju redan fyllt blöjan). Morr! Sen när jag blir trött minns jag bara de eländiga stunderna igår när hon revs, slåss och drar ut håret med rötterna. Eller springer med myror i baken och vägrar lyssna trots att alla andra ungar är utslagna efter hinderbanan på gympan. Kanske hjälps inte humöret av att det är mörkt o regnar?

    Nåja, dagens egognäll ska övergå i jakten på hantverkare. Vi har fått en som sätter upp första halvan av köket, nu måste vi bara få styr på klåparna som ska göra om golvet igen.

    Snartis - fick du svar på era frågor? Jag tror att det lättaste är om maken tar ut föräldraledigt med kicken, eller om ni inte tar utt full tid med lillebror så tar maken tid där i stället ifall kicken ska till dagis.

  • Liten med Mindre

    Vad gäller dejten i lördags så måste jag ju erkänna att jag hade och fortfarande har åtminstone halv namn-blackout. Vad gäller trådnamn så fixade jag det nog ok, men era vanliga namn känns det som att jag blandade och gav. Hoppas jag är förlåten av de som fick nya benämningar. *rodnar*

  • Liten med Mindre

    nenne - vi får ju ingen fyr i vår kamin, så vi har ingt galler... (vi ska öva på tekniken igen ikväll). I går låg vi i alla fall på en väldigt liten fäll framför en yttepyttig brasa (glöd och en massa rök är väl mer korrekt), ett väldigt kort tag.

    Jag såg att det finns galler på typ Bauhaus och även Jula har jag för mig. Vet inte om de är bra och prisvärda.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!