Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Ang brasan så brann det som sjutton ibörjan när tidningspappret tog eld och det verkade dra uppåt även senare. (Det lät i alla fall som att både bottenventil och spjäll var öppet.

    Det var när pappret var slut som det rök igen. Sen dog allt. Maken vill hellre använda tändkuber än papper, och jag brukar väl vara envis tills det tar sig med papper. Men nu var det ingen av oss som ville öppna glasluckorna för ett andra försök. Då hade väl larmet gått gissar jag.

    Nenne - vilket håll ska man inte ställa pinnarna på? Har det med askgallrets riktning att göra? (vårt är tvärställt)

  • Liten med Mindre

    Istället för brasa fick vi värma oss med nybakade kakor (en av de mysiga sakerna som jag o Mindre gjorde igår, som jag behöver försöka minnas), och leta diskho. Intra Horizon blir det.

  • Liten med Mindre

    Nenne - jag kanske också tänkte på de mindre gnistskydden. Visste inte att det fanns större grejor, som även vi skulle kunna ha nytta av.
    Svärmor ställer för en gammal sänggavel, men det är ju inte så snyggt kanske. Å andra sidan är vi inte där så ofta.

  • Liten med Mindre

    PB - som du låter så tror jag du blir en alldeles ypperlig trädgårdstomte.

    Vill du starta lite smått så kan du få göra ett referens-projekt i vår leriga backe som är trädgårdens blickfång. Säg till när du är i stan.
    Fast jag har nog ingen budget för rådgivning förrän nästa år.

  • Liten med Mindre

    Oms - jag sitter på jobbet och har mulat i mig kakor, te och choklad hela dagen. Tog med en burk i morse för då var reptilhjärnan inställd på kak-mutor eller dö. Nu känns det lite bättre. Fast jag kommer nog behöva gympa ikväll trots trötthet, för att råda bot på kommande kak-koma. Sockerjunkie utan dess like (nästan). 

  • Liten med Mindre

    MSW - jag har inte kikat på de andras orkidétips, men vad jag har hört om många växter är att när de känner sig hotade till livet gör de en kraftinsats och blommar för att försöka få en sista chans att föröka sig. På miljövetenskapen i gymnasiet fick vi kika på granar som skickade nödskott (en kvist rakt upp ut grenen) och producerade mängder med kottar.

    Orkidéer brukar ju också sanera sin bladmängd och många vill inte ha mer än 3-4 blad. Och nu när det mörknar ute så börjar blomstänglarna sticka fram (hos oss), kanske oavsett hälsostatus.

     Dags att dra sig hemåt och inse att jag älskar familjen trots sömnbrist och utrivna hårtestar.

  • Liten med Mindre

    Trädgård - jag tyckte det var lite kul att skapa något eget när jag var  yngre och bodde hemma. Läste tidningar och bygde stenparti på landet. Men åren i lägenhet satte sina spår och det blev bara lite planteringslust på våren, som sen dog ut under sommaren i och med skötsel av balkonglådor.

    Nu är det lite kul att påta igen, även om jag inte kan något. Jag tillhör de där som gillar att röja upp och göra fint, men vi får väl se hur det blir med underhållet sen. Skulle gärna läsa mer än jag hinner - och det gäller även många andra områden som skulle vara kul att kunna mer om.

    Men kanske någon av trädgårdsfantasterna kan hjälpa mig med hur mycket /var jag ska kapa ner mina vinstockar nu på hösten? Har hittat lite luddiga beskrivningar på nätet, och alla pratar om att det finns utförliga teorier. Men var hittar jag dem??

    Izzie - hur mås det?

    Hattis - tror säkert ett litet radhus utan för mycket trädgård skulle passa er. Det verkar byggas en del såna nuförtiden. Fast kanske inte åt det håll ni vill?

    Snartis - härligt att det löper på lätt med lillebrorsan. Är han en mild fläkt jämfört med kicken (som väl haft mycket spring i benen)?

    Är det förresten någon som sett mitt sätt-igång? tappade det någonstans!

  • Liten med Mindre

    Jag leter förresten ett bra o lättanvänt budgetverktyg. Är det någon som provat någon fiffig mall eller verktyg på nätet och kan rekommendera eller avråda?

  • Liten med Mindre

    Parnassia - nyår kanske är rätt. Jag har läst på någon sida och då stod det sen höst. Förmodligen när löven vissnat. Men jag vet inte riktigt hur mycket jag ska ta, och om jag ska försöka forma/spaljera på något speciellt sätt. En stock är etablerad i grova grenar  (huller om buller) på väggen, men en har fått börja om och är en lång ranka med sidoskott.

    Vet du någon bra bok eller sajt som är detaljerad i frågan?

  • Liten med Mindre

    Parnassia - jag ska kolla odla-sidan sen. Tack!

    BS - vi har både hästkastanj och ät-kastanj i parken utanför oss. Och i en trädgård uppför gatan finns ett gigantiskt valnötsträd. Jag visste inte att de blev så stora, och tappade lite lusten att sätta valnötterna vi plockade.

    Nenne - hoppas att ni blir lugnade efter VUL!

    PB - härligt med kramiga barn även när det kommer upp i åldrarna!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!