Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Mugglan - men om man äter bara vegetariskt så är de en fin proteinkälla. Säkert därför du snappat upp protein-delen. Att vara vegetarian och satsa på LCHF är nog däremot ingen hit. Blir inte så mycket kvar att äta...

  • Liten med Mindre

    Urk vilken diet - grodor o paddor kan väl få vem som helst att tappa aptiten. Måste funka kanon.

    September - hoppas verkligen din oro är obefogad!

    Snorkis - undrar också ang ögondropparna. Mår hon dåligt lilltösen, eller var det någon form av rutinkontroll?

    Själv nojar jag över att ungarna åt rå korv från ICA i helgen - och jag är inte hemma och kan kolla vilken typ av korv det var. Hoppas det var en osmittad variant!

    Och lagom när man hittat vissa saknade saker efter flytten, så kommer jag på att det saknas andra. Badbassängen är hittad så här i slutet på säsongen, men nu inser jag att lilltjejens vinterskor (som kanske eventuellt passar ett tag till) är borta, inklusive mina gummistövlar.

  • Liten med Mindre

    Smint - vi har solkläder från NOC, och kan förmodligen sälja strl 0. Inte mycket använt.

  • Liten med Mindre

    Nenne - GRATTIS! Rysningar av lycka för er skull. Håller med föregående talare - ingen mer rå korv! (I vårt fall var det visst grillkorv och inte varmkorv, så jag har lugnat mig.)

    AM - hoppas att ni hade det trevligt igår med mollusker och allt.

    koko - jobbiga beslut rörande hus. (Tycker det är jobbigt nog att planera rivning av vårt kök, och då har vi ändå ett hus som fortfarande ekar pga tomma ytor.)  Jag tycker både ni och familjen BS kan idka påtryckning på våra två äldre grannpar som pratar om att sälja. Hus på landet men ändå i stan. Lekpark över gatan och 1 minut till vattnet. Och så har vi herrgård för trådens framtida bruncher tvärs över parken.

    Har jag marknadsfört tillräckligt nu.

    Idag är en sömnig dag. Alltför sent i säng, följt av 45 min rop på mamma från Mindre. Funderade allvarligt på ett par chokladkakor efter frukost för att boosta energinivåerna. Men pga trötthet har jag redan hjärtklappning (får det av någon mysko anledning), så sockerboom kändes inte som någon höjdare.  Fast å andra sidan hjälpte en kopp te och Nennes härliga nyheter bra det med. Tack Nenne!

  • Liten med Mindre

    koko - är det tomt där vi bodde, eller dit vi flyttat? Har lite svårt att tänka mig sommarstuga i nordvästra förorterna, men i sydöst fanns det ju gott om såna ställen.

  • Liten med Mindre

    PB, Anna Bergström har haft ett bra recept i Annas Mat, om du skulle råka ha den boken. Vet i alla fall att hon gör som AM föreslår och har vin i buljongen.

    Tror receptet innehåller ungefär följande:

    1 l svamp
    1-2 scharlottenlök eller vanlig lök
    3 dl avorioris
    6-8 dl stark buljong (höns tror jag faktiskt)
    2 dl vitt vin
    50g smör
    1-2 dl riven parmesan

    Kom ihåg att vätskan ska vara varm.

    Säkert har jag missat någon eftersom jag inte gjort just svamprisotto sen jag träffade mannen för 8 år sen, Men Annas risotto var ett stadigt intag när jag någon gång om året hade vegetarisk period. Funkar fint med torkad svamp. Men då inte en liter förstås...

  • Liten med Mindre

    Kör så det ryker Tinga! Är det något speciellt som hägrar efter hösten, eller bara jobbinspiration som fallit på?

  • Liten med Mindre

    Jag fantiserar om att vi ska baka mer när nya köket är på plats - då får du hålla kurs i Stockholm med Tinga.

    Eller så får vi prenumerera på Tingas recept och torkade sur-kulturer per post. Kan säkert funka det med!

  • Liten med Mindre

    Cicci - trist med så stora pengar. Kan vi inte bestämma att Yasuragi flyttar ut på stubben och ni flyttar in hos AM istället? Fast klart - det kanske inte är billigare. Har dålig koll på hyror i innerstan.

    Trevlig resa! Jag är grymt avis - samtidigt som jag varken har tid, råd eller lust. Fantiserar mig bort istället för det unnar jag mig. Och så blir det en tur till lantstället med föräldrarna. Lite svampplockning och ompyssling.

    Gjorde i alla fall något så inspirerande som att boka trädbeskärning. Två arborist-firmor har lämnat anbud. Den ena ville ha 2360 kr, och dena andra över 6000kr för beskärning av 4 träd. Märkligt! Inte så svårt val.

    Övrig rapport från trädgårdslandet innefattar att päronen börjat mogna och vindruvorna likaså. Spännande tycker jag o barnen!

  • Liten med Mindre

    Snorkis - härligt syn! Känns lite Hollywood över det hela. Hoppas att sovandet håller och du får slappna av o njuta av det!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!