Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    September -  massor med grattis och hurra för lillasyster och snabb förlossning! Hoppas du kan vila upp dig nu efter all oro, trots ny bebis o blues och allt vad det blir. KRAM!

  • Liten med Mindre

    Tvättmaskin - det står en Electrolux i huset. Har inte sett samma i  affären idag, men någon utveckling av den. Den rymmer MÄNGDER med tvätt. Däremot har den probelm att spola ur tvättmedelsfacket ordentligt tycker jag. Och så finsn det inget program för halvmaskiner. Torktumlaren från samma tillverkare är ingen höjdare. Eller så är det bara jag som inte är van vid hushålls-tumlare? Det tar evigheter och blir varmt o fuktigt hemma.

  • Liten med Mindre

    AM - maskinen vi hade i lägenheten fick vi bara rensa sköljmedelsfacket på. Denna är det tvättmedelsfacket. Alltid är det något. Kanske bättre att slänga medlet direkt i maskinen, men nu köpte vi ju nytt  fack och måste pröva det ett tag. (Det gamla satt det fastetsade tvättmedelsrester i, inte ens cillitbang o skrubbsvamp fick rent.

    Hänga tvätt - i hela stora huset finns verkligen ingen lämplig plats för tvätten. Vi behöver ta ut gamla torkskåpet när nya värmepannan kommer, och tvättstugan i övrigt är en smal gång där det inte finns plats. hänga i vardagsrummet som nu är ingen hit. Var hänger man tvätten annars där den inte är i vägen? Badrummet eller bastun känns inte som lysande idéeer - ens med avfuktare. Eller? Kanske lever jag bara i fantasin att i hus behöver man inte leva med tvättställningar och klädnypor i sällskapsrumen.

  • Liten med Mindre

    September - lilleman kräktes en del i början tills vi lärde oss att han behöver rapa ordentligt, sen nästan ingenting. Mindre var tvärt om - i början tyckte vi det var så skönt att slippa stora kräkhanddukar på axeln. Det gick över och vi fick leva med badlakan i månader...

  • Liten med Mindre

    koko - vi har kikat på sån - och valde torkvinda i trädgården istället. Men det löste ju inte vinter-hängandet. Så det kanske får bli en sån i alla fall. Har hört att de klarar lakan med.  (Vi har en mer klassisk torkställning, men den tar ju inte lakan.)

    Men i tvättstugan/grovingången får ingen ställning plats oavsett modell. Hmm...kanske kontoret får bli torkrum? Med lite planering och kanske en avfuktare borde det ju kunna gå.

  • Liten med Mindre

    Tinga - det finns ingen vask i dagsläget, men vi ska sätta in en (inköpt och ska installeras i bänkskivan när det kommer ny värmepanna och allmänt möbleras om i grovingången (kanske bättre namn än tvättstuga.)

    Har även funderat på lösningar med nedfälld ställning från väggen eller taket. Men då får vi skippa att sätta upp et skåp över vasken. Så mycket skoj beslut i hus.

  • Liten med Mindre

    Snartis - hu så otrevligt med var i såret. Många gånger är VC bara ett ställe för remiss till någon som vet något.  (Fast jag är nyfiken på att prova vår vid huset vid nästa behovstillfälle - den är alldeles nybyggd och jättefin. Undrar ju om servicen blir bättre då med. )

  • Liten med Mindre

    Tinga - hurra för pastaskruvar!     Glömde visst den fantastiska nyheten.
    Har ni varit hos ät-teamet ännu?

  • Liten med Mindre

    Ore - jag kikade på sån, men tror att den blir svår att fästa maskinerna som i övrigt kommer att utgöra utrymmet. Ska hem o mäta för en hissbar tvättställning att fästa i taket. Men först är det lunch!

  • Liten med Mindre

    Men ore - du får inte skriva så mycket mer medan jag svarar!

    Snartis - ang lördag så ska jag försöka shoppa jacka o annat innan, så det är nog svårt att klämma in en fika med före kl 16. men det hade varit skoj att ses - läänge sen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!