• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • kikki kikki

    Tack PB och september......inga kul minnen men en underbar son.....,så jag är lycklig.......sitter och tittar på han halva nätterna när jag borde sova....ler

  • Telis

    Elverket den 7 nov 11.30 är uppskrivet. Jag kan ta på mig att boka nästa gång! Fast då blir det inte Berns.

  • viktualia

    kikki - beklagar förlossningshistorien.. och jag vet hur det är.. födde Trollet med endast 15 min EDA som smärtlindring. Får jag nåt mer barn så vill jag slippa köra ett sånt onödigt smärtrace...


    PB - du är inte ett dugg patetisk, men livsvillkoren är helt olika. Och jag förvånas över hur FÅ det är som verkligen har två stadiga inkomster och ett ordnat ekonomiskt liv. I min omgivning är de inte i majoritet, vilket förvånar mig nåt alldeles...

  • viktualia
    fru AM skrev 2010-10-27 16:09:54 följande:
    Vickan: en helt professionell fråga ...: Vet du om man på ett hyfsat enkelt och snabbt sätt så här i elfte timmen kan få tag på statistik för normalantalet badrum för hyreslägenheter av en viss storlek i ett visst område ... HAr just nu gått vilse på SCB:S hemsida ...
    skeptisk... framförallt till "enkelt och snabbt". Mitt tips är att du mailar SCB och frågar om hjälp att hitta svaret... Annars kanske allmännyttan har några siffror på sånt - kolla med de stora bolagen i stan... Spånar lite fritt.. men har inte byggnormen sagt något om sånt också.. hm.. Kolla med Boverket och deras byggregler.. men sen är jag usel på vad som gäller vid nybyggnation resp befintliga hus.. hm... kommunens bygglovsfolk kanske har nån ledtråd???
  • lunagarden

    Stor kram Kikki - skönt att allt gick bra efter all denna dramatik ♥

  • fru AM

    Tack Vickan!


    Kikkikikki: missade din förlossningsberättelse - såg den först nu. Tråkigt att det blev så chockartat och ont! Som om det skulle göra mindre ont på oss omföderskor ...! Kram! Har lillkillen fått något namn? Inboxa gärna om du inte vill outa det här!

  • sweetstreet

    Grattis till sonen Kikki Kikki!!!!


     

  • sweetstreet

    Oj såg också Nu din förlossningsberättelse! Kramar om!

  • Liten med Mindre

    Hej hej!
    Ikappläsning och sjukstuga i flera veckor hör inte ihop så bra. Vi skickar runt förkylning - ont i halsen - feber i olika varianter mellan oss och det börjar tära på de flesta. Säkert en orsak att lilleman inte går upp i vikt som han kanske borde. Snart liknar han väl sin syster i konstitutionen... O ändå öser han ner mer mat än många bebisar. Märkligt!

    Snorkis- maken o jag hoppar jämfota av ilska över hur obetänksamma o korkade människor kan vara i bemötandet av det som drabbat er o lilla S. Och jag måste säga att du är stark som orkar skriva här - och jag är tacksam att du gör det för det lär mig mycket också om hur jag bättre kan möta männsikor i sorg. Inte min starka sida hittills. KRAMAR!!!

    PB - finns det ingen ände på alla saker som går sönder för er? Jag tycker vi alla bestämmer att botten är nådd för trasigheter i casa PB! (Vår diskmaskin verkar ha sympati-insjuknat med eran, om det är till någon tröst.)

    Telis och ni andra berättare - jättefina barnbeskrivningar. Kan hända får jag inspiration att knåpa ihop något om Mindre o Lilleman framöver.

    kikki - fy sjutton för såna oempatiska BMs. Hoppas att du ändå kan landa i att inte ha fått en toppförlossning. Grattis till lillkillen!


    O så lite frågor till tråden:
    Mindre har förlagt sina höstvantar, och det blir väl till att köpa nya som kan räcka genom vintern. Vad var det för märke som många var så nöjda med? Hestra? Har ni nypor som håller fast vantarna, eller vilka andra system finns? Reimaoverallen hade ju inbyggd vanthållare som var super, men nu tänkte vi försöka köra begagnat i overallväg i år.


     Äsch, dags att gå till tvättstugan. Får återkomma nu när jag hittat in igen. (Fin trådstart AM!)

  • fru AM

    Liten: Hej! Ja Hestra var jag nöjd med och även Stadiums vantar (nååågot billigare) men det gäller att ha många par för inga angöringssystem funkar för oss ... Förutom för Hektors utmärkta finstickade tumvantar med snöre emellan. Undrar förresten om inte Stadiumvantarna hade ett snöre emellan som var löstagbart ... och som sedan försvann ?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!