• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Oms

    inne en snabbis, jobbar hemma på fm och ska till läkaren snart...

    Kikki kikki - förstår din frustration! BM vet väl itne mer än dig, blir sååå trött på BM som agerar som hon gjorde, tyvärr är det mtk vanligt! GRattis till sonen hoppas att förlossningen och altl emd den snart är ett minne blott!

    PB - spy på bara! självklart e det skittufft när ens ekonomi inte tillåter saker o ting och vi är många här inne som vet detta oavsett våra inkomster då man tenderar att leva efter sin inkomst. oavsett anledning till ditt kräkande så har du lika stor rätt som alla andra att bli frustrerad. jag tror att jag har beklagat mig över min o makens ekonomi också bakåt i ngn tråd, maken jobbar ju bara 70% inom restaurangbranschen  så även om jag har ett bra betalt arbete så jämnar det ut sig  med makens urdåliga lön "so u do the math" ... skickar en kram till dig!

    Kolckarbol - men herreguuuud vilke martyr till arbeskollega! och att hennes man e sjuk osv men herregud det gör väl inte att du har midnre ont? att lägga över sin egan obehandlade frustration på dig e  ju helt galet och så oerhört typiskt dessutom! man blir så trött! förstår fullständigt din reaktion och beroende p hur mågna som nu har hört om detta så måste du nog ta upp det, om nu inte hon lyssnar så ta uppp det med dem som är närmast dig alt er chef eller så, svårt att säga vem du ska ta upp det med men självklart ska du inte anklagas för att luras ang din egna värk! kram till dig!

    nä nu måste jag gå, tjingeling

  • Piggelin1

    Klockarbol, vilket pucko till kollega Ok att hon har det jobbigt, men att överhuvudtaget reagera & agera så som du beskrev, heeelt vansinnigt! Som man frågar får man svar!


    Grattis till makens jobbande förresten, har glömt säga det!


    Har just insett att jag verkligen har rådålig koll såhär tre år senare, inför andra barnet. Förra gången var man "på tå" mest hela tiden & hade rätt bra koll på det mesta, men insåg nyss att jag missat en inte helt oväsentlig del i F-kasse-loopen. Har anmält nya barnet, ansökt om dagar osv, men igår råkade jag av händelse hitta ett brev med blankett från FK där arbetsgivaren ska fylla i årsinkomst etc. Jag trodde inte det behövdes eftersom min inkomst idag är lite högre idag än för tre år sen & då nådde jag ju ändå maxtaket. Plus att jag ändå då & då varit inne & sökt tillfällig föräldrapenning då A varit hemma, & då har ju ingen ifrågasatt tidigare uppgiven inkomst etc... Men efter att ha mailat med FK, så behövdes det visst...


    Noll koll... Så nu måste jag kontakta min chef för att försöka luska ut vem som är HR-ansvarig för undertecknad (märks det att jag är anställd på stor firma när man inte har en susning om vem det kan vara...). Jaja, jag går ju ändå här i väntans tider & börjar bli smått uttråkad, så en sväng till ön för att lämna papprena vore OK.


    Dock irriterande att vi inte får några pengar alls denna månad från FK. Jaja, kan inte skylla på ngn annan än mig själv...! Får skylla på hormonerna som ger dålig koll...


    Tjing!


     


     


     

  • _koko_

    kikki - Först och främst: Stort grattis till sonen!! Men sen: Vilken barnmorska!! Tycker de lutar sig mot "typförlossningen" alldeles för mycket ibland!! Jag fick ju höra att det "bara" var typ 4-5 timmar kvar med mitt första barn, han föddes 45 minuter efter det. Min bm ville väl muntra upp mig, men reaktionen blev den motsatta, jag fick panik eftersom jag hade så sjukt ont och bad om EDA. Hann dock inte få den eftersom han var på väg ut...

    nenne - Hej!! Tycker det är dags för dig och pricken att ta en liten sväng förbi huvudstaden.

    telis - Åhåå, klart vi ska äta ost och dricka viiiin (så läste jag iaf)!! Jag kan på onsdag, t ex.

    klockarbol - Men kära nån vilken kollega. Hon verkar inte riktigt ha alla hästar hemma... Klart att det påverkar henne att hon har det jobbigt hemma, men man får väl tänka lite på vad man säger/frågar?? Hon mår uppenbarligen väldigt dåligt, och skulle behöva prata med någon utomstånde låter det som. Så att du slipper ta hennes utbrott. Och du, ta för guds skull inte åt dig, men jag förstår att det var hemskt att behöva vara hennes soptunna!!!

  • _koko_

    piggis - Jag ansökte (dvs både anmälde och begärde) om FP för conny en hel månad i efterskott nu i somras eftersom jag var lite förvirrad, och det gick bra, kan inte du göra så också? Så får ni pengarna till slut iaf? Dvs jag hade FP för lillebror i juni, semester i juli och sen FP för conny i augusti. Behövde dock inte lämna in något nytt arbetsintyg.

  • Vännerfan

    HInner bara in supersnabbt. Ang tråddejt så kan jag kommande 3 helger. Helgen 20-21 kan jag förmodligen inte. Vi är uppbokade en eller två dagar där. Helgen 27-28 nov och 4-5 dec är jag helt uppbokad. Sen kan jag igen. Så det var rätt dåligt tajmat med när ni andra kunde tyvärr.

    Klockarbol, Det var verkligen helt absurt med din kollega och jag vet inte om jag hade kunnat ta henne på allvar. Kan inte låta bli att skratta åt det. Att hon undrade varför du inte kunnat gå på frigörande dans... Håller helt med Koko.

    Kikki, Grattis till sonen! Men trist att du fick en sådan negativ upplevelse. 

  • Piggelin1

    Koko - jag kommer bergis att få pengarna. är inte orolig för det (har också både anmält & begärt FP) men just det där steget att de måste ha inkomstuppgift (senaste 8 mån) var tydligen inte OK att missa. Dagsformen hos FK kanske, med tanke på att du inte behövde uppge det?!


    Jaja, har lyckats få tag på ett HR-namn på jobbet nu iaf, fast han var inte på plats så jag får försöka ringa senare igen.


    Kikki_kikki - fy fasen för en sådan BM - kan ju villigt erkänna att min största fasa är att råka ut för en sån nu när jag är på G. Känns som om jag har hyfsad koll på läget nu & har verkligen fått bra hjälp av KBT-BM & det står om mina tidigare upplevelser i min journal & ska poppa upp direkt (liksom GBS'en) när vi ringer/kommer in, men sådana här ärkepuckon är ju svåra att undvika.


    Men grattis till sonen hur som helst! Hoppas att den kassa upplevelsen bleknar med tiden.

  • Piggelin1

    En heeelt annan grej, som jag behöver skriva av mig om.


    Så jädra mkt elände & DÖD det är runtikring just nu


    Förra veckan var det en gammal kompis till en av mina bröder som tog livet av sig. Har själv inte träffat honom på länge, men en sån där person som jag haft lite halvkoll på & hört om då & då & alltid tyckt väldigt bra om.


    Sen i måndags fm ringde en granne längre upp på gatan & undrade om jag kunde passa hennes son en halvtimme eller så, eftersom hon skulle hälsa på en annan granne på gatan, vars man tog livet av sig i söndags kväll. Ingen granne vi kände, tror inte ens vi hälsat, men har sett deras barn & hade koll på vilken bil som var deras. Tydligen hade tonårsdottern hittat honom i garaget Så nu lämnar han frun ensam med två tonårsbarn, en 5-7åring & en tremånaders bebis. 


    I båda fallen låg det depressioner bakom, precis så som det brukar göra, men så jädra tragiskt.


    ...och så kompisens man i somras, min gamla klasskpmpis vars sexåriga dotter dog för en månad sen & så Snorkis förstås.


    Alldeles för mkt elände & sorg just nu känner jag


    Nu dödar jag väl tråden... Sorry.

  • Tinga

    Jag hänger också gärna med på tråddejt, om jag får in det i kalendern. Helgen 20-21/11 är dock körd för min del; då är maken och jag i London.

    Klockarbol - men vilken korkad kollega att fråga hur det är fatt, om hon vet med sig att hon inte orkar lyssna på svaret. Varför brukar man halta, liksom? Hoppas att det går bättre på jobbet idag. Angående parkeringen - finns det ingen möjlighet för dig att ha en reserverad plats, med tanke på dina problem att gå?


    Kikki - grattis till sonen!


    Hattis - så härligt att du är tillbaka i gammalt gott slag! Och att ÄL förmodligen funkar bättre än förut.


    Här ropar jag "Äntligen!" precis som en viss Gert Fylking - igår fick jag mens efter en 50-dagarscykel(!). Det gick så långt att jag faktiskt gjorde ett gravtest häromdagen, för jag hade hyfsad koll på när jag hade ÄL, pga flytningar, och även lutealfasen var förlängd den här månaden. Min kropp var ju så här kajko när jag försökte bli gravid, men sen efter graviditeten höll sig intervallerna på ca 28-30 dagar. Efterhand har det bara gått utför och den senaste tiden har det legat på runt 35 dagar, med en galen topp den här cykeln. Nu vet vi ju inte ens om vi vill ha fler barn, men det är ändå irriterande att inte ha någon koll på när man ska förvänta sig mensen, och om vi skulle vilja ha fler barn är det ju helt förkastligt.

  • Lapinette

    Men Piggelin vad tragiskt! Och så många självmord. Helt galet!

    Tinga - tjohoo för tant men jag hoppas hon skärper till sig och kommer när hon ska i framtiden.

  • Tinga

    Piggelin - usch, vilken jämmerdal! *kram* Det är tufft när det hopar sig så mycket "död" på kort tid. Även om det är någon man inte står nära tänker man ju mycket på dem som blir kvar också. Självmord är ju verkligen den värsta sortens död, eftersom den känns så "onödig". I många fall hade det säkert kunnat förhindras om man bara fått rätt hjälp.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!