Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Suck, Iris verkar ha drabbats av underlivssvamp. Det är ju väldigt plågsamt i alla fall när jag har haft det. Igår när jag skulle lägga henne tyckte jag att hon såg lite röd ut när jag skulle sätta på blöjan men idag var det ju riktigt illa med utslag och helt rödflammig. Nu är bara frågan vad göra, om man törs behandla själv. Hittade den här tråden:

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m57240476.html

    Törs man slå till på daktacort tror ni, verkar vara receptfritt. Gå till doktorn kan vi ju göra men måste vi verkligen hänga på akuten halva helgen, kan man prova behandla själv och sedan se på måndag tro?

  • BrudSommar2006

    De där på 1177 sade så klart att någon ska titta på det innan man börjar med daktakort eller något annat eftersom det är kortison i det och det kan bli för starkt, suck. Jaja, får bli närakuten imorgon då, det är ju lättare när maken är hemma än på måndag.

  • BrudSommar2006

    Fossing, men gud vad läskigt! Gissar att jag när jag kommit över värsta skräcken skulle vara oförskyllt ilsk på maken i dagar efteråt!!

    Telis, åh nej, tror du att han åkt på RS, stackarn. Nu går ju svininfluensan också men RS är väl troligare. Behöver ni åka in tror du eller klarar ni er hemma? Iris fick det ju bara som vilken influensa som helst, feber i ett par dagar och sedan ingen fara.

    Lapinette, för en som sitter här och inte kan ta ut så många föräldradagar i veckan som jag skulle vilja för att få dagarna att räcka till i augusti plus att jag fått börja ta av lägsta garantidagarna och därför får snåla rätt rejält med pengarna låter ett jobb med massor med pengar som rena drömmen!

  • BrudSommar2006

    Telis, vad skönt, med Astrid var det ju värst de första dagarna så då klarar ni er säkert. Det brukar ju gå rätt bra med större barn också.

    Med Iris så avvaktar vi för dels har jag köpt hem den där salvan nu om det skulle behövas, dels så var det inte rött alls idag efter att jag smort med inotyol igår kväll. Vad jag dessutom inte tänkte på är att det ju inte är det lättaste att få bort inotyol, det ligger ju och skyddar ett tag, och att skrubba rent en treårings underliv från kladdig salva är förmodligen inte det lättaste så eftersom det verkar gjort så bra nytta redan körde jag på en vända till ikväll. Så vi har väl inte helt skippat tanken på läkarbesök, bara det att just nu tycker jag inte att det går att se att det är infekterat.

    Möjligen är slemhinnorna längre in lite rödare än normalt, svårt att säga, men jag vet inte om man kan trycka in daktacort så långt i alla fall, Smint vet du?

    Bokade om Iris skidskola idag, som tur var fanns det en plats i en tidigare grupp, maken tyckte att det var en jättedålig idé att hon skulle gå samtidigt som oss för då kan man räkna ut att vi inte får gå alls tyckte han så nu går hon innan lunch och vi efter så hinner vi ta hand om henne och så får mina föräldrar ta båda barnen när det är vår tur. Det blir nog inte så dumt faktiskt för om vi gillar det här med skidåkning får vi ju chansen att stanna kvar en liten stund efter vår grupp och prova lite, i alla fall mot slutet av veckan kan man kanske tänka sig att det kan fungera. Eller också inte!

  • BrudSommar2006

    Piggelin, jamen slå till, haha! Nej, men maken bad mig säga att det faktiskt bara var en inkörningsperiod på en vecka där det strulade och kanske har han rätt, jag minns inte, men jag var hela tiden irriterad på att jag inte hade någon makt över belysningen här och inte kunde göra något åt den fast det var jag som var hemma hela dagarna.

    AM, även Barbie firar jul tycker jag är helt ok! Den ni tittar på har vi inte sett.

    Tror Astrid håller på att bli sjuk eventuellt, hon ligger och hostar där uppe just nu. Iris verkar i alla fall ha klarat sig med inotyol, ikväll behövde jag inte ens smeta på mer.

    Har varit med maken och åkt skidor idag men det gick ju så dåligt, spåret var ju så isigt och jag tyckte att det var skitläskigt även om vallan verkade funka för speciellt bakhalt tyckte jag inte att det var, men man halkade ändå hit och dit och hade ingen koll och fort gick det i minsta backe. Det värsta var ändå att stavarna hakade fast hela tiden. Maken stod mest och väntade på mig, han åkte ju i alla nedförsbackar medan jag fick gå i de flesta. Skare och is i spåren är verkligen inget för mig och det har sänkt självförtroendet rejält inför skidskolan.

  • BrudSommar2006

    Ore, jag hoppas att du har rätt för just nu känns det lite läskigt inför nästa vecka. För mig alltså, maken som inte åkt längd sedan gud vet när svischade ju fram som ingenting så för honom kommer det nog att gå jättebra.

    AM, jag tycker att det är jättebra med tv för barnen!

  • BrudSommar2006

    AM, du har ju ändå en hel timmes mer erfarenhet av skidåkning än jag! De där barnbackarna, är de läskigt branta?? Här betvivlar jag att det kommer att släppas på någon fart, lättare eller inte! Men, men, vi har ju bokat skolan för fem dagar så vi ger det ju en chans nu.

    Koko, hoppas du har rätt!

    Grön backe, är det de lättaste? Vad kommer sedan? Sitter och tittar på liftkartorna nu, ska titta ordentligt så jag inte av misstag hamnar någonstans jag inte vill vara.

  • BrudSommar2006

    Vickan, här tippar jag mer på usel och livrädd. Bäst att titta noga på kartan så att jag kan skippa allt som inte är grönt. Nu shopping.

  • BrudSommar2006

    Bromsa när man svänger så man nästan står still låter bra! Men att åka nära kanten låter ju läskigt, det måste ju öka risken för avåkning något alldeles när man har noll koll?

    PB, vilken liten goding!

    Mina föräldrar skulle inte ha skaffat hund, vilket jag visste innan, för de klarar absolut inte av att fostra honom och jag undrar om han någonsing kommer att bli rumsren för de strular så med när han ska gå ut och hur fort de får på sig själva ytterkläderna för att ta sig ut så han hinner ju typ alltid kissa inne...

  • BrudSommar2006

    Mina föräldrars hund är tre och en halv månad nu och tack och lov har de bokat in valpkurs nu på vårkanten, det kommer de att behöva.

    PB, jäklar vad vårigt och fint ni har det! Undrar när man får se något av gräsmattan igen här.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!