• smint

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    lappis: Fy vad träligt med kön. Kram

    rosa sallad lät intressant, lägg gärna in det här igen

    Har hunnit med en tur till systemet, skall bort ikväll och hon som ordnar fyller år imorgon så köpte lite rosa bubbel till henne. Och lite till mig själv också. Har lovat att ta det lugnt eftersom jag skall flyga imorgon men det är ju bara med ett barn och kort flygning så det skall nog gå bra.

    Vi har inte haft någon sådan sulky, först bytte vi till baby jogger och den funkade bra tills hjulet pajade, sedan bytte vi till brio sitty. Den har funkat klockrent. Hoppas den håller till H också. Men bugaboon är ju rätt smidig så blir nog den rätt länge tror jag.

    nej måste fixa mitt e-leg nu, nu strular det igen.

    kram så länge 

  • smint

    Den där krönikan går runt på fb idag, jättebra skrivet och nyttig läsning På väg hem till mina killar efter några timmar Ute. Alla i sällskapet är singlar så dom skulle Vidare ut i natten. Skönt att ha kommit förbi Det stadiet. Imorgon får vi träffa t igen efter en vecka, skall bli mys.

  • smint

    Hallo

    Kikar in en snabbis

    Snorkis: T var en riktig kräkbebis, trots rapande osv, H kräktes lite i början men inte alls så mkt, men genom näsan kom det  

    FruE: Åh så trist att det inte blev någon vovve  Hoppas det dyker upp någon annan snart.

    Porchez: Skönt att det är "över" med hunken, han verkade lite för strulig tyckte jag

    Kan bara instämma med baby jogger mini, grym vagn och bra att fälla ihop. Min pappa visade mig barnvagnstestet i går..

    Gosnosen: Här har vi börjat med grönsaker, men det går sakta. idag åt han iofs flera skedar med potatis, broccoli och ris från hipp. I denna lokala butik finns inte så mkt för 4-5 månaders så fick ta det som fanns. Men skall nog börja med gröt snart. Eller han verkar nöjd än så länge med ersättningen, sover bra så skall inte stressa.

    Men my good vilket snurr det är på honom nu när han kan vända sig, så fort han vaknar till i sin säng så börjar han böka, vända sig och sedan skjuta sig in mot spjälorna, då tar det ju stopp och han blir vansinnig, någon som har tips?  

    Har mysiga dagar här, min bror är också här nu och T´s kusin. Dom röjjer järnet och har superkul, kusinen är 3 månader äldre än T och har ett rätt häftigt temprament.. Vi har lite olika syn på uppfostran osv så det är lite svårt. Men det har man ju lärt sig här att det inte är helt ovanligt.. Men mamman är från Filipinerna och där är det lite annorlunda..  Om barnet inte delar med sig eller vad det kan vara så säger mamman att hon är "bad" och det tycker jag inte man skall säga för ofta eller inte alls till barn, Hon sitter på vanlig bilkudde i bilen, jag ahr sagt till min bror lite snyggt att barn skall sitta ordentligt fast osv men men.. i filipinerna har dom knappt bilstolar så det är väl svårt att förstå.  Men men dom leker fint och T verkar inte ta efter allt för mkt..   På lördag kommer R ned så det skall bli så mysigt. 

    Snartis: Hoppas bebbo kommer snart då  Spännande..

    BS: Härligt att det var så bra i sälen, och skönt med Öland. Hoppas det går bra med hundutställningen..

    åh nu har det kommit in en äcklig fluga trots myggnätet.   Måste försöka få död på den, avskyr trötta flugor som skall envisas med att vara i ansiktet..

    kram så länge 

  • smint

    hej hallå

    AM: Välkomen hem om jag inte sagt det, annars säger jag det igen  Lät mindre roligt med vagnen, om jag skulle välja mellan dina andra två så hade jag nog valt brio race, dom är bra att köra och fullt liggläge. iofs är väl babytravel helt ok också..

    pottträning pågår ju här också, nattblöjan är kvar och så måste hon bajja i blöjan men annars är hon torr, vi har inte stressat fram något utan låtit henne styra lite, och det går jättebra, har hänt 2 eller 3 olyckor så det är kul. Hon håller sig kanske lite väl länge emmelanåt. Tror att nummer 2 kommer lösa sig av sig självt.

    Snaily: haha ja jag hoppas för er skull att det fina vädret kommer när ni kommer, för nu är det aptrist.  ösregn och storm.. iofs är det inte så spännade att vara på stranden med lilla H, men jag hade gärna varit på baksidan i päronens trädgård och lapat sol.    T och hennes kusin är 3 år nu, hennes kusin fyller 4 i december. Men jag sa till min bror igår att hon är för liten att sitta på kudde och berättade om att dom skall sitta bakåt så länge som möjligt och sedan framåt med med iaf bältestol.. Men han sa att hon får inte plats, hon är iofs lång men då kan han ju vända henne framåt sa jag då i värsta fall, men med en stol. Men han lyssnade inte rikitgt....  

     jaja hoppas det är bättre imorgon. Idag har vi varit på biblioteket och lånat böcker, lyckats hitta vattenfärger i hålan, lite otippat hade Statoli/time macken vattenfärg, men inte på ica. Så em har vi målat och läst. Nu är mamma och pappa på bio och båda barnen sover. H har sovit små korta stunder idag så han var helt slut, men han vaknar nog snart för mat.  När dom kommer hem skall vi äta goda ostar och dricka vin. Mys. 

    Igår spenderade jag och H i visby och köpte present till bröllopet. Nu skall jag bara skriva ihop ett litet tal..

    Bilstol, vi har en akta graco någonting, skitjobbig stol, hon sitter inte bra i den. Men eftersom vi inte har bil själva så lägger vi inte så mkt vikt i det just nu. Men när hon skall vändas och H skall ha större stol så hoppas jag att vi har bil så vi kan köpa en annan. iofs kanske hon sitter bättre i framsätet bakvänd med den stolen..

     

  • smint

    Jag tycker det som är så fantastiskt med denna tråd är just alla olika ämnen, mat, resor, vin, barn

    Här forstätter vädret vara ganska trist. Har packat lite fel inser jag, men men får hoppas det blir lite varmare snart.

    Idag kommer äntligen R hit, skall bli så mysigt att vara tillsammans nu. Och imorgon skall vi fira mina föräldrars 40 åriga bröllopsdag med härlig pciknick om vädret tillåter och champagne. Dom har fått 2 flaskor av oss vid olika tillfällen som dom sparat så imorgon skall dom öppnas  

    H fick smaka majskrokar igår tyckte nog det var väldigt konstigt

    porchez: Hu vad hemskt att läsa om din jobbarkompis barn.. ja det finns så mkt sjuka människor därute. Jag vet också flera av mina gamla förskolebarn som har FB och dom är idag 12 år...

     

  • smint

    OMS: Kramar till dig, fy vad jobbigt att han är där nu, även om dom gripit killen verkar det som, så vill man ha sina kära nära

    Tur att det är ett bröllop idag så jag får tänka på annat. Även om jag är sjukt nervös för att jag skall hålla ett litet tal, blir inget avancerat tal alls. I Torsdags hade vi en liten till möhippa för henne, red islandshästar i skogen och grillade lite efter. En av våra andra bättre kompisar var med(vi gick i samma klass länge) och hon skall sjunga idag. Men hon pratar så mycket, och högt och flamsar hela tiden att jag till slut inte orkar lyssna, jäkkligt mycket ego om man får säga så.. 

    Blir nog en lugn tillställning, massa barn, hopptorn till dom och inte så mkt alkohol så gissar att vi är hemma rätt tidigt. Tilde skall ev med på festen, men vigseln är hon hemma med min svägerska och hennes kusin.

    Lappis: Härligt med semester

    Snartis: Hoppas det hänt något nu

    Nej nu måste jag duscha.. Håll tummarna för uppehåll vid 15 tiden.

    Kram 

  • smint

    AM: Ha en mysig vistelse på landet, hoppas L slipper fler myggbett.

    Snartis: Förstod att du var hemma än på fb, hoppas det drar igång snart.

    Här är vi färdigpackade och klara, huset är rätt städat och i ordning så mor och far blir glada när dom kommer hem.

    Gårdagen var superfin, hu vad tårar det rann, men av glädje förstås  Men många tankar gick såklart till Norge, prästen pratade lite om det..  

     

  • smint

    Tilde kom inte på besök på bb, vet inte om det var besöksförbud men hon kom inte iaf, R fick ju stanna kvar med mig 2 nätter om han ville och det var skönt. Sedan var T hemma de 10 dagarna R var hemma. Funkade rätt bra, och hon verkade inte längta tillbaka till fsk.. 

    Snartis: Hoppas det sätter igång snart för dig.

    Hoppas alla njuter av varma dagar och ni får vara friska, har sett att några fått magsjuka och feber, krya på er snabbt. Här är barnen lite hostiga och snuviga.   Idag har vi plockat vinbär hos svärmor och skall göra saft och lite sylt på det. Första gången jag gör det själv så det skall bli skoj.

    Men ikväll skall jag ut och äta med en kompis och dricka lite drinkar. Så mysigt.  

  • smint

    Halloj, kikar in innan sovdags.
    Vickan: tack hade jättetrevligt i lördags, blev ett lustigt avslut men det orkar jag inte skriva om från mobilen, god mat och drinkar vart det, och en lite för tidig födelsedagspresent till mig själv. Nya svarta skor, har slitit ut mina andra jag haft länge så nu blev det impulsköp på vagabond, hade dom samma kväll sedan, lite högre klack än vad jag brukar ha men fint blev det .
    Ja lugnt är det verkligen här, hoppas alla har det gott på sina håll. Imorgon väntar inskolning med t på nya förskolan.

  • smint

    September: Vi valde bort reima förra året, tyckte inte den kändes så bra,  

    jag måste slå ett slag för gneis overallen, finns på gneis.se. Dom brukar köra höstkampanj med 20 % rabatt.  Hur nöjd som helst med den, dottern är rätt smal och lång, den satt superbra utan att vara klumpig som jag upplevde att reiman var. andades bra, höll vätan, var förstärkt i knä och rumpa vilket inte reiman var som jag köpte men sedan lämnade tillbaka. gneis är det många som använder när dom åker skidor och har flera bekanta som köpte den förra året och alla var nöjda.  kika in där och kolla runt  låter som värsta reklamkapnajen ser jag nu Men jag var verkligen supernöjd. Och priset blir detsamma som reima på ett ungefär eller kanske tom billigare.. 

    www.gneis.se 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!