• smint

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Goddag i tråden. Ni som reser mycket, hur stor matbudget bör man ha för 1 vecka? För mig och 1 barn? Sitter och klutar med mina päron om det är hugget som stucket med all inclusive eller inte. Skulle ju vilja ha en lägenhet så dom kan hjälpa till med barnen men då finns ju inte all inclusive alternativet. Svårt svårt...

  • smint

    koko: Jo självkkart kan dom hjälpa till med barnen ändå .  Det kommer bli jag och barnen som åker i sådant fall, R kommer inte hinna och sedan har han en tjänsteresa till usa i oktober och resa till island med kompisarna i nov. Så det stillar hans dåliga samvete lite om jag får åka iväg  Men det hade varit skönt med all inclusive på ett sätt.. får se vad det blir..

     

  • smint

    Hugo har somnat lite var som helst. Nu sover ham alltid i vagnen på dagen och säng på natten. Men prova selen, det funkade för oss, nu börjar han bli för tung för att jag skall orka bära några längre stunder.

  • smint

    ja läste lite på sweets blogg igår så än är allt bra, hoppas vädret tar en annan vändning än den tänkt

    Här blir det kräftor ikväll, börjar känna att det räcker nu, men så damp en inbjudan ned från styrelsen att det blir en stor kräftskiva nästa helg också.. jaja får se om vi går dit eller så kan man ju äta ngt annat. Så nu står 2 västerbottenpajer i ugnen och efterätten gjorde vi i går, så skönt..

    grattis till de båda barnen som fyller år idag,  

  • smint

    parnassia:

    När kan man få tillfällig föräldrapenning?

    Du kan få tillfällig föräldrapenning när du avstår från att arbeta för vård av barn när:

    Barnet är sjukt eller smittat.

    Ordinarie vårdare är sjuk eller smittad. Ordinarie vårdare är den som brukar ha hand om barnet när du arbetar, till exempel en annan förälder, dagbarnvårdare eller släkting.

    Den andre föräldern måste följa med ett annat av familjens barn till läkare.

    Du ska besöka barnavårdscentralen eller en annan mottagning för barnhälsovård, till exempel tandläkare eller barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).
     

    så jag gissar att det är vab?   hittade detta på familjeliv från ngn som klistrat in från FK 

  • smint

    hehe här är också en läsare av summan tråden  Roligt att se dig här Gemma, har tänkt mycket på dig och även izuna? Älskade att läsa om erat liv i shanghai, och även er flytt till Sverige. 

    Godmorgon i tråden, här sover resten av huset men jag gick upp med H och nu sover han igen, men nu skall jag dricka en kopp te i lugn och ro, blev en jättetrevlig kväll igår, grannarna i vår länga är så himla mysiga och trevliga.

    skall läsa i kapp nu.

    kram så länge

    Snorkis: Jag har också en massa tjejkläder i olika storlekar om det är något speciellt du vill ha.. 

  • smint

    Snorkis: jag skall gå igenom vad jag har i de storlekarna så mailar jag dig.
    skrev precis i vickans blogg att min närvaro på middagen tyvärr uteblir. Min mamma hittade en bra resa då så nu är det bokat och klart. Blir till Kreta och boende i lägenhetshotell. Så vi åker den 16/9. Jättetrist att missa er igen, men får hoppas på någon lunch/vinkväll senare i höst.

  • smint

    AM: lät sjukt gott allting. Tryffeldipp tar jag gärna recept på var det första gången med efterätten? Jag har gjort den 2 ggr nu grymt gott.
    Vickan krya på er, det är alltid snurrigt med vab i början.

  • smint

    ja alla andras grav går superfort håller jag med om

    september: nu är det nära, skickar lite kramar härifrån

    vi hade viking till T förra året, superbra.   blir nog det i år med.

    är det någon som har solskyddskläder i strl 62/68 och i strl 98/104 som ni vill bli av med? T har iofs inte använt det tidigare men nu blir det ju annan sol och mer bad så det kanske är bra med en tröja iaf.

    myser med snuvig H, han kom äntligen till ro efter lite näsdroppar..  grannnens bebis är också förkyld dom smittade varandra i helgen förmodlgen. 

  • smint

    smart tips med resesängen, men vi kommer bo på lägenhetshotell och tror inte det finns resesäng där och det hade jag inte tänkt ta med mig. Han får sova i samma säng som jag eller i vagnen.

    har kikat på tradera och det fanns en del solkläder, skulle kolla här först tänkte jag :-.) 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!