Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM, massor med kloka ord som vanligt! Jag har själv en förmåga att vara onödigt intolerant i många situationer så detta var verkligen tänkvärt att läsa, och då har jag inte hunnit läsa ikapp allt innan än så med detta försöker jag inte säga att andra är intoleranta, får återkomma om den saken!

    Jag har så jäkla mycket att göra här på jobbet innan jag får gå hem imorgon så jag sliter på här. Igår var jag ledig så att Iris fick leka med sin bästis hela dagen och på kvällen hade jag mina föräldrars hund så jag var knappt i närheten av en dator på hela dagen så jag ligger lite efter här! Fast ikväll har jag tid, har jag tänkt mig.

  • BrudSommar2006

    Det där depressionsformuläret fick jag också fylla i så det verkar vara standard nästan överallt då. Minns dock inte frågorna, kände mig inte deprimerad så jag lade inte märke till frågorna speciellt.

    Vad det gäller att folk säger att man får höra av sig när man vill ses så är det en dålig idé vad det gäller mig för jag lyckas aldrig höra av mig, flera år senare har jag fortfarande inte hört av mig typ. Man hinner ju inte mer än att jobba och försöka få vardagen att gå ihop, det är bara stress jämt med barnen tycker jag och trött är man jämt också. Har i alla fall aldrig haft problem med folk som dyker upp oanmälda.

  • BrudSommar2006

    Snigeln, jag har i alla fall aldrig sagt att det är lätt att åka bil med bebisar, det är fullständigt vidrigt till de är typ över året, sedan börjar det ge sig lite, fast Astrid är inte helt lätt på långa åkturer än vid ett och ett halvt.

    Vart i hela friden får man tag på 15 kg jordgubbar, inte på vårt lilla Ica i alla fall!!

  • BrudSommar2006

    Liten, de tog ingen odling på prickarna? Dagis skickade ju oss till doktorn med Astrids utslag för att de trodde att det var svinkoppor men läkaren trodde att det var värmeutslag fast gjorde ändå en odling. Det visade sig vara stafylokocker, fast då hade de ju redan läkt ut så det kändes onödigt med pencillin. Alsollösning och hydrokortisonsalva fixade det.

  • BrudSommar2006

    Vi skulle fästingvaccinera barnen hade vi tänkt men inte har det blivit av.

    PB, läskigt med nästan-olyckan!

    AM, problemet med en italienskakurs är väl att det inte är troligt att man lyckas snappa upp så mycket att man klarar att ringa samtal och prata italienska i alla fall, fast det kanske bara är jag som totalt saknar språkbegåvning! Tur att det löste sig med hotell!

  • BrudSommar2006

    Hann äntligen klart med mitt eländesprojekt på jobbet idag, har andra saker jag måste få klart imorgon men inte samma panik.

    Iris var på fyraårskontroll härom dagen, det gick ju sådär, det började bra med färger och trä pärlor på tråd och rita gubbe och prata om bilder. Vikten gick inget vidare så den var vi tvungna att komma tillbaka och kolla igen om ett par månader, längden hade inte skjutit iväg så farligt. Fast sedan var det synkontroll och då skulle hon sitta och titta på bokstäver som på ett riktigt syntest och peka på rätt bokstav på en tavla hon fick hålla i men hon bara pekade hej vilt och prickade knappt rätt alls, hon fattade inte alls vitsen då hon inte är intresserad av bokstäver nämnvärt än. Eller så är hon helblind, vad vet jag men vi måste dit igen i alla fall. Hörseltestet fick hon inte ens göra eftersom hon tappat koncentrationen så totalt så det har vi också kvar till nästa gång. Ja, så backning blev det den här gången också, det är som vanligt det.

    På söndag bär det ju av till fjällen och en dam på jobbet berättade idag att när de var i fjällen en sommar fick de köpa toppluvor åt barnen för det var så kallt. Jag börjar känna att vi valt helt fel resmål... Hoppas att det blir bra i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Sådana där bin har jag aldrig hört talas om men de lät ju riktigt trevliga.

    Jobbar sista dagen idag, ska bli skönt att vara ledig, fast ledig och ledig, det är ju värre att ta hand om barnen än att vara på jobbet...

    Trevlig semester alla som ska utomlands, själv kommer jag ha tillgång till datorn hela sommaren som vanligt.

    Jag minns att med Iris ville vi gärna vara ifred lite efteråt, med Astrid var det bra ju oftare mina förldrar kunde komma för då kunde ju de fixa mat och fika och ta hand om Iris, vila fick man ju i alla fall inte.

  • BrudSommar2006

    Hej alla, hur är det möjligt att alla backar som var hur läskiga som helst i vintras ser helt löjliga ut så här med gräs på?! Visserligen har man inte träplankor fastspända på fötterna den här gången men ändå. Jäkligt lyxigt bor vi i alla fall, synd bara att jag har så ont i halsen men man kan inte få allt.

    Nenne, inför en eventuell nästa förlossning så gissar jag att man håller bättre koll på storleken på barnet och inte låter dig gå över så länge. Då borde det inte blir några problem alls för vägen är ju redan banad. De allra flesta har ju ändå en mycket lättare andra förlossning.

    Kul att se dig på FB, men hur kommer det sig att alla andra kan skriva på din wall, jag kan inte se den? Eller är det olika inställningar för olika människor kanske, så kanske man kan göra, bara jag som inte listat ut hur man gör, jaja, skit samma, spelar ingen roll. Försöker fortfarande lära mig hur det fungerar.

  • BrudSommar2006

    Nenne, jaja, får klura på det där med FB vid något tillfälle framöver, någon inställning är det väl, förmodligen hos dig. Här llider vi inte nämnvärt av myggen, det är ingen fara alls faktiskt. Vi är noga med myggmedel innan vi ska ut för säkerhets skull men det känns som att det mest är på kvällarna man ser till några och inte är det värre än hemma.

    Vad vi har gått mycket, Iris som går så långsamt också, det tar ju flera timmar att ta sig fram ett par kilometer. Typ. Fast vi är väldigt nöjda med vår semestervecka so far, vi kan absolut tänka oss att åka hit igen.

    Jo, vi bor på Ski Lodge, i en av de tre stora sviterna med bautastor takterass högst upp. Jättefint är det och vår parkeringsplats som hör till är den allra närmast dörren. Så skulle man ha det på vintern men det har man ju inte råd med. Eller ja, om man verkligen ville så men det känns som att vi inte kommer att prioritera det.

  • BrudSommar2006

    Jag tror att jag har den där boken hemma men jag har inte orkat öppna den. Kommer nog inte bli av heller men man vet ju aldrig.

    Jo, vi trivs verkligen hur bra som helst här, barnen hade kanske kunnat vara lite större så att det hade varit lite lättare att gå men det har ju gått bra det här med. Skönt att det är hur lugnt som helst och all partystämning är borta.

    Mina domningar har nästan helt släppt, vet inte om det är bra eller dåligt, jag vet inte riktigt om man måste vara i ett aktivt skov för att MS ska kunna konstateras, vet att det är aktivitet även emellan men om jag kommer och säger att allt är borta nu kanske de struntar i att utreda vidare och så dröjer det med bromsmedicinerna. Eller om det inte är MS utan någon annan sorts inflammation så är det ju bra att det ger med sig förstås.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!