Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hur känns det förresten? Förutom lyckan över bebis så tänker jag på att ni tycker väl bebistiden var rätt kämpig? Hur känner ni inför en ny sådan? Bättre rustade o redo? Man bär ju på rätt mycket tankar under väntan på syskon...

  • lanovia 08

    Soldemor, fy vad jobbigt det låter hemma. Vad säger han själv om sitt humör?

  • lanovia 08

    Här har sommaren rullat på för fullt. Sedan sist jag skrev har maken haft 2 v semester som tar slut imorgon. Vi har varit i stugan, Norge o här hemma.


    Sommaren har varit kanon o jag älskar tiden jag har med mina små knyten men vad jag har svårt att hitta energi att skriva här. Särskilt att ha en 2,5 åring tycker jag gör att jag inte riktigt får energi över efter att väldigt spännande dagar som svänger från tårar till skratt, supergullig till monster på millisekundrar.


    Innan semestern hann jag även med ett ryggont från hell. Var ute o sprang med maken ena kvällen, dan efter började känna av smärta i ryggen o på kvällen var det riktigt illa. Som tur var hade barnens faster semster o kunde komma o hjälpa mig 2 dar. Jag hade verkligen inte klarat barnen själv. Maken hade såklart stannat hemma om det behövts men med semestertider på jobbet...


     


     

  • lanovia 08

    Hvidis så himlans jobbigt med familjens släkt som inte lyssnar på dig, är det någon som känner J så är det väl du o maken!!! Säger du något så är det så!!! Gick resten av vistelsen bra?

  • lanovia 08

    Något som jag tycker är jobbigt just nu är E o att hon så gott som slutat med blöja dagtid. I början av sommaren kom helt plötsligt alla hennes jämnåriga utan blöja (ialla fall kändes det så) oavsett om de var redo eller inte. Jag överdriver säkert men det kändes verkligen som att det gick någon hysteri i att alla ungar skulle bli blöjfria denna sommar. Själva har vi aldrig varit något för att hetsa E vad gäller utveckling, hon går när hon går, hon slutar med välling när hon slutar, sover i växasäng när den tiden komma... o allt detta har hon själv styrt över till. Detsamma bestämde vi oss för att skulle gälla med blöja o vi räknade med att det skulle ta ett tag till även om hon tyckte det var kul att sätta sig på potta ibland så gjorde hon ju inget.


    Men så en morgon fick jag ett gallskrik emot mig "NEJ INTE BLÖJA. NEJ MAMMA NEJ!" Därefter fick hon i flera dar o flera gånger om dan valet, blöja eller trosa? Till 99% valde hon trosa o vi tyckte att då är det ju läge att passa på?


    Tilläggas ska att hon ligga effektivt vägrade toa! I två veckors tid kissades VARENDA gång i byxorna. Tills det helt plötsligt lossnade o alla gånger gick i toan. Sedan har hon haft bakslag o framsteg.


    Makens familj har varit underbara o sagt att så här är det o hejat på.


    Men min mor o far tycker vi gör HELT fel verkar det som. Fast när jag pratade med mamma om det så kröp det ändå fram att ja jo vi hade nog löst det på samma vis... Men däremellan kommer det pikar. Erbjudande om att mamma kan ju försöka lirka på blöjan då kanske det gå bra. Ja eller varför måste hon ha blöja undrar vi? När vi var några dagar hon dem var det skitjobbigt för de var så oroliga över möbler o golv som det kissades på (allt fullt avtvättningsbart).


    O de ifrågasätter så hur det ska gå på dagis till veckan?? INte kan de hålla på o passa på E så att on inte kissar på sig? Ok, jag inser att jag måste prata med dagis om det, men är inte deta en del i deras jobb att de får ta barnen även i den period när de lär sig vara utan blöja? Jag fattar också att det inte funkar om de kissar på sig jämt o hela tiden. Men helt "rumsrena" blir de ju inte på en dag.


    Alltså vad det sliter o är jobbigt med dessa pikar o gliringar från dessa som jag värdesätter så annars vad de tycker o tänker.


    Men när det det gäller E vill min mor så gärna o i så många fall tro att hon vet bäst. Vi har haft jobbigt med dem när det gäller läggning på kvällen o ta bort dagssömn också. De vill liksom inte acceptera vårat sätt.

  • lanovia 08

    Oj så fel det blev i början på förra stycket, NEJ jag tycker inte det är jobbigt att E slutat med blöja. Jag kan ta extra jobbet som är där runt om kring med blöta byxor, massa extra tvättetc så länge det är på hennes intiativ. Jag tycker det är jobbigt att bli motarbetat när vi behöver stöd från omgivningen..

  • lanovia 08

    Lycka till Hvidis. Hoppas de fattar vem de har framför sig!

  • lanovia 08

    Ja Ninnis hur går det? Fortsätter han äta bra.

  • lanovia 08

    Hvidis vad skönt att det går så bra för J. Är.han på samma avdelning som E? Vad många småttingar här som börjar dagos nu. När börjar Ninns A?

  • lanovia 08

    Blommis min bustjej är 2,5 år o grabben 8,5 månad.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård