• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor

    Tack,  *stolt matte till liten loppa slår blygsamt ner ögonen*

    Nu har jag gjort en liten insats i "Vänta med sex till äktenskapet-tråden". Kunde bara inte låta bli...

  • ingenjörsbruden

    Klockarbol: Vilken födelsedag! Låter jättemysig men den där smärtan....fy o hujedamig. Skönt att akupunkturen verkar funka.

    Flamman: Härligt med middag ute med vuxen människa som du kan få prata vuxet med! O du har så rätt...du är VÄRD ALL RESPEKT OCH KÄRLEK!

    Bruttan: sjukstuga igen....din stackare....borde du inte kunna få betalt för vård av sjuk familj? Eg ju fler som är sjuka i familjen desto jobbigare ju.... hoppas innerligt att du slipper hämndaktioner med vatten eller annat på golvet.....hota med disktrasan!

    Blommis: Har en väninna med samma problem med sköldkörteln...hon hade mkt ångest o mådde verkligen skit av det tills hon fick diagnosen och medicin.....nu har hon börjat trappa ner på medicinen o det verkar som att kroppen funkar som den ska igen....det finns hopp för medicinfritt liv.
    Vilken biltur i snöoväder....blir alldeles matt i kroppen när jag läste....SKÖNT att allt gick bra o ni är hemma o hela! *KRAM*

  • ingenjörsbruden
    Daa skrev 2011-02-14 10:57:30 följande:
    Bruttan: hoppas att ni slipper sjukdomar snart.

    lanovia: hoppas att kroppen har koll på läget den här gången.

    Klockarbol: skönt att smärtan är hanterbar, när den nu ändå är där. Hoppas att du slipper den helt så småningom.

    Oj, hjälp, vilka ljud som kommer ur Axels bakdel! Måste nog ta hand om det. Har han månne lärt sig av Grodan att det är läge att fylla blöjan när mamma är inloggad på BT?
    Dom lär sig fort de små liven....alldeles för fort!
  • ingenjörsbruden

    Lanovia: *håller tummarna för att kroppen inte bråkar*

    Fru Sy: Du är bäst o helt fantastisk som orkat så här långt....o har du orkat med illamåendet o horisontalltläge så här långt så fixar du resten osså....du är en STARK kvinna. *KRAMAR OM*
    Min syrra var så skrockfull när hon väntade först att de hade inget färdigt när bebisen väl kom......men hon hade kollat ut var de skullle fixa spjälsäng o allt annat....så det blev en shoppingrunda med liten nykläckt skrutt.

  • ingenjörsbruden

    dfk: Det är så skönt att röra på sig på morgonen.....man kommer igång på ett helt annat vis känns det som. Men ha broddar på så du inte halkar!

    Här är barmark men svinkallt....blåser massor o -2 gör att det går genom märgen.

    Är hemma med loppan idag....hon hade feber from lördag natt tills i natt....men varit rätt pigg...strulat lite med maten....men annars som vanligt....stannat hemma idag så hon kommer helt tillbaka i gängerna.

  • ingenjörsbruden

    Hälsade på min pappa i helgen....som vanligt ont i magen innan...men det gick bra....men man märker nu att han glömmer massor o fastnar i berättelser på namn som inte spelar någon som helst roll....då sitter han där i 10 min lätt o funderar......typiskt parkinson.....men han var pigg o hade väldigt roligt åt loppan som visade upp alla sina konster o färdigheter...så klart efter viss reservation i början.

    Här bojkottas alla-hjärtans-dag..... eller ja....vi har skjutit upp champagne, jordgubbar o choklad o massa mys o massage o allt möjligt till vår spa-helg....hoppas innerligt att loppan INTE blir sjuk då.... *peppar peppar ta i trä....boink boink boink*

    Har börjat med LCHF.....Low Carb High Fat.....so far so good....o GOOOTT är det....farligt gott!
    O enkelt.... inte äta saker som har högre kolhydratinnehåll än 5 g/100 g....massvis enklare än GI....
    Maken är osså helt med på noterna så det ska bli intressant att se hur detta kommer att funka.
    Idag blev det broccoligratäng gjord på vispgrädde o massor av ost  serverat till ugnsstekt kassler.... Mumma!

  • Soldemor

    ...och där blev vardagsgudstjänsten för miniorerna inställd som jag skulle ha kl 15. 7 av 10 barn sjuka. OK, vi gör ett nytt försök om två veckor.

  • Ninnnis

    Hej tjejer!

    Jag inser att jag har en hel massa att läsa ikapp. Har mycket på jobbet också men jag ska försöka kombinera det

    Vi har haft en härlig helg i Småland med passning av systerdottern, besök av bästisen med sambo, middag hos moster och umgänge med bror och svägerska. Min bror och hans sambo följde med oss ner igår och stannar tills imorgon (tror jag). Jag passade på att kompa till kl.11 idag, perfekt tid att börja på en måndag

    Idag firar jag och maken 12 år. Dessutom är vi halvvägs till Mini (20 fulla veckor) Hjärta

    En massa kärlek och kramar till er alla på alla hjärtans dag!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård