• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08
    Fru sy skrev 2011-02-13 18:47:55 följande:
    Lanovia: Jobbigt när kroppen ger massa tecken! Hoppas så att de är "riktiga". *Håller tummarna*. Var det till helgen du hade BIM?

    Själv var jag dötrött och illamående väl en vecka innan bim med Orvar, men vågade ju inte tro på det. Blev så fundersam när jag mådde illa av Läkerol, jag som alltid brukade tycka det var gott!
    Slutet av veckan någon gång ja.
    Men nu skall jag försöka sluta tänka på detta. (hahahaha) Jag kan ju egentligen säga att det vore inte någon katastof på något vis om det tog någon/några månader till.  OM kroppen bara kunde låta bli att leka rövare med mig. Det är ju det som är så jobbigt.
  • lanovia 08

    Bruttan vilken härlig helg ni verkar ha haft.

    Ninnis hur har ni haft det?

  • dfk

    Lanovia, hoppas att du snart får svar på varför kroppen ger mystiska symptom!

    Klockarbol, Vad mysigt med lite födelsedagsfest!

    Gick hit till jobbet, så halt och kallt imorse!! Vill inte bryta något ben...
    Men det är vackert och soligt ute så man kan ju inte låta bli. Dessutom är det skönt att få komma igång med en promenad på morgonen.

     

  • Fjällbruttan
    Snorkfröken77 skrev 2011-02-13 17:43:48 följande:
    *smyger in för att få expert-råd*

    Fjällbruttan - hur ofta testade du för GBS under dina graviditeter? Jag undrar vad som är rimligt/normalt? Min BM låter mig få testa när jag känner att jag vill verkar det som. Testade vid inskrivning och ska testa nu om några veckor igen (v22). Undrar om man ska testa en gång i månaden framöver eller något sådant, har du något råd att ge?

    *smyger ut igen*
    Hej

    Jag testades varannan vecka sen jag testat positivt, om det inte var så att jag gick på PC... då är det ju ingen mening.
    Dvs, testades, neg, test två veckor senare, positivt= PC, och test två veckor efter avslutad PC-kur.

    Det som också gjordes på mig eftersom jag fick tillbaka det så ofta var att urin och vaginalodlingarna (det är viktigt att ta båda) resistentodlades, så jag fick rätt PC, och när jag fått tillbaka det nog många gånger så stod jag på lågdos PC resten av grav.

    Det PC som jag stod på då, Furudantin, kan ge bebisen dåligt blodvärde, men jag tyckte det var bättre med en ev. blodtrasfusion istället för infektion som kan vara dödlig. Men det följer läkarna upp på BB, och så ska man ju ha bensyldropp om man har haft GBS under grav, och det får man under förlossningen.

    Det viktiga med det droppet är att många missuppfattar att man måste fått det 4 timmar INNAN barnet föds, så är det INTE! Man får det ju intravenöst så på ett par minuter har det rasslat över till bebis, men man FYLLER på dosen var 4:e timme tills bebis kommit
    Så man bör åka in til BB om vattnet går för att få Bensyldropp, annars kan man vara hemma så lnge man vill (om man nu har nära till BB, jag har ju 25 mil..)

    Lycka till Snorkis och har du fler frågor så tveka inte, jag svara på det jag kan
    Och inboxen är alltid öppen!

    Kram 
  • Fjällbruttan

    Och nu är jag verkligen tillbaka i verkligheten

    Två små sjuka hemma... och en jättesjuk make som, håll i er, faktiskt är hemma från jobbet!! Det är högst ovanligt!

    Grodan snorar "bara" och lilla Vild är väl frisk egentligen, men hon hostar lite, och hostar hon till för mycket kräks hon.... dumt att fara på dagis då! Det tycker inte Lilla Vild så hon är arg som ett bi på mig!

    Tror hon kommer att hämnas med att söla vatten över hela köket eller nåt sånt!
    Hennes vällingkräka efter hostattacken i morse (hon drack vatten och satte i halsen...) har jag fått torka upp samt första tvättmaskin med kläder är snart fördigkörd... håhåjaja...

    Dessutom gillar ingen av de små att äta just nu... så de är ju på sååå bra humör!

    Ute lyser solen och det är -24, men solen värmer ju så jag ska drömma om promenaden jag vill ta...

  • Fjällbruttan

    Ska försöka läsa i kapp senare idag.. nu ska jag ta den lilla dokumentförstöraren (aka Grodan) som kommit åt mammas böcker...

    Tänker på er!

    Kram

  • Daa

    Bruttan: hoppas att ni slipper sjukdomar snart.

    lanovia: hoppas att kroppen har koll på läget den här gången.

    Klockarbol: skönt att smärtan är hanterbar, när den nu ändå är där. Hoppas att du slipper den helt så småningom.

    Oj, hjälp, vilka ljud som kommer ur Axels bakdel! Måste nog ta hand om det. Har han månne lärt sig av Grodan att det är läge att fylla blöjan när mamma är inloggad på BT?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård