• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    jakother skrev 2012-07-01 16:46:42 följande:
    Jag fundera på om vi också ska ta sådanna bilder sedan, det är som svårt hitta ett tillfälle när man kommer använda den igen.. min kosta dessutom bara 890kr med frakt :) Så det är ju verkligen inget hemmarnsvärde.. Men nu har vi än så länge bara inbokat fotografering innan vigseln ute i naturen! =)
    För All Tid 2012-08-25 frokenfjellstrom.blogg.se
    Precis, nu har min klänning hängt här hemma i ett år och njää.. vi tar som sagt hellre lite nya foton och så slänger jag klänningen sen, än att den ska hänga kvar här hemma i flera år till :P Vi hade ju tänkt ta såna foton efter bröllopet ifjol, men tiden bara försvann och vips så var det höst och alldeles för kallt ute. Nu ska min syster få fota oss, bokar ingen fotograf för detta projektet :P
  • daniiel

    Kaaanske.. om jag har tur.. så kan jag lyckas klämma in mig i klänningen. Nu fattas det ca 5cm till tygpanelen i ryggen går ihop helt på det bredaste stället. Kan gå, om jag har tur och jobbar stenhår i 1,5 månad :P Som maken sa, i värsta fall får jag ta bort den och ha "öppen" snörning. Banden är så breda, så det syns nästan ingen hud ändå och jag räknar inte med att ta just några bilder bakifrån :P

    Jag gjorde dock en dum sak för ett par månader sedan, jag klippte bort översta lagret organza med tyllblommorna på. Nu är det bara en slät satinkjol och den ser så tråkig ut! Jag tog bort pärlorna och paljetterna på överdelen också, men den har ju ändå spetsen och organzan som är fin. Måste försöka hitta på något skoj med kjolen... men vad? Hm. Jag gillar ju fluff! :P

    Numera ser klänningen ut sådär, ursäkta de extremt dåliga mobilbilderna




    Istället för såhär, som tidigare



  • daniiel
    Evelina89 skrev 2012-07-01 20:55:03 följande:
    Självklart! 

    Nu är det ju nått år kvar så vi får
    se om jag har samma smak då ;) 
    Haha ja, det är ju alltid risken, att man hinner ändra sig både en, tre och tjugo gånger ;P
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-07-03 10:54:09 följande:
    *CHOCKAD*

    Vad har du gjort? Du har ju förstört din underbara klänning ju!!!!!!!
    Haha ja, precis! Jag tänkte ju klippa isär den och typ använda tyget till annat :P Nu ska jag dock försöka ordna en tyllkjol till den, så att den kommer se ut mer såhär.. fast hellång då såklart.


  • daniiel
    Anny skrev 2012-07-03 20:14:21 följande:
    Mja mjo. Inte utan att klänningsångesten smyger sig på. Inte den korta. Är förvånandsvärt nöjd med den. Men kan inte släppa att volangklänningen inte är så figurnära som jag hade önskat.

    *suck* Att det ska finnas så mycket klänningar!

    Idag har jag träffat trubadurerna vi ska ha vid vigseln. Goa killar. Blir säkert kalasbra. Lite rockigare låtar. Men får se om de får kläm på de annars får vi se vad det blir helt enkelt.

    Fotograf är på G också. Inget är signat och klart än, men hon är ledig iaf.
    dayfotografi.se/

    Daniiel: Jag blev också förfärad när jag såg vad du gjort med din klänning. Men när jag nu såg dina exempelbilder blev jag genast lugnare. Kommer bli jättefint så också tror jag!
    Vad tråkigt att du känner så om den klänningen. Har du tid på dig att beställa en ny? Gör det då :) Annars kommer du bara ångra dig sen. paet beställde ju en jättefin in stock klänning från aliexpress, kom på bara någon vecka. Har du kikat där om det finns något? Tex dessa
    www.aliexpress.com/store/product/IN-STOCK-Free-shipping-Halter-Organza-Mermaid-Bridal-Dress-Wedding-Gowns/12888_507907750.html
    www.aliexpress.com/store/product/IN-STOCK-Free-shipping-Ivory-Satin-Best-Beach-Style-Wedding-Dress-Bridal-Gowns-Hot-Sale-2012/12888_555939753.html
    www.aliexpress.com/store/product/IN-STOCK-Free-shipping-Hot-One-shoulder-Mermaid-Lace-Wedding-Dress-Custom/12888_507903886.html

    Eller någon från LITB? www.lightinthebox.com/c/trumpet-mermaid-wedding-dresses_2653

    Vad roligt att det går framåt med planerna och att det verkar bli bra :) Speciellt nu när du har klänningsångest ;P Jag kikade in på fotografens hemsida och jag tycker det såg ut att vara fina bilder, så det blir nog bra om ni bokar henne :)

    Haha ja, jag veeeet... men klänningen var smutsig och söndertrampad + att det trillat av flera tyllblommor. Nu funderar jag på om jag ska göra nya tyllblommor, så den blir samma lika igen, eller om jag ska göra en rak tyllkjol sådär.
  • daniiel
    brud7801 skrev 2012-07-04 13:27:19 följande:
    Tråkigt att jag inte fick klänningen som jag önskade eller i rätt stl......Lycka till ni andra!!!
    Jag tycker klänningen var väldigt lik orginalet, dock skulle en underkjol behövas, och jag tycker inte heller att den ser för liten ut.. men det är ju svårt att veta hur den sitter i ryggen. Jättefin klänning iaf :)
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-07-04 19:14:32 följande:

    Hinner knappt titta in i tråden längre, bara jobbar och jobbar... Och så fysiskt krävande jobb att jag däckar i soffan på kvällarna. Och bröllopet är effektivt förträngt och bortglömt! Nästan iaf...


    Har fått tärnklänningen från Milly iaf. Klar låååångt innan den skulle va klar och helt perfekt, de har inte missat nån detalj. Otroligt men sant.. Hon har inte provat den än men bild kommer.


    Och sen... Just det, idag har vi typ köpt huuuuus!!!


    Hua, det låter slitsamt :/ Men skönt att du kanske kan tänka på annat än bröllopet ett tag :) Vad skönt också att klänningen är bra, en sak mindre att fundera på. Ska bli kul att få se bild!

    Och såklart.. GRATTIS!!! :D Så roligt för er! Som de andra säger, berätta mer :)
  • daniiel
    Kitty85 skrev 2012-07-08 23:02:01 följande:

    hej, jag hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig=)


    jag var ute på klännings jakt i fredags, inför mitt bröllop i maj 2013.


    i butik ett och klänning nr 2 fick jag ett klännings hallelulja moment;) jag har blivit förälskad i en klänning från märket blue by enzoani, modell cardiff, dock till priset av 13000 kr=( jag undrar nu om ni vet om det finns någon kina sida som gör dessa klänningar?? jag har hittat en sida som heter missfishbridalonline.com som gör den, någon som beställt därifrån?? jag är skeptisk...varför döpa sin bröllopsklännings sida till fröken fisk=)


    tackar för hjälpen på förhand....Kitty=)


    Du kan mejla bilder på klänningen till tex Landy eller Milly och få den uppsydd efter bilder, även om den inte finns i deras sortiment. Det finns ju fler kinasidor som syr efter bilder också :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!