• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    emmadeckmar skrev 2012-06-28 13:26:15 följande:
    vet inte om jag vågar, men om dom skriver gift "utan min vetenskap" är det ändå jag som är skyldig?  Tungan ute
    Det värsta som kan hända är ju att de ber dig bevisa på något sätt att det är en gåva, vilket kan bli svårt om det är skickat från en fabrik/företag i Kina. Då får du nog snällt betala ändå. Det bästa som kan hända är ju att du slipper betala något alls :) Jag är alldeles för feg, så jag hade inte vågat, men det kan ju ge utdelning så att säga :) Chansa?
  • daniiel
    lillajagda skrev 2012-06-28 23:27:28 följande:
    Tack alla för era åsikter. Nr två kändes nästan direkt att den där vill jag ha, första känslan som dök upp men jag velar fram och tillbaka. Vad kostade era klänningar och vad slutade summan på ? Vet inte riktigt vad som är "rimligt" att lägga på en kinaklänning ? är helt lost på det här och rädd att det ska bli fel. Obestämd
    Vad som är rimligt beror helt och hållet på vart man beställer ifrån, vilken modell av klänning, i vilket material osv. Det går inte att säga att såhär många kronor ska en sk. kinaklänning kosta. Det kan variera väldigt mkt.

    Jag har beställt sex kinaklänningar, varav två var tärnklänningar. Jag betalade ca 350kr/st för tärnklänningarna inkl frakt från en säljare på DHgate. Beställde även två brudklänningar från två olika säljare på DHgate för ca 1000 respektive 1500kr. Jag beställde även två klänningar från Mylove-bridal (de två jag använde på bröllopdagen). En kortare modell som kostade ca 800kr inkl frakt och en med släp som kostade ca 1200kr inkl frakt.

    Jag kan dock säga att om du beställer en klänning från Landy, så blir det mest troligt inte fel och du får nog valuta för pengarna :)

    När gifter du dig?
  • daniiel
    snuttitess skrev 2012-06-29 12:19:10 följande:
    Nej de var helt okej med den avgiften. :)

    Ja då den var som jag ha de tänkt mig, jätte fin så är nöjd med den.
    Sitter bra med som tur var då jag måttbeställde och har gått ner lite i vikt haha.
    BIIIILDER!!! ;D
  • daniiel
    emmadeckmar & jakother - WOW! En eloge till er som klarar av att bo så många på bara 3rok! Vi bor också i 3rok, men på 95kvm, två vuxna och ett barn (samt två katter och en hund) och jag håller på att bli galen över att det är så litet! :P
  • daniiel
    snuttitess skrev 2012-06-29 13:51:32 följande:
    Betyder de otur om ens blivande får se mig i den idag? eller är de bara skrock :) 
    Det är verkligen bara skrock! Personligen lägger jag ingen större vikt vid sådant alls, men alla är vi ju olika. Min make såg mig i alla mina klänningar, jag behövde ju hjälp med snörningen ;P Jag förstår faktiskt inte varför det skulle anses vara otur ens..
  • daniiel
    jakother skrev 2012-06-29 12:59:50 följande:
    Hehe vi har dessutom en hund också! =)
    För All Tid 2012-08-25 frokenfjellstrom.blogg.se
    Ojoj, ja.. som sagt.. en eloge! Jag hade nog klättrat på väggarna då :P
    emmadeckmar skrev 2012-06-29 13:27:05 följande:
    Ja vissa (typ alla) dagar så önskar man att vi bodde större! vore så skönt! men det är svårt ekonomiskt att ha något annat än det här just nu :(

    Man vänjer sig ändå, tänker på min mormor & morfar som skaffade sig 7 barn (+ 1 barn till dom tog hand om i 18 år) och dom bodde bra trångt ett tag ;)

    Det är mysigt här också men jag vill ha sådär stooort, med stoor altan, egen mark och kanske havsutsikt/långa lägdor. Stort kök, en walk in closet med en stor skohylla  *drömmer mig bort* gaah..
    Det är ju sådär, ekonomin som styr. Vet hur det är, tyvärr :/

    För två år sedan köpte vi ett hus ca 1,5mil utanför stan. Det var ett hus med två våningar, tre sovrum (möjligt att göra fyra), två toaletter, tvättstuga, altan och balkong, garage och förråd, jordgubbsland, vinbärsbuskar och en lekpark och stor park som närmsta granne på baksidan. Många barn i kvarteret. Det var drömmen! Vi flyttade in 1 juni och sålde och flyttade därifrån 1 oktober. Jag fick panik av att bo där, vilket vi nu i efterhand vet att det kan ha berott på en del annat också, men jag fick panikångestattacker och lappsjuka.

    1 oktober flyttade vi tillbaka in till stan. Vi har alltid före bott i lägenhet i centrala stan. Vi lyckades få tag på den här 3an, som ju är mindre och dyrare än huset i månadskostnad, men nu vet vi att det är centrala stan som gäller åtminstone :P Nu måste vi bara att spara ihop ett par hundratusen i handpenning och buffert samt att jag ska få mig ett jobb, så blir det hus här i samma område sedan. Känns ju inte aaalls långtbort ;P

    Nåja, allt har sin tid.. och som du säger, det är ju lite mysigt också, ibland :)
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-29 19:58:01 följande:
    Usch va hemskt att vantrivas när man gjort något så stort som att flyttat till hus och ett annat område! men känns det inte rätt så gör det inte det.

    Ja tiden lär utvisa ett å annat! tills dess försöker jag göra fint hemma, då trivs jag ännu bättre. Trots avsaknaden av yta, hehe ;) men för barnens skull måste vi hitta något nytt inom något år!
    Ja, det är ju väldigt bra anledning till att få piffa till hemma :) Hoppas ni ska hitta något nytt inom en snar framtid då :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!