• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    emmadeckmar - Nej, vad typiskt! Du har inte kontaktat några andra företag och frågat vad de skulle ta för att sy upp den? Då har du åtminstone något att jämföra med.

    Men vad roligt att de lägger ut en massa "real sample"-bilder :) Måste nog in och kika.
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-15 21:34:26 följande:
    Ja, det är det där jag är lite rädd för, att rosorna ska se perfekt rullade ut och sitta på rad nästan. Tyker mer om som på "min" klänning att de sitter lite olika och inte är perfekta. Men visst är det ett annat tyg än taffeta på den bilden du länkade? ser lite väldigt genomskinligt ut.

    Om jag får svar från Landy och om jag beställer så kanske jag bör nämna till dom att rosorna ska vara i taffeta, för jag fattar det som att de är de på "min" klänning? Skrattande
    Jag tror dock att den klänningen du kikat på, mer kommer se ut liknande dessa.
    www.landybridal.co/ball-gown-strapless-chapel-train-ivory-wedding-dress-b12013.html
    www.landybridal.co/ball-gown-square-brush-train-wedding-dress-h2lblb3339g2.html

    Klänningarna på bilderna har blommor i organza. Din klänning är däremot i taft och har blommor i taft, men det ser ut att vara något mer tyg också, organza eller tyll.
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-15 23:18:15 följande:
    På din länk nr. 2 såg klänningen OK ut, men jag tycker inte om volangen dom satt på höften, alltså precis där korsetten slutar och nederdelen börjar. Det är endel små detaljer (lite extra plotter från Landy) som skiljer från "min" klänning.. men annars var den faktiskt mycket lik. Jag vet, jag är för fäst vid detaljer! de bör man ju inte vara när man är ute efter att köpa en kopia, hehe Glad
    Detaljer brukar ju dock vara enkla att ändra på ;) Och nej, ska man köpa en kopia kan man inte haka upp sig på småsaker, då måste man försöka se till helheten :)
    emmadeckmar skrev 2012-06-15 23:25:47 följande:
    för dyr för dyr för = för dyr för ..blev en väldig upprepning där Tungan uteSkrikandes
    Vad tråkigt :/ Men har du prövat hos några andra? Tex Milly eller Corals? Och ja, det finns andra fina klänningar också, så du kommer nog hitta någon :)
  • daniiel
    Anny skrev 2012-06-15 22:41:40 följande:
    Idag när jag var hos frisören ringde skräddaren. Han ville jag skulle komma förbi. Tur jag var nere på stan... Han höll på att sy på mina klänningar. Han hade sytt svart band på volangklänningen ett veckat band rätt brett. Och han hade satt lite stygn i de översta volangerna så de inte stod rakt ut. Det var ju något jag trott skulle se hur skumt ut som helst, men det var snyggt gjort! Nu provade jag inte den iofs, men hoppas det funkar med mig i den också.

    Det var iaf den korta klänningen han ville att jag skulle prova. Den var precis som jag farhågade KORT! Den skulle gå precis över knät men den går nu en bra bit över...inte så mycket att göra, den var inte lika kort bak iaf så kommer inte bli någon rumpchock iaf Tur! Har inte provat med underkjolen ännu, men jag hoppas det går att få det att funka ändå. Han höll precis på att sy svartband under bysten. Och det är ett enkelt ca 2 cm brett band bara. Blir också riktigt bra. Han hade kvar att fästa det på ett par punkter bara och sy fast axelband så boobsen hålls uppe Han hade tagit in den något...för mycket, så jag kunde knappt andas och fick 4 bröst istället för 2, men det skulle han släppa ut lite grand. Så på måndag ska mina klänningar vara klara! Hoppas jag iaf!! 
    Åh, jag hoppas att den underbara volangklänningen kommer falla dig i smaken och passa bra även när du har den på dig :) Men det lät ju lovande iaf.

    Vad tråkigt att den blev så kort, det är ju bättre med för lång.. Nåja, huvudsaken är väl att du kan använda den :) Håller tummarna för att de att ska vara klara på måndag, att de ska passa och sitta bra och att du känner dig nöjd :)
  • daniiel

    JAG VILL OCKSÅ HA EN NY KLÄNNING... Men jag får inte för maken! Haha Väldigt fina klänningar från Landy ni visat nu :) 1700, funderar du på en ny? Droppwaist med volanger var fin, men inte lika fin som den från Milly som du visat tidigare tycker jag :)


  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-17 00:19:17 följande:
    daniiel: hehe.. skyll på telefonen vettja Flört de brukar väl ändra stavningen lite som de vill?

    Kikade in här för att säga att jag har letat en bolero/sjal etc. jättelänge nu.
    Jag har kollat Ebay och där finns ju hur många sidor som helst.
    Men så kom jag på att kolla Landy igen, och där fanns den!

    www.landybridal.co/wedding-wraps-wedding-acce...

    Så tunn och fin, bara en liten WRAP (låter som man rapar när man säger det där, haha), utan en massa krusiduller! jag blir bara gladare och gladare Skrattande

    Ska verkligen gå och sova nu!!
    Haha ja, det är faktiskt helt hopplöst att skriva från mobilen. Den ändrar ord och sätter in/tar bort bokstäver lite huller om buller. Man kan väl stänga av den funktionen, men då ska man sitta och knappa in varje enskild bokstav istället = jobbigt och tidskrävande :P

    Den där boleron/sjalen (wrap, ja låter som en rap haha) var ju jättesöt :) Såg att du bestämt dig om klänning? Den där real sample från Landy va? Jättefin och kommer nog bli bra med ändringarna :) Tror den skulle bli jättefin i ivory, jag hade valt ivory och inte champange. Tänk bara på att beställa boleron i samma färg, även om den inte kommer bli exakt samma nyans då de görs i olika material. Eller en helt avvikande färg..
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-17 07:27:46 följande:
    Ja, jag har bestämt mig! föll hårt för den som jag lagt ut bild på senast med ändringarna. Jag har noll koll på om den är i ivory eller champange, men kanske ivory är ett säkert kort, ska se vad jag får för svar på senaste mailet. Då skulle hon skicka måttformuläret och räkna ut kostnad, så jag ska väl kanske nämna att jag vill ha boleron också :)

    Bra att du påminde mig om att ta samma färg som klänningen! lär bli så att jag tar samma färg som klänningn då boleron bara finns i vit, ivory och champange! Glad
    Det förstår jag, den är ju jättefin :) Hoppas du ska bli nöjd med den sen. Hehe mja, jag är själv livrädd för just färgen champange, då den lätt blir så väldigt gul och klänningen kan nästan se pissgul ut tycker jag :P Jag tycker därför att ivory är bättre, en riktigt härlig vitfärg :) Smaken är ju dock som baken och man ska ju välja det man själv tycker bäst om :)

    Hehe ja, boleron blir nog finast om den är i ungefär samma färg som klänningen, så om klänningen blir ivory, så passar det nog bäst om den också är i ivory :) Eller så kör du boleron i champange och sätter typ ett champangefärgat band i midjan. Man kan välja "choose yourself" också och få den i vilken färg man vill :)
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-17 13:02:46 följande:
    Jag är också rädd för champange om det inte är rätt färg. Antar att nan inte vågar lita på de färgkartor som, finns på sidan? kan ju se annorlunda ut på min skärm också! nä nu lutar det faktikt åt ivory! böjde skärmen på datorn och kollade på färgkartan och då ser taffeta champangen lite mörkare, gulaktig ut!  tror inte jag vågar chansa! Förvånad

    När jag får hem klänningen lägger jag ut bilder så ni får se den också! hoppas bara den kommer passa. Ska försöka vara så noga med måtten jag bara kan! men i.o.m korsettsnörningen borde det ju bli bra Glad
    Precis, färgerna kan ju se väldigt olika ut från dataskärm till dataskärm, så det är svårt att veta hur det blir i verkligheten. Jag tror dock att ivory kommer bli jättebra :) Ja!, vi vill hemskt gärna se den! :D Och ja, har du med snörning, så tror jag inte det ska vara några problem med storleken :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!