• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2012-06-13 08:24:29 följande:
    Igår var vi ju förresten hos prästen för vårt vigselsamtal... Ångestnivån var naturligtvis uppe i taket och jag tror jag höll mig i en halvtimme tills jag bröt ihop. Pinsamt, men ska man göra det nånstans så är det väl inne hos en präst antar jag. Och nu vet han vad han har framför sig. Men det kan ju va positivt i sig faktiskt för nu fick han se vad som kan hända och förstod anledningen till att vigseln måste vara kortast möjligt. Och jag måste säga att han kändes väldigt trygg och avslappning, trots mitt något "udda" beteende!
    Nej, vad tråkigt att det blev så, men ja.. du har rätt i det att är det någonstans, så är i närheten av en präst inte så dumt :) De är nog ganska vana att prata med människor som bryter ihop på ett eller annat sätt. Lite tur i oturen är det ju ändå att han, som du säger, nu vet vad som kanske väntas och att du fick känna att han kändes trygg och avslappnad. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra :)
  • daniiel
    Magenta - Sant, den påminner lite om min klänning :)

    emmadeckmar - Jag håller med. Klänningen kommer med största sannolikhet inte att se ut 100% precis som orginalklänningen, men med det sagt, så betyder det inte att klänningen du får hem kommer vara ful. Så länge man kan leva med att det inte är en exakt, exakt kopia, så blir man nog inte besviken :)
  • daniiel
    emmadeckmar - Hehe ja, skillnaden är väl att min klänning var med organza på överdelen och att blommorna var gjorda i tyll, men i övrigt ganska lik :) För att vara på den säkra sidan, att få hem en klänning som du kommer känna dig fin i och nöjd med, så skulle jag satsat på någon av de två sista klänningarna. De är klassiska A-linje (den nedre med lite dropwaist) med "vanliga" kjolar. De andra klänningarna är det större risk att de inte blir så lik orginalen och därmed så kanske du inte heller kommer känna dig lika nöjd med dom.
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-13 14:40:13 följande:
    Är en stor skillnad i pris med tanke på "ska bara ha den 1 dag" -tanken som susar genom huvudet då och då ;P
    Om du vill ha något lite annorlunda, men alltför galet, så är ju nr.3 ett väldigt bra alternativ :) Den har en klassisk form, men blommorna på kjolen gör den annorlunda :) Jag tycker inte 800kr är så stor skillnad, om man har 800kr. Har man absolut inte det och måste dra in på något annat isåfall, så hade jag valt den billigare klänningen. Och jag tror klänningen (nr.3) skulle göra sig väldigt bra i vitt eller ivory (som jag tycker är finast). Färgen på bilden av klänningen är inte champange. Champange är mycket gulare och mörkare. Färgen på bilden kallas av designern för caffé. Det är en Amsale Bijou, www.amsale.com/bridal/bluelabel/dresses/bijou.shtml :)
  • daniiel
    emmadeckmar - Här kan du se fler bilder på ett orginal, bland annat närbild på blommorna på kjolen. Klänningarna på bilderna i länkarna här är i ivory. Kan vara kul att se, få lite mer kött på benen :)
    www.preownedweddingdresses.com/dresses/36428/Amsale-Bijou-Size-2.html
    www.preownedweddingdresses.com/dresses/36831/Amsale-Bijou-Size-4.html
    www.preownedweddingdresses.com/dresses/45846/Amsale-Bijou-Size-6.html
    www.preownedweddingdresses.com/dresses/40309/Amsale-Bijou-Size-4.html
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-13 21:01:16 följande:
    Tack till er duktiga tjejer som vill och orkar svara på alla frågor, frågor som kommer om och om igen. Ni är så hjälpsamma! och jag blir så glad att den här tråden finns  {#emotions_dlg.flower}
    Darling Daisy skrev 2012-06-13 21:12:02 följande:
    Och tack till dig och alla andra blivande brudar som ger oss gammelhönor (=redan gifta) vackra klänningar att titta på och trevliga inlägg att läsa när man vill drömma sig tillbaka till bröllopstiderna!

    (men visst är det ovanligt trevlig stämning här i tråden? Ovanligt trevlig för att vara på nätet, alltså)
    Jag skriver under på detta jag med! Tycker det är så kul när det ska beställas/köpas klänning här i tråden :) Det finns så många vackra klänningar och det är så spännande att få se alla vackra brudar sen också!
  • daniiel
    ungbrud skrev 2012-06-13 21:02:30 följande:
    Tänkte be om lite hjälp
    Har tänkt beställa denna klänning:


    Någon som vet vilken underkjol man behöver eller om man behöver över huvudtaget, vad tror ni
    Darling Daisy skrev 2012-06-13 21:08:58 följande:
    Oh, så fin! 
    Du behöver nog en underkjol för att få till vippet på kjolen. Dock är jag inte trådens underkjolsexpert, så tips om olika sorter lämnar jag över till Daniiel  
    Haha jahopp, tackar, då hoppar jag väl in här och ger mina tankar om saken :)

    Jag är inte helt övertygad om att du behöver en underkjol alls. Jag hade en liknande klänning på mig under middagen/festen och den hade jag ingen underkjol till. Det var fint fall på den ändå och den var lagom "puffig". Dessutom var det otroligt skönt att slippa underkjol! Men det betyder ju inte att du inte kan ha underkjol. Just till den där längden kan det vara lite knepigt att hitta en underkjol. De är enklare till knälånga klänningar. Jag tror dock att en typisk sån "50-tals" underkjol kan vara något för att få det där "vippet" i kjolen, tex denna www.coralsbridal.com/2921-s0002-tea-length-short-petticoat-underskirt-slip-for-wedding-dress-S0002.html
  • daniiel
    ungbrud skrev 2012-06-13 23:37:12 följande:
    Byta om 3 gånger under dagen? Nä men man får väll hitta på något
    Vi ska ha brucnh dagen efter har du något tips om man kan ha på sig då? 
    Haha ptja, ha en under vigseln, en under fotograferingen och en under middagen? ;P

    Jag hade ju själv två klänningar. Det tyckte jag var bra. En med släp i kyrkan och en liknande den korta modellen du funderar på under middagen sedan. Det var skönt att byta om :)

    Det beror ju på. Hur finklädd vill du vara? En vanlig (vit?) sommarklänning kan ju funka, det finns ju många fina i butikerna nu :) Om du vill vara uppklädd då, så kan ju den korta brudklänningen vara ett alternativ.
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-06-15 12:19:19 följande:
    Förresten, är det någon som vet hur sjutton man får tag på fina, vinröda slipsar? Det verkar vara helt omöjligt. Har visserligen inte kollat i Göteborg än, utan en dagstripp dit får bli sista utvägen. 
    Dressmann har en som jag tycker är ganska fin, den är enkel vinröd bara. Kolla på dressmann.com/se/index.asp
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!