• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Äriqa skrev 2012-05-31 22:29:04 följande:
    Tack. Vad du kan hitta. Vad kul att få se den i orginal också. Har funderat på hur den skulle se ut i vitt. 
    Haha ptja, som jag brukar säga - har man inget bättre för sig så ;P
  • daniiel
    feronia skrev 2012-05-31 23:17:22 följande:
    Hej Tjejer

    Nu måste jag få lite smakråd av er.

    Vad tycker  ni om denna?
    Jag planerar att ha korsett i ryggen och sedan inte ha något släp

    Är lite osäker ifall jag kan ha den då jag är mullig :(

    Kommentera gärna




    Jag tycker den var jättefin :) Snörning i ryggen är ju alltid ett plus, dessutom tycker jag att det är väldigt snyggt. Jag tror absolut att du kan ha den klänningen, även om du är mullig :) Tänk bara på det där att spetsen/blommorna på klänningen inte kommer se likadana ut på bilden.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-06-01 15:33:41 följande:

    Daniiel - nej nu är det inte så mkt kvar att göra/planera/boka/betala osv. Rätt skönt. Dessutom har jag fått sommarjobb heltid i 8 v innan vigseln (har en v ledigt innan) så det gör att jag kan fokusera på annat, vilket nog är bra i mit fall... Och massa extra inkomst, väldigt välkommet eftersom vi verkar dra över på typ alla utgifter helt plötsligt! Hur gick det till?


    Skulle du klara att börja gå ner i vikt igen om du försökte medan du äter medicinen tror du eller är det helt kört? För sånt beror väl lite på exakt hur medicinen påverkar, om den ger extrem hunger, mkt vätskesamlingar, rubbar ämnesomsättningen osv. Känner verkligen med dig... Ja, jag är så stolt över mig själv att jag snart gått ner nästan alla mina 18 kg som jag gick upp. Det är mkt svårt att ställa om spegelbilden när man är van att se ut på ett visst sätt, så jag vet vad du menar.


    Kan verkligen tänka mig att det är skönt och grattis till sommarjobbet! :) Hehe ja, det är nog lika bra att du får något annat att fokusera på ja och det är så sant, lite extra inkomst är ju inget man tackar nej till. Speciellt inte när man drar iväg och köper dyrklänningen som du ;P haha Nej, men jag hoppas att du ska trivas bra :) Vad ska du jobba med?

    Jag har börjat, men det går otroligt segt nu. Har lyckats gå ner 4kg nu på en månad iaf och så länge jag inte går upp mer känner jag mig nöjd. Jag har ju på 6år gått från att väga ca 48kg till 98kg, tack vare graviditet, långa sjukhusvistelser och sjukdomen jag tydligen har. Jag lyckades gå ner till ca 78kg inför bröllopet och gick nu upp igen till ca 98kg pga medicineringen för sjukdomen. Saken är den att jag i övrigt mår så mycket bättre med medicinen att jag på sätt och vis ändå kan ta det. Sakta men säkert verkar det ju börjat ticka neråt nu igen. Jag har inget mål att någonsin bli "mig själv" igen, som jag var innan allt, men jag vill verkligen komma ner till ca 70kg iallafall. Jag tycker verkligen du ska vara stolt över dig själv som lyckats gå ner så pass! Det är en stor bedrift och inte alls tvärenkelt.
  • daniiel
    1700tal - Men det låter väl trevligt :) Visst var det väl sånt du hade gått utbildning för? Ja, kanske inte just ogräsrensning, men trädgård :) Och verkligen inte dumt med några extra slantar till bröllopet inte! Då kan ni spara lite till något annat roligt också :) Tex handpenning på nytt boende? ;P Jag tycker det är beundransvärt att ni orkar bo så tätt inpå varandra faktiskt :)

    Tack, jag känner mig faktiskt väldigt nöjd över det och nu vet jag ju också att jag kan! Denna gången kommer det nog ta lite längre tid, men den här gången har jag ju inget bröllop inplanerat heller :P Jag försöker äta mindre, mer sällan. Jag är sådan som tröstäter och småäter när jag har tråkigt och när jag mått som sämst och inte orkat gå utanför dörren, så har det blivit att jag bara suttit hemma och ätit. Medicinen nu gör att jag har fått ökad aptit, så jag försöker jobba på det. Nu när vi har lilla hunden så blir jag mer motiverad att komma mig ut också :)

    ungbrud - Slöjan ser ju jättefin ut :)

    Monstertjejen - Den slöjan ser också väldigt fin ut, hoppas du hinner få beställningen i tid :)
  • daniiel
    1700tal - Nej, det är pga allt ogräs som jag aldrig vill ha en trädgård! :P haha Om det bara kunde vara fint hela tiden, utan att man behöver sköta om det, då kunde det kanske vara något :) Jag har iofs långt ifrån gröna fingrar. Det enda i växtväg vi har hemma är de enstaka snittblommorna vi köper ibland eller de sommarblommor dottern plockar hem :P

    Ja, jag och maken har iofs bott i en liten etta på 23kvm med kokskåp och dusch 5 våningar ner, en liten garderob, och det gick faktiskt bra :) Nu har vi dock barn och flera djur, så nu skulle det nog bli svårt att gå tillbaka till något mindre :P Kan tänka mig att det är en annan sak när man bor i Södra Sverige när det gäller bostäder. Här kan man lika gärna förlora en massa pengar på en fastighetsaffär som att tjäna på det eller gå jämt ut. Det låter ju dock väldigt bra att det funkar för er att bo som ni gör, för då kan ni ju verkligen försöka hitta en nytt boende som ni verkligen tycker om. Annars kan det ju bli lite panik, som att man bara vill skynda sig ut till något annat.

    Lommila - Vad fina ni var, grattis! Klänningen såg väldigt vacker ut :)
  • daniiel

    Just ja, jag skrev ju tidigare om att vi var inbjudna till en vigsel som var igår. Vi beslutade i sista sekund att faktiskt åka dit (kalaset slutade tidigare än vi hade trott). Jag hade mörkblå jeans, en sidentopp i mörkgrått med lila, röda och blå prickar på, en svart kofta och svarta pumps på mig. Maken hade svarta jeans, converse, vit skjorta och kritstrecksrandig kavaj. Dottern hade lila tights, en brun klänning med gröna, oranga, vita och rödrosa blommor på, en vit kofta och vita "springskor". Vi var väldigt uppklädda jämfört med flera andra där :P Jag ororade mig helt i onödan. Brudparet var väldigt fina och det var en lite mindre vigsel, så kyrkan var ganska liten. Det var mysigt och jag vill verkligen göra om det igen!!! :P haha


  • daniiel
    moonias skrev 2012-06-04 20:06:21 följande:
    Kan meddela att jag nu köpt mig en Tobi ("kläd-ångmaskin") på blocket, först funkade den inte alls, den pytsade bara ut lite lite ånga då och då. Tänkte att jag har inget att förlora om den är så kass så jag skruvade isär hela maskinen och upptäckte att den var totalt igenkalkad. Så efter nogrann rengörning så funkar den nu ypperligt! Har ångat ena tärnans klänning samt testat lite på "satinet" och tyllet på min klänning samt på slöjan och det blir jättebra! :) Så en Tobi rekommenderas till de som inte vill lämna in sin klänning, jag fick bud på 1100kr för bara min klänning hos kemtvätt... Betalade 450kr för Tobin.
    Jag kan rekommendera ett vanligt strykjärn om man nu inte vill köpa en såndär heller ;P Men vad bra att du fick den att funka iaf :)
  • daniiel
    bridetobe2013 skrev 2012-06-04 13:33:04 följande:


    Har inget på hela mig än... men det kommer
    1/6 2012
    Jättefin! Och grattis :) Det ser ju ut att ha blivit väldigt bra med den där klänningen. Tur att du köpte den och sålde den andra klänningen tror jag :)
  • daniiel
    moonias skrev 2012-06-05 07:05:19 följande:
    Försökte lite med strykjärn på min först men gav upp ganska fort, alldeles för mycket tyg att hålla reda på :P. Lättare med denna då klänningen hängerrakt upp och ner och man ser var man varit och inte varit :). (Funkar även på t.ex. skjortor vilket är bra, då behöver m2b inte min assistans med strykjärnet när en skjorta är skrynklig, han plockar bara fram Tobin! Han var dock inte lika entusiastisk när jag sa det..... ;P)
    Jasså, okej. Jag har då strukit alla mina klänningar, inklusive den med 3m släp och massa lager tyll och det gick utmärkt :) Nåja, huvudsaken klänningen blir slät och fin på något sätt :D Och lite kul att få veta att såna "tv-shop"-grejor faktiskt kan fungera då ;P
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!